Onsdag den 31. december 2014

Nytårsaften

Vi vil gerne ønske alle et rigtig godt nytår, vi håber i får et godt og spændende 2015.

Vi vil også gerne sige tak til alle vores collievenner for året der gik, vi har været så heldige at hilse på mange af vores hvalpekøbere og hvalpene af huset. Det varmer altid at se barylerne igen, altså hvalpene, for de vokser sig jo store og flotte, det er spændende at få lov til at følge dem.
Vi har jo verdens bedste hvalpekøbere, det har de bevist mange gange, og vi er så heldige at kunne følge de fleste hvalpe i vores Facebookgruppe, dejligt med opdateringer og billeder af Ebony Moor hvalpene.


Vi har også haft gode stunder med andre collieejere og opdrættere, vi har haft nogle gode arrangementer igennem collieklubben, så hermed en opfordring til at melde sig ind i klubben, så det er muligt at deltage i de arrangementer der laves igennem LAU (lydigheds- og aktivitetsudvalget), som jeg er medlem af.
I 2015 har vi flere arrangementer på bedding, så kom og vær med og mød nogle andre collieejere og glade collier.

Her hos os har der på hundefronten været stille i året der er gået.

Vi havde håbet på et kuld hvalpe i foråret, men Fie gik tom.
Det var måske held i uheld, for først på sommeren blev Fie dårligt gående, hun har fået gigt i forbenet pga en gammel skade hun har pådraget sig. Fordi hun har haft smerter, har hun kompenseret og går nu dårligt på begge forben. Fie får fast smertestillende, og så længe hun er en glad hund, så får hun lov at blive her, begynder hun at blive trist må vi sige farvel til hende.

Alba og jeg har gået til træning helt indtil efteråret. Alba elsker at træne både agility og rally og er dygtig til det.
Vi havde fået meldt til konkurrence i efteråret, men en diskusprolaps med afklemning af nerven til benet for mit vedkommende, har sat en stopper for det.
Vi håber meget at komme i gang til foråret igen og sætter vores lid til, at fysioterapeut, læge og smertestillende kan få den ryg næsten så god som ny igen.

Frida er alderspræsidenten her hjemme blandt de firebenede, hun fyldte 9 år i november og trives i bedste velgående, hun fejler intet og er glad og frisk.

Fra 2015 bliver der lavet en ny side med nyheder, da denne blev startet i 2007 og er blevet temmelig lang, så være opmærksom på den nye side, den bliver oprettet, når der næste gang kommer nyt.

Godt nytår og held og lykke i 2015 til alle.

Godt nytår, håber I springer lige så flot ind i 2015, som Alba gør :-)

Lørdag den 24. december 2014


Kære alle.

Vi her i

Kennel Ebony Moor

vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul.


Håber I alle får en hyggelig aften med dem I holder af.


Lørdag den 1. november 2014.

I dag har

Ebony Moor´s Charismatic Cato

været på
DKK´s Internationale Udstilling i Herning
og han klarede sig super flot.

Cato vandt mellemklassen og fik følgende placering: 
Excellent  1. vinder med CK (champion kvalitet)
og en super flot kritik.

Her er hans kritik:
17 months old, good head, beautiful eyeset, nice expression, good ear set, nice neck and shoulders, correct topline, correct tailset, good bite, correct coat, little narrow in the front, correct rear angulation, moves with ease.

Dommer: Edy Dykstra-Blum, USA.

Den 2. november 2014 stiller Cato igen til udstillingen i Herning og får følgende kritik:

I største størrelse, rigelig lang, kileformet hoved med nydelig parallelitet, lidt bredt ansatte ører, fine øjne, acceptabel underkæbe, korrekt bid, udmærket hals, stabil overlinje, lidt for fladt og affaldende kryds, normal vinklet fremme og bag, benstammerne passer til til det øvrige, samlede poter, sunde bevægelser, fin pels.

Placering:

 Very Good, 1. vinder.

Dommer: Hanne Laine Jensen, Danmark.Vi siger tusind tak til Catos ejere Heidi og Brian, fordi I udstillede ham og så endda med så flotte resultater.
Kritikkerne er kommet på Catos egen side, se under
"Hvalpenes egne sider"

😎 🙃 🙂 😀

DKK Internationale udstillinger i Herning, Cato 1. vinder i mellemklassen med Excellent og CK sammen med ejer Heidi.

Torsdag den 30. oktober 2014

Sikke et vådt efterår vi har haft, det er ikke spor sjovt, når man har langhårede hunde.

Collierne kommer dog på flere ture dagligt, men i dag var der sol, og så tog vi på træningsbanerne i DcH i Odder med kameraet, for at prøve det nye sanseområde.

Det gik lidt op i hat og briller, for alle tre hunde vil det samme samtidigt, så de løb lidt i vejen for hinanden, men vi havde det sjovt og der blev løbet, leget og prøvet diverse forhindringer.


Der er lavet et lille album med billeder fra sansepladsen
se under
"Oplevelser"

Alba i fuld firspring over forhindringen.

Søndag den 12. oktober 2014

I dag er søde Maggie rejst hjem igen, hun har været vores feriebarn i 14 dage.
Maggie er datter af vores Fie og fra vores B-kuld.
Maggie har haft det godt. Hun var urolig det første halve døgn især om natten, men efter at hun fik lov til at sove i smørhullet har der ingen problemer været med hende.
Hun fandt hurtigt sin plads i flokken, der har ingen uoverensstemmelser været mellem hende og vores tre colliepiger. Maggie har leget tumleleg med dem alle sammen, men altid en af gangen, de kunne ikke finde ud af at lege alle fire hunde sammen, der var altid to der stod og så på.

Det er altid dejligt at gense vores dejlige hvalpe, se hvordan de udvikler sig både fysisk og mentalt - tak fordi vi måtte passe Maggie og opleve hende igen.

Ebony Moor´s Beloved Babett kaldet Maggie

Onsdag den 8. oktober 2014

I dag har vi fået resultaterne af Catos hoftefotografering, og han har fået status E.
Det kommer helt bag på os, og vi er meget kede af det på Catos og hans families vegne.
Heldigvis suser Cato rundt som en gazelle, han har ingen smerter, og han er meget aktiv og glad. Collien er jo heldigvis en let hund, så forhåbentlig får han aldrig gener af det.
Begge forældrene til Cato har hoftestatus A og på parringstidspunktet havde de begge to et hofteindex der var i orden at avle på, men naturen kan vi ikke altid styre.
Familierne til de to andre hvalpe i kuldet er selvfølgelig også opfordret til at få deres hunde fotograferet, og det har de også tilbagemeldt, at de vil få gjort.

Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Tirsdag den 30. september 2014

I søndags fik vi besøg af en af vores hvalpe fra vores B-kuld

Ebony Moor´s Beloved Babett

 også kaldet Maggie.

Maggies skal være her hos os i to uger, fordi de er ved at renovere huset derhjemme fra top til tå.

Maggie er faldet godt til i flokken her hjemme, hun spiser med stor glæde, og hun leger med de andre, og så har hun fundet hendes plads i sofaen, noget vores hunde undrer sig over, for de kunne aldrig finde på at hoppe op i møbler eller senge.

😎🤩

Men Maggie ligger i møblerne med største selvfølgelighed. derfra har hun et godt overblik over de tre ældre damer.

Ebony Moor´s Beloved Babett søger efter mad i haven, der er også guf på stakittet.

Lørdag den 13. september 2014

I dag arrangerede lydigheds- og aktivitetsudvalget (LAU) i Collieklubben et
soignerings- og ringtræningskursus for klubbens medlemmer og andre interesserede med DKK collier.
Da jeg er medlem af udvalget, kom jeg uden hund, da der var flere praktiske opgaver at tage vare på.
Vi havde en rigtig god dag, der var knap 20 collier der stillede op til soignering og ringtræning med deres to-benede ejere.
Vi spiste morgenmad sammen, hyggede en masse, fik snakket og udvekslet erfaringer og så lærte vi mange nye ting og vejret var helt fantastisk smukt.

Vi i LAU vest siger TUSIND TAK for det store fremmøde, vi har flere spændende arrangementer på programmet.

Ebony Moor´s Charismatic Cato sammen med ejer Brian til soignerings- og ringtræningsdag med Collieklubben.
Her øver de sig i at stille op foran en dommer, det er ret svært at gøre det rigtigt, men de er dygtige begge to.

Søndag den 7. september 2014

Vi har fra i går til i dag passet en hvalp fra vores opdræt
Ebony Moor´s Charismatic Cato
og hans halvbror Liam fra Lapinette collies.

Cato er nu 1 år og 3 måneder og har vokset sig stor og flot.

Når vi passer hvalpe herfra, plejer vi at lave en masse sjovt, tage på spændende ture osv, men denne gang skulle Knud arbejde (godt nok hjemmefra), og jeg lå med hold i ryggen, så turene blev i snor i vores kvarter sammen med Knud, og billederne blev kun taget i vores have.
Nu var det kun knap et døgn de to dejlige colliedrenge var her, så vi klarede det uden problemer, og de var da også trætte da de kom hjem, for der havde været meget nyt at forholde sig til her hos os.

Der er sat et par nye billeder ind af Cato på hans egen side.

Ebony Moor´s Charismatic Cato

Torsdag den 4. september 2014

Hip, hip, hurraaaa - i dag fylder Fie 7 år.

Vi har været på tur ved Hølken strand til morgen, hvor vi nød det dejlige vejr.

Desværre har Fie det ikke så godt.
Hun har haltet nogle måneder nu, og røntgen har vist, at hun har en gammel skade i den ene forpote og der er kommet nogle gigtforandringer. Samme røntgen viste at albuer og skuldre var fine. Fies halten er over et par måneder blevet værre og værre, så hun har nu også fået røntgenfotograferet ryggen, og det viser sig, at hun også har spondylose i fire led.
Det hele er gået meget hurtigt, over nogle måneder er det gået fra, at vi havde en frisk og glad hund til vi nu har en invalideret hund.
Fie får fast smertestillende medicin, og så tager vi en dag af gangen. Det er umuligt at sige, hvor længe vi har hende endnu, men så længe hun er glad og vil lege, så får hun lov til at leve, men den dag hun mister lysten til livet, så må vi gå den tunge gang til dyrlægen.

Fie 7 år i dag.

Lørdag den 16. august 2014

I dag fylder yngste hund Alba 4 år.

Alba er vores første hvalp af eget opdræt, hun var enehvalp og vores hjerter smeltede det sekund vi så hende første gang.
Selvfølgelig skulle hun blive boende hos os, og den beslutning har vi ikke fortrudt et eneste sekund, hun er en fantastisk hund, sød, sjov, legesyg, dygtig, lærevillig og en kæmpestor kælepot.

Alle tre hunde fik osso buco råt, store stykker med masser af kød, det var guf og lige det Alba ønskede sig på sin fødselsdag.

Ebony Moor´s Adorable Alba fylder 4 år.

Mandag den 4. august 2014

"I dag er det Jonas´fødselsdag, hurra, hurra, hurra"!

I dag bliver Jonas 18 år - wauw, så er han blevet voksen og fornuftig, som tiden da flyver.
Vi har fejret dagen i haven med kage og grillmad om aftenen sammen med vores store og dejlige familie - tak for en rigtig god dag.


🤩 😀 🙃

Jonas 18 år, selvfølgelig havde vi fantastisk vejr og kunne grille i haven.

Lørdag den 26. juli 2014.

I dag har vi været i det nordjyske og besøge to hunde fra vores B-kuld, Maggie og Diesel, det var rigtig hyggeligt.
De to kuld-søskendes ejere hjælper hinanden med at passe hunde i ferierne, og det er jo fantastisk. Denne gang var det Maggies ejer Christina der passede Diesel hjemme hos Diesel, imens hans familie er på ferie.

Der er ingen tvivl om, at Diesel kan genkende os, men han boede også her til han var 12 uger, vi fik rigtig mange kys og kram af ham. Maggie vil også gerne snakke og nusse, men husker os ikke på samme måde som Diesel, der i øvrigt også har været passet her flere gange.

Tak fordi vi måtte kigge forbi Christina, og tak for foderet.

🙃

Der blev taget lidt billeder af både Maggie og Diesel, men Diesel var svær at fange, for han susede glad omkring og var slet ikke i ro, han var rigtig glad og ville lege. Maggie var mere rolig og viste os lidt tricks.

Ebony Moor´s Beloved Babett (Maggie) viser tricket "at vinke" mens Ebony Moor´s Braveheart Bonzo (Diesel) kigger interesseret på.

Onsdag den 23. juli 2014

Så har vi fået sommerferie, og sikke en start med fantastisk vejr.
Vejret fås ikke bedre, blå himmel og sol, varmegrader på 30 grader og havvand på over 20 grader.

Vi har været ved stranden en del gange og har både drengene og vores tre collier med. De er nu alle tre ved at være rigtig glade for vandet - selv Fie og Alba svømmer rundt og nyder at blive afkølet.

I dag var vi ved Følle Strand som er perfekt til hunde fordi de er så lavvandet, at de kan gå langt ud inden det bliver dybere og så er der ikke så mange bølger.

Der er lavet et album, se under

"Oplevelser"
... og derefter
" Badeglade hunde 2014"

Fie og Alba svømmer ved Følle Strand.

Lørdag den 12. juli 2014

Vi har været på en lille miniferie på Rømø med vores tre collier.
Vi havde i den grad vejret med os, temperaturer over 30 grader hver dag. Heldigvis er der jo lange og meget brede strande på Rømø, sandstrande uden sten overhovedet, og så det dejligste klare vand.

Vi var ved vandet hver dag, og collierne var selvfølgelig med og kom også ud at svømme alle tre - og det på trods af, at racen generelt ikke er særlig glad for vand.
Vores Frida har altid elsket vandet og svømmer gerne, men Alba og Fie går kun ud, hvis vi er med, de vil jo nødig stå tilbage alene på strandbredden, så hellere risikere liv og lemmer og tage svømmeturen ud til os andre.

🙃😮😀

Hundene var også med på restaurant hver dag, vi fandt nogle hyggelige steder både i Ribe og i Havneby på Rømø, hvor vi kunne sidde udenfor i skygge og spise lækkert mad både til frokost og aften.

Der er lavet et lille album under fanen
"Oplevelser"
der hedder
"Rømø 2014"

Alba forrest og Fie bagerst - på den kæmpestore og flotte strand på Rømø ved Lakolk.

Lørdag den 31. maj 2014

I dag fylder C-kuldet 1 år

HIP HIP HURRA

🙃😀

Tænk at de små crocodiller er blevet så store nu, hvor tiden flyver afsted. For præcist et år siden sad vi med et kuld bitte små hvalpe med meget lav fødselsvægt, men med et livsmod og en energi der gjorde, at de klarede den første kritiske tid helt på egne konditioner.
Nu er de blevet store og smukke, ja faktisk har de alle en rigtig fin størrelse i forhold til racestandarden, jeg er meget glad for, at deres gener for størrelse er slået igennem, jeg elsker store collier.

Vi var så heldige at få besøg af

Ebony Moor´s Charming Coco

... idag, lige på hendes 1 års fødselsdag. Det er altid dejligt at se vores afkom og hilse på vores søde hvalpekøbere. Coco bor til daglig med hendes familie på Sjælland, men kom forbi Odder, da de alligevel var i det jyske - tusind tak for det.
Vi dækkede op til fødselsdag med kage og flag, og der var også lidt hunde"lagkage" i form af leverpostejshapsere.

🙂

Der er sat nye billeder ind af Coco på hendes egen side, se under

"Hvalpenes hjem"
og derefter
"Coco"

Ebony Moor´s Charming Coco viser hun kan kommandoen "BAMSE"

Søndag den 25. maj 2014

I dag har vi haft besøg af Cato

Ebony Moor´s Charismatic Cato

... fra vores C-kuld og hans dejlige familie, der bor i Grena. De havde Catos lillebror Liam med, der også er en collie og som er halvbror til Cato.

Både Cato og Liam blev soigneret, de skal udstilles her i weekenden og så hyggede vi ellers med en god frokost. Bagefter tog vi ned til Norsminde og gik en tur i det dejlige vejr.

Det var fantastisk at se, hvor glad Cato blev for at se både Knud og mig, det var en overstrømmende gensynsglæde og det varmer en om hjertet.

Der er lagt lidt billeder af Cato ind på hans egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og derefter under
"Cato"

Vi ønsker det bedste for både Cato og Liam i weekenden, hvor de skal udstilles..

Ebony Moor´s Charismatic Cato i fuld fart ved Norsminde Strand.

Fredag den 23. maj 2014

Vi har modtaget et smukt billede af Maggie

Ebony Moor´s Beloved Babett

... og hun er lige blevet børstet så flot af hendes ejer Christina.
Maggie er nu 2½ år, og hun er bare den sødeste og dejligste colliepige, der samtidig også er rigtig dygtig ifølge hendes ejer.
Træningen skrider rigtig godt frem for dem, blandt andet træner de at "gå fri ved fod", altså at hunden går ved siden af ejer uden snor på, og det går ifølge Christina rigtig godt - også selvom de møder katte.

🙃

Ebony Moor´s Beloved Babett alias Maggie.

Søndag den 18. maj 2014

Så har collierne været på St. Bededagsferie, og vi havde helt fantastisk vejr med høj sol, blå himmel og nærmest varmegrader som vi kun ser midt på sommeren.

Vi havde lejet sommerhus i Hornbæk i Nordsjælland, og vi besøgte vores familie, som har et dejligt sommerhus i Tisvildeleje, hvor vi havde en hel familiedag med en masse sjove aktiviteter og konkurrencer.
Vi var på tur til Bakken, hvor vi så de flotteste hestevogne og spiste frokost. Vi vandt tre bamser, som faldt i god jord hos især Fie, hun er vild med bamser.
Vi oplevede også Kronborg Slot i Helsingør, hvor vi hilste på Holger Danske, den store viking der sidder nede i kasematterne og passer på os og vågner op den dag, hvor Danmark har brug for styrke.
 Collierne var ikke med nede i kasematterne, de måtte pænt vente udenfor, men vi kunne gå på voldene og se det flotte bygningsværk og alle kanonerne.
Vi var i Gilleleje, og vi besøgte familie i Vejby lige syd for Tisvilde, så en rigtig dejlig ferie for os alle.

Der er lavet et lille album med lidt af billederne fra colliernes tur til Nordsjælland, alle familiebillederne skal andre skånes for.

😀🙃

 Albummet ligger under fanen

"Oplevelser"


Collierne indtager Kronborg Slot.

Søndag den 20. april 2014

Så er det sidste aften med kliken.
Diesel
 Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
skal hjem igen til hans egen familie der bor i Nørresundby i Ålborg.

Det har været nogle rigtig dejlige dage med Diesel, han har nydt det sammen med mor Fie, søster Alba og  gamle Frida.
Diesel er fuld af krudt og elsker leg, han er meget glad for især børn, og så elsker han at putte tæt om aftenen. Han kommer selv og skal holde i pote (noget hans mor Fie også elsker) eller hopper op i sofaen og skal ligge tæt, gerne oppe på skødet af folk, hvilken giver nogle udfordringer pga størrelsen.

🤩😀

Vi har været i skoven hver dag med den lille flok, så der er brændt noget krudt af, men også hjemme i haven har de alle leget og hygget, Diesel er indgået i flokken uden problemer.

Diesel er en utrolig glad og kærlig collie, vi er meget stolte af, at han er søn af huset, og at vi må passe ham ind i mellem, det er helt trist, når han skal hjem igen.

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo kaldet Diesel 2½ år.

Lørdag den 19. april 2014

Vi har Diesel på påskeferie, han hedder på stamtavlen
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
og han er søn af vores Fie.

Diesel er en fantastisk dejlig hund, der bare er fyldt med godt humør og glæde og så er han en stor kælepot.
Han indgår uden problemer i vores lille flok herhjemme, så vi er så glade for at have ham på besøg, han er et meget kært barn af huset.


Der er sat lidt nye billeder ind af ham på hans egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og derefter under
"Diesel"

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo alias Diesel.

Søndag den 2. marts 2014

Vi nyder det spirende forår og har haft collierne med på flere ture, bl.a til Lundby Krat i Ålborg i dag, og til Gudenåens Udspring i går sammen med børnebørnene Andreas på 3 år og Alexander på 1½ år.
Collierne har været ved både Norsminde og i Balle skov i ugens løb, så de oplever meget og de nyder foråret og det dejlige vejr vi har haft.

Her er vi ved Gudenåens Udspring sammen med collierne og børnebørnene.

Søndag den 23. februar 2014

Igen har vi modtaget et skønt billede af en af vores hvalpe

Ebony Moor´s Courageous Chico

der er fra vores C-kuld og efter vores egen Alba

Ebony Moor´s Adorable Alba

Ebony Moor´s Chourageous Chico 8½ måned gammel.

Lørdag den 22. februar 2014.

Det vrimler ind med billeder af smukke collie fra vores opdræt.

I denne uge har Maggies ejer været barnepige for en kuldbror til Maggie, nemlig Diesel, og det er forløbet fint.

Her er et billede af de to kuldsøskende

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
kaldet Diesel
og
Ebony Moor´s Beloved Babett
kaldet Maggie

...smukke collier begge to

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo (Diesel) og Ebony Moor´s Beloved Babett (Maggie) der er kuldbror og -søster fra B-kuldet, de bor begge to i det nordjyske.

Fredag den 14. februar 2014

Nu har vi igen fået et fantastisk billede af en af vores hvalpe, som simpelthen bliver nødt til at kommer med her under "sidste nyt", det er et billede af

Ebony Moor´s Charismatic Cato

der nu er 8½ måned gammel.
Cato har udviklet sig til at blive en stor og flot hanhund. Han er ikke færdigudviklet endnu, men alt tegner rigtig godt med ham, han er smuk som en Gud og har et fantastisk temperament. Se flere billeder af ham på hans egen side under
"Hvalpenes hjem"

Ebony Moor´s Charismatic Cato efter Ebony Moor´s Adorable Alba og Lapinettes Back In Black. Cato er fra vores C-kuld.

Mandag den 10. februar 2014

Vi går mod lysere tider, dagene er allerede blevet længere, det mærker vi om eftermiddagen, hvor man kan tage til stranden og gå en tur sidst på efter middagen og så nå at komme hjem inden det er mørkt - DET er skønt.

Cato har været til sin første udstilling i Fredericia, det var ikke nogen succes, ingen yderlige kommentarer, da man ikke må kritisere nogen eller noget.
Vi nøjes med at konstatere, at hans ejere fik nøjagtig den samme sjove, glade og flotte fyr med hjem, som de havde haft med.

Her i Odder er alt som det plejer, vi går ture og er igen begyndt at komme en del til Norsminde. Hen over jul og nytår stod det lidt på stand by at tage derned, da der tit var for mørkt inden vi kom derned og hjem igen - men nu kan vi nå det - og det nyder collierne!

Vi har fået det dejligste billede af 

Ebony Moor´s Beloved Babett

... som hjemme hos hendes ejer hedder Maggie.
Maggie skal pryde opdateringen denne gang, hun er den sødeste og sjoveste colliepige man kan tænke sig, fuld af godt humør, liv og træningsiver.
Hun skal til at gå til agility her til foråret, det bliver rigtig spændende at følge.
Vi håber på flere billeder fra vores dejlige hvalpekøbere.

 

Ebony Moor´s Beloved Babett fra vores B-kuld efter Fie og Axel.

Lørdag den 1. februar 2014

Så er der igen super godt udstillingsnyt fra vores hvalp herfra nemlig

Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Cato er
efter
 Ebony Moor´s Adorable Alba og Lapinettes Back In Black,
 og han bor til daglig i Grenå hos hans nye familie.

I dag blev Cato udstillet i Nørager i Kreds 7, han deltog i hvalpeklassen og fik flot placering og super kritik:

Særdeles Lovende og BIR (bedst i race)

Kritikken lød således:
Korrekt størrelse, særdeles god højde længde forhold, fortrinlig type, korrekt forløbende overlinje, let faldende kryds, korrekt underlinje, særledes velvinklet lemmer, lige benstammer, flydende taktfaste bevægelser.

Stor tak fordi du stillede ham Heidi - og handlede ham så flot

🤩 😀 😉 🙃 🙂

En anden Ebony Moor collie

Ebony Moor´s Beloved Babett

kaldet Maggie, er lige startet til agility og det går bare super godt. Ejer Christina siger, at Maggie bare er så dygtig og lærenem, de har fundet den helt rigtige hundesport for dem, det varmer at høre at hvalpene herfra glædes ved at arbejde.
Vi håber der kommer billeder på et tidspunkt af det smukke par.

😀🙂🙃🤩😎

Her er Ebony Moor´s Charismatic Cato til skue og handles af hans ejer Heidi.

Lørdag den 4. januar 2014

Så fik vi skudt det nye år i gang, og vi kom rigtig godt fra start.

Ebony Moor´s Charismatic Cato
har deltaget ved DKK´s Nytårsskue i Gjern i dag og sikke en debut.
Her er hans flotte kritik:

"7 and a half months dog presented in exellent condition. Super coat, exellent deapth correct head and good shoulderplacement, good deapt of ribbs whith plenty of heartroom, move ok, will seattle more while he matures."

Og hvis jeg oversætter bliver det sådan her:

7½ måned gammel hund i exellent stand. Super flot pels, excellent dybt og korrekt hoved og skulderplacering, god ribbenshvælving med masser af rum, bevæger sig OK, kroppen vil sættes sig i takt med at han modnes.

Placering:
Særdeles Lovende hvalp, bedste hanhvalp og BIM 

Vi vil gerne takke Catos søde familie i Grenå, fordi I har ladet ham udstille. Det betyder meget som opdrætter, at ens afkom vurderes, så man ved om man er på rette vej.

Vi har fået søde jule- og nytårshilsner fra ALLE vore hvalpekøbere enten som julekort, julebrev eller som hilsner på facebook i vores Ebony Moor gruppe derinde.
Alle vores hvalpe fra de kuld vi har lavet er blevet store og trives godt i deres familier, det er vi meget taknemmelige for og vi glæder os til at møde nogle af dem i det nye år.

Vi har fået et flot billede af både Coco og Chico der er lagt på deres sider og catos kritik fra skuet er lagt på hans side også.

Her er jeg til skue og udstiller Ebony Moor´s Charismatic Cato.

Tirsdag den 17. december 2013

Her fra
Kennel Ebony Moor
vil vi gerne ønske alle en

Rigtig Glædelig Jul
samt et
Lykkebringende Nytår.

Vi har haft et dejligt hundeår her i vores familie, da vi jo fik et fantastisk kuld hvalpe den 31. maj efter

Ebony Moor´s Adorable Alba
og
Lapinettes Back In Black.

Hvalpene er kommet i nogle fantastiske familier, som vi har god kontakt til - mere kan vi ikke ønske os som opdrættere.

Hvalpene fra vores B-kuld trives også rigtig godt i deres familie, de hvalpe er nu fyldt to år.

Ebony Moor´s Beloved Babett
blev i år hoftefotograferet og med super resultat, nemlig A- hofter.

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
 gennemførte unghundementaltesten(UHM) med super resultat, han var en stjerne den dag og klarede prøven til UG med kryds og slange.

Her i efteråret havde vi et lille 
Kennel Ebony Moor træf
arrangeret af en sød hvalpekøber, med gåtur ved Fussingø. Nogle af vores hvalpe kom med deres søde familier, men også andre collievenner deltog, det var rigtig dejligt at møde dem alle sammen og gå i den utrolig flotte natur.

Som opdrætter er det fantastisk at opleve opbakning fra hvalpekøberne, og det har vi i den grad gjort. Vi takker dem der har været med på tur eller har stillet deres Ebony Moor hvalp til rådighed for enten HD fotografering eller mentaltest - på den måde hjælper de os med at lave fysisk og mentalt sunde hvalpe også i fremtiden.

Ebony Moor´s Charismatic Cato
skal sammen med hans ejere og os deltage ved hans første skue til januar.
 
Ebony Moor´s Adorable Alba
... altså vores egen Alba starter op igen med rally og agility til foråret, hun har haft en lang pause, da hun havde hvalpe her i sommer.

Så vi lægger hårdt ud i det nye år, hvor er det skønt, vi glæder os til det hele.
Et liv med collie er bare fantastisk.

😀🤩🙃

Søndag den 20. oktober 2013

I dag har vi haft kenneltræf med interesserede hvalpekøbere. Turen var faktisk arrangeret af en hvalpekøber fra
B-kuldet, nemlig Maggies ejer, men hun blev desværre syg og meldte afbud.
Heldigvis kom både Cato og Chico fra
C-kuldet og deres dejlige familier, og så kom der to andre collier Baloo og Monty med deres søde ejere.

Vi gik tur ved det smukke Fussingø vest for Randers. Vejret var overskyet, men vi fik gået et par timer og sluttede af med den medbragte kaffe og kage.

De tre hvalpe der var med fræsede rundt hele tiden og havde det fantastisk sammen, og man kunne tydelig se, at Cato og Chico genkendte hinanden, de er kuldbrødre og havde virkelig krudt i rumpetterne.

Vi vil gerne takke for en super dejlig dag, vi vil gentage succesen til foråret engang.

Kennelfar Knud med de to barylere Cato og Chico fra C-kuldet, der heldigvis genkendte os igen.

Torsdag den 17. oktober 2013

Vi holder efterårsferie i denne uge og det får collierne stor glæde af, idet vi får gået flere ture end vanligt.
Vi har været ved Norsminde Strand hver dag og gået lange ture ud til Ajstrup Strand. Der er smukt derude og så er Alba begyndt at synes, at badebroer er noget af det mest sjove, så vi går rundt på den meget lange badebro der ligger ved lystbådehavnen. Når vi nærmer os den løber hun i forvejen og kigger forventningsfuldt tilbage for at se, om vi nu er med.

I dag har vi sammen med en opdrætter af Japansk Spids gået en tur ved Ørting på en natursti, hvor der i gamle dage gik en jernbane. Jernbaneskinnerne og jernbanesvellerne er der ikke mere, nu er der græsbund, og der kan man gå en tur på 6 km fra den ene ende til den anden. Vi fik ikke taget billeder fra den tur, for der var meget overskyet, men vi skal derud igen og så må vi have kameraet med.

På søndag den 20. oktober skal vi have et lille kenneltræf. Der mødes vi med flere af vores hvalpekøbere og andre interesserede til en gåtur ved Fussingø ved Randers. Vi glæder os meget til at gense nogle af vores hvalpe igen. Deltagerne i turen er nogle af dem der er med i vores kennelgruppe på Facebook, er man interesseret i at være med i gruppen, kan man bare søge medlemskab ved at søge på Kennel Ebony Moor
.

Efterårsferie ved Norsminde - her Kristoffer og Fie på broen i lystbådehavnen.

Lørdag den 28. september 2013

Her på matriklen flyver dagene af sted i susende fart. Collierne nyder det dejlige efterår, vi har haft mange solskinsdage med sol og blå himmel.

Vi har været en del ved stranden, flere gange om ugen faktisk, og det nyder hundene i den grad. Vi plejer at tage til Norsminde eller Hølken strand her ved Odder, men den anden dag prøvede vi Kysing Strand, den var mindre god, for der er stejle skrænter ned til vandet. Stranden er meget smal, så ved højvande kan man næsten ikke gå der, så er der kun nogle store sten man kan gå på, måske vi skulle tage derned en dag ved lavvande, naturen er ihvertilfælde fantastisk.

I ugens løb har hundene været med i Ålborg, da Rasmus, vores ældste dreng, er flyttet hjememfra. Vi gik tur i Lundby Bakker  og det nød collierne også i stor stil.

Der er godt nyt fra alle hvalpene i C-kuldet (Coco, Cato og Chico),
de vokser og trives godt alle tre. De er alle sammen kommet til aktive familier der flittigt træner med dem, og vi får også tilsendt nogle skønne billeder af barylerne.

Vi hører også ofte fra Diesel og Maggie fra B-kuldet, de har det også super godt oppe i det nordjyske - vi er så glade for alle vores dejlige hvalpekøbere, der gør så meget for deres collier, så kan man ikke ønske sig mere som opdrætter.

😀🙃

De fleste af vores hvalpekøbere er med i vores Ebony Moor gruppe på Face Book.
Her snakkes og diskuteres, her deles gode oplevelser og træningsmetoder, og her lægges billeder op af hundene.
Gruppen er lukket, men har nogen lyst til at være med, kan man søge om optagelse, og dermed følge med i, hvad der rører sig i vores kennel og blandt vores hvalpekøbere, og man kan måske blive lidt klogere på racen og dens fantastiske egenskaber.
 

Coco træner på elefantfoden hjemme i Lynge.

Lørdag den 7. september 2013

Fantastisk dag i dag 7.9.13. det må betyde held og lykke!
Her i familien betød det, at Sarah og Kasper blev gift på rådhus. Børnebørnene Andreas og Alexander deltog, og de var til fotograf bagefter allesammen, så vi er meget spændte på at se de billeder.

Herfra skal lyde et
STORT TILLYKKE TIL BRUDEPARRET

Dagen bød også på spændende nyt på hvalpefronten.
Ebony Moor´s Charismatic Cato, der nu er flyttet til sin nye familie, var med til vandtræning for første gang.
Familien har en newfoundlænder, som de vandtræner med sammen med andre newfoundlændere, og de sejler ud i små både og lader hundene svømme ud og redde mennesker i land.
Collien er jo normalt ikke så begejstret for vand, den skal i hvert tilfælde vænnes til det fra lille af, for at blive en rigtig vandhund, så vi var spændte på, hvad Cato sagde til den form for aktivering.
Heldigvis var Cato med på løjerne, han gik i vandet fra stranden to gange og svømmede ud til sin ejer der lå og plaskede rundt i vandet med våddragt på.
Det er bare så sejt af lille Cato - men han bliver virkelig motiveret af sin "storebror" newfoundlænderen Noa.

Cato til vandtræning - han går selv ud i vandet og svømmer hen til sin ejer.

Tirsdag den 27. august 2013

Alt vel her hos os, Cato (Ebony Moor´s Charismatic Cato) vokser og trives rigtig godt. Han ser sin nye familie mindst en gang om ugen og han har været med dem på tur til skov og strand. De glæder sig meget til at få ham hjem, hvor han jo skal bo med en newfoundlænder og 3 main coon katte.

Vi har hørt fra både Chico og Coco, de har begge to været til hvalpetræning for første gang og det var gået godt. Det er så godt for hvalpene at komme ud og opleve verdenen, snakke med andre hunde både voksne og hvalpe - og så er det også rigtig godt for ejerne, at komme ud og lære en masse om, hvordan man træner og stimulerer sin hvalp.

Vi har fået nogle billeder tilsendt af Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett) fra vores B-kuld. Maggie er nu 1 år og 10 måneder, altså knap 2 år, og hun har virkelig udviklet sig til at blive en skønhed - og så har hun et dejligt temperament.
Billedet nedenunder er af Maggie, og der er også sat et par stykker på hendes egen side, se under
"Hvalpenes hjem"
og herefter under
"Maggie"

Ebony Moor´s Beloved Babett kaldet Maggie.

Onsdag den 17. august 2013

Cato har i dag været ved stranden ved Norsminde strand ved Odder, og det var en stor oplevelse med alt det vand. Han plaskede rundt i vandkanten med de tre store collier, men da Knud gik i vandet hoppede Cato i og svømmede ud til ham. Collier er ikke de store vandhunde, men tre gange hoppede Cato i og svømmede rundt, så vi håber han bevarer interessen for vand.

Cato 11 uger svømmer ved Norsminde Strand.

Mandag den 12. august 2013

Vi kom hjem fra en dejlig ferie i går, hvor drengene og jeg har været med mormor på krydstogt. Vi lagde fra kaj i Kiel i Tyskland og sejlede til Stockholm i Sverige, Tallinn i Estland, Skt Petersborg i Rusland, vi kom til København og tilbage til Kiel.
Vi er kommet hjem med fantastiske indtryk, bl.a var Vinterpaladset jo så ubeskriveligt smukt, så man mangler ord.

Imens vi var af sted på luksuriøs ferie, så var Knud hjemme hos hundene. Han har skulle passe fire firbenede - for Cato bor her endnu.
Cato er solgt til en skøn familie der ligger i flytterod, så når de engang er færdige skal han hjem til dem og bo.
Familien kommer på besøg her hver uge, og Cato kender dem rigtig godt allerede.

Cato vokser sig stor og flot, og vi er begyndt at træne lidt med ham herhjemme. Han er yderst lærevilligt og vil gøre alt for et klik og en guf.

De andre hvalpe Coco og Chico har det godt i deres nye familier, som heldigvis holder kontakt med os og sender lidt billeder ind i mellem.

Fra vores B-kuld er der også nyt.
Vi har jo verdens bedste hvalpekøbere og de kan hjælpe hinanden.
Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett)
har været på ferie hos
Diesel (Ebony Moor´s Braveheart Bonzo)
 i en uge, og det skulle være gået rigtig godt, det er jo skønt at høre for os som opdrættere.

Maggie til venstre og Diesel til højre - to kuld søskende der holder ferie sammen.

Onsdag den 31.juli 2013

Cato er nu 8½ uge gammel og han bliver her hos os lidt endnu. Cato er afsat til en familie, men det varer lige lidt inden han kan flytte hjem til dem.
Vi er i fuld gang med socialisering og er også så småt gået i gang med klikkertræningen.

Cato har været på gågaden og ved Odder Museum, hvor der er vand og flere broer. Hver dag er han ude at gå tur, så han oplever trafikken og dens larm og uro, og han er blevet ret skrap til at gå i snor.

Vi har haft en del gæster i alle aldre, så Cato har leget med alt fra babyer til mennesker lidt op i alderen, og han er med, når de store teenagedrenge spiller frisbee eller fodbold i haven eller hopper på trampolinen.

Vi har hørt fra både Chicos og Cocos familier flere gange, og det går super godt med de to banditter i deres nye hjem. Vi får at vide at de er glade og legesyge og meget lærenemme. De er kommet hjem til nogle super familier der virkelig går op i at socialisere dem godt - så kan man ikke være mere taknemmelig som opdrætter.

Diesel og Maggie fra B-kuldet har det også godt, Maggie bliver passet hjemme hos Diesel for tiden, så der har de nok at se til med to vakse hunde fyldt med energi - skønt at hvalpekøberne kan hjælpe hinanden.

Iben og Cato på socialiseringtur.

Søndag den 28. juli 2013

I dag er Coco flyttet hjem til sin nye familie i Lynge på Sjælland, nu er her godt nok ved at være tomt.
Coco havde en lang køretur hjem, det klarede hun super fint. Hun har hilst på familiens anden collie og virker til at være faldet godt til.
Vi ønsker også Coco og hendes nye familie alt det bedste fremover.

Coco 7½ uge.

Lørdag den 27. juli 2013

I dag er Chico rejst hjem til hans nye familie i Støvring, tænk at der allerede er gået 8 uger.
Vi har fået billede og melding om, at hjemturen er forløbet uden problemer, og at Chico går glad rundt og inspicerer sit nye hjem og har taget haven i sin besiddelse.
Vi ønsker Chico og hans nye familie det bedste fremover.

Chico 8 uger

Onsdag den 24. juli 2013

Der sker meget med hvalpene, der nu er 7½ uge.
De er med på gåtur hver dag nu, vi har en lille sø de har været omkring flere gange, og i dag har de været i skoven.

De er øjenlyst ved øjenekspert i Århus, de har også været hos dyrlægen og er vaccineret 1. gang og de er blevet hvalpetestet. Vi skal næsten noget hver dag, så de oplever rigtig meget. Hvalpene har nu været ude at køre i bil 3 gange, det er ikke det bedste de ved, men øvelse gør mester.

Det bedste de ved er haven. De har kun oplevet hedebølge, så de er vant til at dørene står åbne hele dagen, så de løber bare ud og ind som det passer dem. De leger over det hele - på græsplænen, under de store buske, på terrassen og omme bag ved huset, deres verden er blevet stor. I dag har de fået en lille hvalpepool i haven, så de kan vænne sig lidt til det våde element, de har jo slet ikke oplevet regn og vådt underlag.

Man kan læse om hvalpene på deres egen side der hedder
"C-kuldet"
...se under...
"Dagbog"

Coco i hvalpepoolen.

Fredag den 19. juli 2013

Hvalpene er nu 7 uger gamle.

Tiden flyver af sted for os, og hvalpene udvikler sig hver dag.
Vi er startet med at lære dem at gå lidt i snor, men det er ikke nemt med tre krudtugler. De vil hver sin vej, indimellem bakker de for at komme ud af halsbåndet, der bare er i vejen og ja så skal de forholde sig til den nye verden der åbner sig for dem.

I dag var vi ude at gå tur ved vores lille sø og vi valgte bare at lade dem løbe med snoren efter sig, så gik det meget bedre og de susede fremad.
Alle tre var meget interesseret i søen og var også i med forpoterne og ja et par stykker blev våde på maverne.

Chico undersøger vandet i søen, det hele er meget spændende.

Fredag den 12. juli 2013

Hvalpene er nu 6 uger.

Sikke et liv her er i huset. Hvalpene har nu indtaget haven. Først var de kun lige udenfor terrassedøren, så var de ovre i buskene, nu løber de over i sandkassen og ned på græsplænen. Verdenen er SÅ spændende og alt skal udforskes.
De har meget skarpe tænder, så går man forbi dem med flagrende kjole eller bukseben eller måske snørebånd, så angriber de og trækker til.

Alba vil ikke give dem mælk mere, det gør simpelthen for ondt, så de får hvalpefoder 4-5 gange om dagen og de spiser godt - især når der kommer lidt andet godt i som kylling, bøf eller oksepate.

Vi har haft mange gæster, både hvalpekøbere og venner, og hvalpene er blevet nusset og klappet af voksne og børn i alle aldre og det er noget de nyder.

Der er sat flere billeder ind på deres side, se under
C-kuldet/HVALPE
og herefter
Dagbog.

Coco

Fredag den 5. juli 2013

Hvalpene er nu 5 uger, som tiden da flyver af sted.

Vores 3 skønne hvalpe vokser og bliver store. De kommer ud flere gange om dagen og udforsker nu haven. De løber stadig ikke langt væk, men sikke mange spændende ting der er derude.

De får nu opblødt hvalpefoder 3 gange om dagen, men de vil nu stadig helst have mors mælk. Hvalpene har dog nogle skarpe tænder og skarpe kløer, så Alba synes ikke længere det er det bedste i verden at fodre de små bøller.

Cato leger i haven

Mandag den 1. juli 2013

I dag har vi måtte gå den meget tunge gang til dyrlægen for at få den ene af vores hvalpe aflivet. Connor blev øjenlyst af en øjenspecialist i Århus og han bekræftede os i vores mistanke, nemlig af Connor var blind.
Hvis man skal sige noget positivt i en sådan trist situation er det, at Connors blindhed ikke skyldes en arvelig lidelse, han havde fået en blødning i det ene øje og synsnerven i det andet øje var underudviklet.

Connor

Fredag den 21. juni 2013

Hvalpene er i dag 3 uger - hip hip hurra.
De vokser og vokser og der ses små udviklinger hver dag.
Motorisk bliver de bedre og bedre, nu går de rundt på alle fire, men vælter stadig indimellem. De bruger deres sanser mere, de kan se lidt og de kan høre og så bruger de næsen virkelig meget.
De er begyndt at tumle lidt - de bider lidt i hinanden og tumler rundt - men ikke længe af gangen, så pludselig falder de i søvn.
Cato har fået hjørnetænder, de andre får og så om nogle dage.

Alle fire tager stadig flot på, de er store nu - synes vi - men alle der kommer og ser dem siger "ihhh hvor er de små".

Se billeder og læs mere om de fantastiske fire på deres egen side, se under
C-kuldet/HVALPE

Chico og Connor

Søndag den 9. juni 2013

Hvalpene trives og vokser med ekspres fart, Alba laver noget fantastisk mælk, tror hun tilsætter substral.
Alba har en helt ufattelig tålmodighed med hvalpene, hun elsker at ligge i hvalpekassen med hendes babyer, det er skønt at se.

Se dagbogen for hvalpene under emnet
C-kuld.

Alba nyder hendes barselsperiode og hygger med hvalpene.

Fredag den 7. juni 2013

I dag er hvalpene i C-kuldet blevet 1 uge
HURRAHURRAHURRA

Det går bare super godt med dem alle fire, de spiser og sover og vokser og vokser - de gør lige det de skal. Alle fire hvalpe har mere end fordoblet deres fødselsvægt på under en uge, det er da utroligt.

Der er sat lidt nye billeder ind på deres side, se under
"C-kuldet"
og derefter
"dagbog"

Tilfredse hvalpe 1 uge gamle.

Onsdag den 5. juni 2013

Så er dagbogen med billeder kommet op at stå. Her kan man følge hvalpene og deres udvikling dag for dag.

Klik på C-kuldet og følg med
... her kan vælges
 "dagbog"
"stamtavle" 
"køb af hvalp"

Mormor Fie passer godt på hvalpene imens mor Alba er ude at få lidt at spise og strække benene.

Mandag den 3. juni 2013

Hvalpene er nu 3 døgn gamle og alle trives og vokser rigtig fint.
Mor Alba er en strålende mor, hun forlader sjældent hvalpekassen, kun når vi beder hende om det. Alba nusser og pusser om de små rollinger, de bliver vasket og får godt med mad.

Der er ved at være mere ro i hvalpekassen nu, hvalpene virker mere rolige, måske fordi der nu er mælk i større mængder, og så er de blevet meget bedre til at hapse på med det samme, i starten søgte de og det tog lidt tid inden de lige fik fat - meget normalt men nemmere nu.

Der er lagt lidt billeder ind på kuldets egen side der hedder
"C-kuldet" se under "Dagbog"
Dagbogen mangler stadig, men nu er der billeder, så det går fremad.

Fredag den 31. maj 2013

I dag har Alba født fire hvalpe, 1 zobel han, 2 tricolour hanner og en tricolour tæve.
Hvalpene har det rigtig godt på trods af, at de er noget mindre end dem vi tidligere har haft, men de suser omkring i fødekassen og melder sig når de er sultne, vi er slet ikke i tvivl om deres behov.

I kuldet var der tre hvalpe der var døde, de var meget små og ikke helt færdige. Hvorfor det lige er sket ved vi ikke, men det er sket for flere opdrættere på det sidste, måske en tilfældighed og en af naturens luner.

Vi er i hvert tilfælde glade for de fire små vidundere vi har i fødekassen nu, og vi skal gøre vores til, at de alle vokser op til store flotte klassiske collier.

Der er oprettet en side for C-kuldet, hvor der med tiden vil komme en dagbog om forløbet og der kommer også flere billeder.

Stamtavlen for kuldet kan ses som en undermenu under C.kuldet

Den stolte mor Alba med hvalpene der her er 1½ døgn gamle.

Tirsdag den 21. maj 2013

I dag har Alba været hos dyrlægen for at blive røntgenfotograferet, og dyrlægen kunne se 5 hvalpe, måske 6. Der gemmer sig muligvis en inde bagved, men den var svær at se, fordi Alba havde meget indhold i tarmene.

😀🤩

Alba fik den sidste herpesvaccination i dag, og vi fik købt ormekur, så nu venter vi bare spændt på fødslen.

Lørdag den 11. maj 2013

Alba er nu på dag 40 i hendes drægtighed og alt forløber godt. Hendes bug er begyndt at blive større, man kan især se at hun buler ud i siderne, så taljen er ikke hvad den har været.
Alba er mere træt nu, hun går ikke så hurtigt på turene mere, men kommer der en hund nede på stien for enden af vores hus, er hun dog stadig i vigør og render promte ned og skælder ud.
Alba foretrækker helt klart mad frem for gåture nu, hun har en glubende appetit. Det har hun nu altid haft, men det er tiltagende nu. Hun er startet på hvalpefoder, for at fostrene kan få den næring de har brug for, til at vokse og udvikle sig.

Nu hvor Alba er blevet mere tung i det, er Fie livet gevaldig op, hun er som en unghund igen. Det er som om hun synes det hele er blevet lidt kedeligt, nu hvor Alba ikke laver balladen, så nu er hun selv gået i gang og lægger op til leg med bolde og trækketov - der skal ske noget, nu hendes datter Alba er faldet lidt af på den.

Frida der er ældstehund herhjemme med 7½ år er også fuld af liv, hun vil gerne lege og gå ture, man kan ikke mærke at alderen trykker hende overhovedet.


Alba har termin den 3. juni, nu må vi se om hun holder datoen, men der omkring skulle der gerne komme nogle smukke colliebabyer.

🤩 🙃 😀

Alba før hun blev drægtig i fuld firspring, nu er hun knap så hurtig.

Tirsdag den 30. april 2013

Vi venter hvalpe!!

🙃😀

I dag er Alba blevet scannet og dyrlægen kunne se flere store fostre - så vi er meget glade.

Vi forventer hvalpene først i juni.

Vi vælger at røntgenfotografere senere i drægtigheden, så vi kan få fastslået antallet af hvalpe, men dyrlægen viste os, at der var flere, så det er bare SÅ dejligt.

Nedenunder er sat et billede ind af Alba da hun var baby, vi regner med at hendes børn bliver lige så smukke og frække som Alba er.

Lørdag den 20. april 2013

I dag har jeg været til unghundementaltest (UHM) med en af hvlapene fra vores B-kuld,

Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
kaldet Diesel.

Testen bør tages inden hunden er 2 år og Diesel er nu 1½ år gammel.

Diesel klarede bare testen SÅ flot, og vi er meget glade for at hans ejer lod os tage ham med til Hillerød.

Specielt på lyd var Diesel meget nervefast, både kæden (høj lyd/skræk/nysgerrighed/afreaktion) og skudprøven med fire skud, klarede han super flot.
De andre dele med kedeldragten (bevægelse/skræk/nysgerrighed og afreaktion) og spøgelserne (revir/skræk/trussel/nysgerrighed/afreaktion) var også flot gennemført, ja spøgelset fik faktisk et stort kys da masken kom af.
De andre dele med håndtering og leg var en fest for Diesel. Han var med på det hele, ville lege med testleder, apporterede og lavede sjov og ballade.
Jagtdelen var Diesel som en af de eneste collier også med på. Han løb efter "haren", men da han så en figurant oppe bag et træ, rendte han derop og hilste på, for han var mere spændende end den hvide klud.
Under andet gennemløb gad han ikke løbe efter kluden (han havde jo opdaget at den var kedelig), han fandt en kæmpestor pind og løb rundt med den.
En collie skal ikke have jagtinstinkt, sidst vi var afsted med Alba, var der ikke en eneste af de 10 collier der løb efter kluden - og sådan er det bare.

Så alt i alt en super dejlig dag til UHM - alt var super godt, Diesel er en skøn og dejlig hund - en super glad colliedreng, med temperamentet helt i top.

Foreløbig har vi her i kennelen lavet 6 hvalpe, og to af dem er unghundementaltestet. Det er Alba fra A-kuldet og Diesel(Bonzo) fra B-kuldet der ses på billedet ovenover - Diesel forrest i billedet og Alba bagved.

Tirsdag den 16. april 2013

I går fik vi Ebony Moor´s Braveheart Bonzo kaldet Diesel på ferie.
Diesel er en af hvalpene fra vores B-kuld, og han er nu 1½ år gammel.
Diesel er som de tidligere gange faldet fint til i flokken herhjemme, han kan godt huske os, og han indgår som en naturlig del af familien.
Diesel har udviklet sig godt, han har et fantastisk temperament, han er glad og kærlig, han er fuld af krudt og glæde.
Vi har fået ham på ferie, fordi han på lørdag skal til unghundementaltest og det glæder vi os rigtig meget til.
Testen siger noget om hundens mentale status, hvordan den reagerer på frygt og hvordan den afreagerer i "farlige" situationer.

Der er sat et par billeder ind på Diesels egen side, se under
"Hundene i nye hjem"

Her kommer Ebony Moor´s Braveheart Bonzo alias Diesel løbende i susende fart med højt humør i vores have.

Tirsdag den 2. april 2013

I dag er Alba blevet parret med Bassie, så nu er vi meget spændte på, hvad de to har lavet.
Parringen foregik uden problemer, de klarede det på helt naturlig vis, dog ville Alba først lade det ske, da jeg var gået.
Dejligt med hunde der kan og vil parre naturligt.

Alba og jeg bor på et dejligt lille hotel i Dragør - Dragør Badehotel - som ligger nede ved stranden og havnen, ideelt når man har hund med på ferie.
Dragør ligger ikke så langt fra Nette (der har avlsretten på Bassie), så Alba og jeg får gået nogle lange ture ved vandet. Vi har også gået et par ture inde i Dragørs gamle bydel, og har man ikke været der, så er der hermed en opfordring til, at man tager derned, for mage til smuk gammel by skal man lede længe efter.

I morgen tager vi hjem igen, vi tager dog lige forbi Bassie en ekstra gang, og så venter vi spændt på resultatet af vores romantiske tur til Amager.

Smukke Bassie

Onsdag den 20. marts 2013

Endelig, endelig, endelig kom Alba i løb, så nu tager vi i påsken til Sjælland på en lille kærlighedferie og besøger flotte Bassie.

Hvis alt får vel er der hvalpe i slutningen af maj - så vi krydser vore fingre.

Her har været sne og kulde den sidste tid - troede ellers at foråret var på vej, men nej, frosten har lagt sig tungt over landet og alt er dækket af sne.
Collierne har ikke smidt overfrakken, så de nyder fortsat at komme på deres daglige ture, det er vist kun vi andre der er godt og grundig trætte af vejrguderne og deres luner.

Der vil komme opdatering her på hjemmesiden løbende.
Billedet nedenunder er af Bassie, hvor man ser ham sammen med det kuld han foreløbig er blevet far til hos Lapinette collies. Der kom fem super hvalpe i det kuld, vi håber meget at han denne gang laver ligeså robuste og smukke hvalpe som han gjorde sidste.

😀
 

Man kan læse mere om Bassie på siden
"Hvalpeplaner"
... og Alba har sin egen side her på hjememsiden, så der kan man læse om hende.

Hvalpene fra Nettes kuld hilser på deres far Bassie, der er meget stolt over afkommet ;-)

Tirsdag den 12. marts 2013

Den 5. marts blev en hvalp fra vores B-kuld hoftefotograferet, det var
Ebony Moor´s Beloved Babett
kaldet Maggie, og hun fik hoftestatus A, så vi og Maggies ejer er bare så glade over det fine resultat.
Der er flere hvalpeejere fra B-kuldet der har givet udtryk for, at de gerne vil have hundene hoftefotograferet, så det håber vi de får gjort senere på året.

Vi giver 500 kr til hvalpekøberne, hvis de lader deres hunde herfra hoftefotografere, da vi synes det er meget vigtigt at så mange collier som muligt bliver undersøgt, det er et vigtigt avlsredskab for os opdrættere.
Desuden er det en nyttig oplysning for hundeejeren at have, for har man fået en hund med dårlig hoftestatus er det vigtigt at man tager højde for det ifm træning og kost.

Samme dag blev to andre collier i samme linier også fotograferet, det var en halvbror Monthy (har samme far Axel som B-kuldet) og en kusine Joanna (hendes far Sidney er kuldbror til mor Fie), og de havde begge to A hofter, så der er sunde HD linier både på far Axels og mor Fies sider.

Ebony Moor´s Beloved Babett har A hofter ;-)

Torsdag den 21. februar 2013

Her er lidt nyt fra matriklen.
Vi har plejebarn på besøg i en uges tid, det er Diesel, der er hvalp fra vores B-kuld, han hedder på stamtavlen Ebony Moor´s Braveheart Bonzo, og han er nu 1 år og 4 måneder.

Diesel er blevet en skøn og dejlig hanhund, han har en charme uden lige og er faldet ind i vores rytme herhjemme. Han indtager faktisk den soveplads han også havde her som hvalp, han sover henne ved terassedøren på fliserne.

Diesel er ret vild med Alba, der jo er hans halvstoresøster, de to spradebasser løber og leger. Alba bestemmer, og Diesel har noget at lære i forhold til damer, for han forstår ikke helt et nej fra hende, han tænker vist bare - nej, det mente hun nok ikke - men jo Alba mener hvad hun siger, hun er en bestemt dame, men Diesel lærer det nok en dag, han er vist bare en typisk ung hanhund.

Alba er ikke kommet i løbetid endnu, men det må snart komme, Diesel viser ihvertilfælde stor interesse for hende og hanhunde plejer sjældent at tage fejl.

Vejret har været overskyet i de dage Diesel har været her, så jeg har ingen gode udebilleder, så her kommer bare et indendørsbillede af ham. Diesel udvikler sig rigtig godt, han har de klassiske træk jeg godt kan lide, han er godt bygget, og så har han har et ret godt hoved synes jeg.
 
Mentalt er han bare i top, en rigtig glad og sjov colliedreng, der hurtigt er faldet til her i familien uden at være hverken bange eller nervøs. Han leger, han spæner glad rundt med de andre hunde, han er med på vores ture og nyder det, han er nysgerrig og fuld af krudt
 - og så er han jordens største kælepot, der ikke kan få for meget opmærksomhed, han elsker at ligge tæt og "holde i pote.

😀

Diesel "Ebony Moor´s Braveheart Bonzo" vores feriebarn og fra vores B-kuld.

Lørdag den 2. februar 2013
I dag har vi fået lov til at passe vores yngste barnebarn Alexander på 3½ måned og den lille cocker spanielhvalp Maja også på 3½ måned.
Sarah og Kasper skulle i Randers regnskov med storebror Andreas.

Collierne har haft en begivenhedsrig dag med babybarn og babyhund, de har skulle holde øje med alt både inde og ude.
Maja er der krudt i, og hun har leget en del med Alba og Frida. Fie irettesætter hende mere, som når hun selv har haft hvalpe.
Maja har et tydeligt hvalpesprog og kaster sig på ryggen, når hun ved, at hun har lavet ballade, så alt er gået rigtig godt, alle fire hunde har kunne enes, men nu er de trætte efter lange gåture og megen leg i haven.

Vi var ude at gå tur med de ialt fire hunde og barnevognen med Alexander. Folk kiggede noget, og vi måtte hver gang folk stoppede præcisere, at det hele altså ikke var vores.
De fleste havde jo regnet ud, at ihvertilfælde barnevognen med indhold nok ikke var af eget opdræt, men altså fire hunde har vi ikke, det er lige i overkanten herhjemme hos os.

Og angående hvalpeplanerne, så venter vi med spænding på, at Alba kommer i løbetid, tiden går alt for langsom nu.

Familien på tur, det går da meget godt med barnevogn, tre collier og en cockerhvalp.

Onsdag den 16. januar 2013

Vi er kommet godt ind i det nye år, omend vi begge har arbejdet meget.
Hundene lider dog ingen nød, de får deres tre ture om dagen. På fridage bliver midterste tur ekstra lang, og vi har fundet et par nye ruter her i området, endda ruter ingen andre rigtig kender, og det er jo dejligt, for så kan hundene løbe løs.
På strandene må de også løbe løs på denne tid af året, så det bliver til god motion for både to- og firebenede.

Vi går og venter på, at Alba skal komme i løbetid, ventetiden er lang, men foråret nærmer sig, så vi håber ikke det varer så længe.

Der er sat lidt nye billeder ind på Albas og Fies sider, det bliver jo mor og mormor til de kommende hvalpe.

Alba der skal parres til foråret.

Lørdag den 29. december 2012

Nu er julen vel overstået og nytåret står for døren.

Vi håber I alle har haft en fredfyldt jul og vil komme godt ind i det nye år.

Vores 2012 har været et stille og roligt år, hvor vi har hygget med vores hunde, der har været på mange ture i skoven og ved stranden.
Alba og jeg har trænet en del agility og rally, og vi nyder begge to de stunder vi har sammen der.
Alba er jo meget samarbejdsvillig, hun elsker udfordringerne, så det er helt klart noget vi vil fortsætte med.
I foråret stillede Alba til UHM, som står for unghundementaltest, og Alba gennemførte uden problemer. Det var en meget spændende oplevelse, og jeg er glad for at vi tog turen helt til Næstved, for jeg blev meget klogere på, hvad UHM er, og jeg er glad for, at Alba nu har på skrift, at hun har et godt temperament. Ud af 10 collier var der 8 der gennemførte, det synes jeg er flot. og jeg synes det er dejligt at der er flere og flere der benytter sig af denne test.

Vi har været så heldige at kunne følge hele vores B-kuld igennem året.

Diesel (Ebony Moor´s Braveheart Bonzo)
 passede vi i vinterferien i en uge, og han er en krudtugle, fyldt med glæde og energi og mod på livet, en rigtig glad og dygtig colliedreng. Vi skal passe ham igen i vinterferien i 2013, det glæder vi os meget til.

Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett)
 passede vi en uge i sommers, og hun har et lige så dejligt temperament som Diesel, sjov, charmerende og fyldt med glæde og livsmod.
Maggie og hendes ejer var sammen med Alba og mig på kursus sammen i "Fri ved fod" her i sommers, det var meget spændende at se, at Maggie er ligeså arbejdsvillig og koncentreret som Alba, jeg tror vi alle fire fik rigtig meget ud af det kursus.

Bibi (Ebony Moor´s Breathtaking Bibi)
har været på besøg hos os, selvom de bor helt ovre på Sjælland, og jeg må sige, at også Bibi er en skøn og dejlig collie, hun minder i væremåde rigtig meget om de to andre spradebasser, en super glad og kåd pige, der tager livet i strakt pote, det er rigtig dejligt at se.

De to sidste hvalpe i kuldet
Dusen (Ebony Moor´s Bom Bastic Bob)
og
Tjuk (Ebony Moor´s Believable Bozz)
... har det begge to rigtig godt. Vi har fået breve og kort fra deres ejere flere gange, og de skriver, at det er livlige og glade colliedrenge, der er til fest og farver og gang i gaden, så de er vist lige om de skal være.

Man kan se billeder af disse hvalpe og deres udvikling, de har deres egen side, der hedder
"Hvalpene i nye hjem"

I foråret 2013 håber vi på at få et kuld hvalpe, så er der gået 1½ år siden sidst.

Alba (Ebony Moor´s Adorable Alba)
skal parres med
Bassie (Lapinettes Back In Black),

 så vi håber at få et kuld hvalpe i både zobel og tricolour.
Både Alba og Bassie har super gode temperamenter, de har begge to bestået unghunde mentaltesten, og så er de fysisk sunde, med sunde hofter og uden alvorlige øjensygdomme. Begge er de udstillet og avlsgodkendt rent exteriørmæssigt.

Rent privat har vi også haft et godt år.
Drengene trives i deres skoler, og Knud og jeg har begge vores gode jobs, det skal man jo være glad for i disse tider.
Vi var så priviligerede at få endnu et barnebarn i år, det er jo den rene lykke.
Andreas fik vi i 2011 og her i 2012 blev Andreas storebror til Alexander, så nu har Sarah og Kasper nok at se til, med to små dejlige drenge.

Til slut ønsker vi alle der følger med på vores side her et godt og lykkebringende nytår.
Glædeligt 2013 til alle.

🙂😉

Mandag den 12. november 2012

Så blev mindstemand teenager, det har han glædet sig til længe.

STORT TILLYKKE
til
KRISTOFFER
med de 13 år.

Vi har fejret dagen med morgensang og flag, kakao og boller samt slik og kage nede hos mormor om eftermiddagen, og så afsluttede vi med en tur i bowlingecentret om aftenen, hvor Kristoffer vandt - super dag.
I går søndag var familien til fødselsdag, der stod den på pizza og flødeboller - og havkatteguf til collierne, også skøn, skøn dag.

🙃

Vi gør opmærksom på vores hvalpeplaner til foråret 2013, se længere nede under sidste nyt eller se i menuen under
HVALPEPLANER

Her er et gammelt arkiv billede af Kristoffer fra dengang Alba var hvalp i 2010.

Søndag den 11. november 2012

I dag har vi haft besøg af Bibi (Ebony Moor´s Breathtaking Bibi) fra vores B-kuld.
Det var rigtig dejligt at se hende igen og gense
Lise og Steen.

Bibi er nu 13 måneder og udvikler sig godt, hun har et smukt hoved med et sødmefyldt udtryk, og frem for alt har hun et skønt temperament.
Hun er nysgerrig, venlig og fuld af krudt, og så har hun et godt hundesprog, en rigtig dejlig colliepige.
Bibi er samtidig en meget lærenem hund i følge hendes far og mor, hun lærer tingene hurtigt og er rigtig dygtig.

Der er sat et par billeder ind på Bibis egen side, se under
"Hvalpene i nye hjem"
og her efter under
"Bibi"

Ebony Moor´s Breathtaking Bibi

Torsdag den 1. november 2012

I dag har Knud og jeg været på Sjælland for at møde faderen til vores hvalpe Bassie.

Jeg kender opdrætter Nette, jeg har set billeder af Bassie, og jeg kender hans sundhedstatus og resultatet af unghundementaltesten (UHM), så jeg vidste han var en skøn og dejlig hund med både sundheden og mentaliteten iorden.
MEN
... jeg må sige, at Bassie er meget bedre end jeg havde forestillet mig, en super skøn og dejlig hund, med det helt rette temperament.
En stor og glad colliedreng, der går lige i ens hjerte, vi er meget glade for at måtte bruge ham på vores Alba til foråret.

Så kuldet bliver altså efter forældre der begge to har hoftestaus A, de er begge to øjenlyst, de har begge to gennemført unghundementaltesten, og begge hunde har været udstillet og er godkendte til opdræt.
Desuden er begge hunde meget arbejdsvillige
 og rigtig gode at træne med, meget på deres fører og med på det hele, rigtig, rigtig skønt.

Se under
HVALPEPLANER

Nu venter vi bare spændt på foråret, tiden går alt for langsom nu.

Da vi besøgte Bassie var der stormvejr, så billederne blev lidt sjove, for vi var ved at blæse væk, men her er et taget af Bassie i stiv kuling, han formår at holde alle fire poter på jorden.

Bassie i strid modvind ;-)

Lørdag den 13. oktober 2012

Så er det sidste dag vi har Maggie på besøg, i morgen bliver hun hentet af hendes ejer Christina.
Det har været rigtig dejligt at have Maggie her, både fordi hun er en skøn hund, men også fordi det er spændende at følge ens eget opdræt.
Vi har jo selv beholdt Alba fra A-kuldet, og nu har vi fået lov til at følge Maggie fra B-kuldet over en uge, og jeg må sige, at hun virkelig er en dejlig og glad hund, der har fundet sig tilrette her uden problemer.
Maggie er sød og glad, hun er fuld af liv og vitalitet og så har hun et herligt mod på livet. Alt skal undersøges, hun er ikke bange for noget som helst, og hun følger uden problemer vores rutiner herhjemme, hun er en meget klog hund.

Maggie sover hver aften med sin Pluto bamse. I går aftes var vi på vej i seng, jeg havde godt set, at Pluto var væk, men tænkte at det var ligemeget, den var jo nok ude i haven et sted, og der var bælg ravende mørkt.
Men Maggie gik hen til døren og ville ud, hun blev lukket ud i haven og 10 sekunder efter var hun tilbage med Pluto, som hun havde været ude at hente, og så lagde hun sig i vores lille hvalpekurv i stuen med Pluto - så var alt som det skulle være og vi kunne alle gå til ro.

Vi har været en tur ved Kysing Næs ved Norsminde der ligger tæt på Odder, her fik vi taget nogle rigtig gode billeder af Maggie. Alle collierne løb omkring og nød det dejlige efterårsvejr. Maggie fræsede rundt og på et tidspunkt hoppede hun op på en stor sten nede ved vandkanten og sprang derfra lige ud i vandet. Hun landede langt ude og måtte svømme i land, det var hendes første svømmetur, håber ikke det bliver den sidste, nu må vi se, collier er generelt ikke så glade for vand, men vores Frida svømmer gerne, måske Maggie bliver en vandhund som hende?

Alle hvalpe herfra har deres egen side her på vores HP, man kan se lidt flere billeder af Maggie på hendes egen side, se under faneblad
"Hvalpene i nye hjem"
og herefter se under
"Maggie"


Ebony Moor´s Beloved Babett kaldet Maggie.

Mandag den 8. oktober 2012

Så er vores feriebarn Maggie ankommet i går, vi skal passe hende en uges tid.
Maggie er en af vores hvalpe fra B-kuldet, på stamtavlen hedder hun
Ebony Moor´s Beloved Babett.

Maggie virker glad for at være her, hun løber glad rundt i haven, logrer med halen og er med i alt hvad vi foretager os. Hun er nysgerrig, sjov og venlig. Specielt er hun glad for drengene, de bliver modtaget med åbenlys begejstring, når de kommer ind ad døren.

Det bliver en spændende uge vi går i møde med Maggie inden hun bliver hentet hjem igen til sin ejer Christina.

Og ja, så gør vi lige igen opmærksom på vores spændende hvalpeplaner i 2013, se på siden
HVALPEPLANER

Maggie, Ebony Moor´s Beloved Babett, er på ferie hos os i denne uge.

Fredag den 5. oktober 2012

Efteråret er kommet over os og hjemmesiden har fået efterårsfarver, de farver klæder også collierne rigtig godt.

Det har regnet rigtig meget i en lang periode, ikke noget colliepigerne her er vilde med, de vil helst have fri adgang til haven hele dagen.


😎

Vi udnyttede dog lidt eftermiddags solstråler den anden dag og fik taget et par billeder af collierne i haven, man kan se dem under Albas og Fies sider.

På søndag skal vi passe en af vores hvalpe
Maggie, Ebony Moor´s Beloved Babett,
det glæder vi os meget til. 
Maggie skal bo her en uge og det bliver spændende at se, hvordan mor Fie tager imod hende. 
Maggie har hilst på Alba da vi var til
 "Fri ved fod"-kursus,
Alba og Maggie er halvsøstre.


Og ja så gør vi lige opmærksom på vores spændende hvalpeplaner i 2013, se på siden
HVALPEPLANER

Ebony Moor´s Adorable Alba klædt i efterårsfarver.

Onsdag den 12. september 2012

Så er der spændende nyt omkring vore
HVALPEPLANER

Alba skal til foråret 2013 parres med den flotte tricolour hanhund Bassie!!!

Vi har valgt Bassie, fordi han er stor og rigtig flot og med super temperement.
Bassie kan lide at arbejde og han har bestået unghunde mentaltesten (UHM) med flot resultat.
Han er sund og rask, har hoftestatus A og er lyst helt fri på øjnene.

Alba elsker som Bassie at arbejde, hun er meget førerfikseret og lærevillig.
Hun har som Bassie bestået UHM med fint resultat, og hun har også hoftestatus A. 
Alba har let/middel CRD på øjnene.

Vi takker Nette fordi vi må låne denne smukke hanhund.

I kan læse mere om ham her på Kennel Lapinettes hjemmeside:
http://www.lapinette.dk/Bassie.html


🙃😀🙂
 

Der er oprettet en side omkring hvalpeplanerne:
http://www.jolicoeur-collie.dk/47543681

Bassie der bliver far til vores kommende hvalpe.

Tirsdag den 21. august 2012

Så er der lidt nyt her fra matriklen.
I weekenden var jeg til et meget spændende og inspirerende arrangement i Farsø omhandlende soignering, trick- og "fri ved fod2 kursus.
Underviser var Nette fra Lapinette Collies.

Efter jeg er kommet hjem har jeg købt nye karter, kamme, shampoo osv, så jeg kan få afprøvet alt det jeg har lært om soignering, så collierne kan komme til at ligne funklende stjerner.

😀🙂

Angående trick- og "fri ved fod" undervisningen, så fik vi mange inspirerende værktøjer med hjem, som der helt sikkert skal arbejdes videre på.
Det er så skønt at lære nyt, og hundene elsker tydeligvis at blive udfordret mentalt.

Arrangementet var kun for collier, og det var arrangeret af collieklubbens lydigheds- og aktivitetsudvalg.
 Det er så fedt at have en træner der kender racen, så jeg håber meget, at der vil blive lavet lignende arrangementer igen.

Christina der har købt hvalp herfra var med til "fri ved fod" kursus om søndagen, hun deltog med skønne Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett)
og de to sammen er rigtig dygtige. I forvejen træner de effektivt, så de skal nok komme langt.

😎😀

Der er sat billeder ind fra weekenden, kig under
"Oplevelser"
og klik derefter på
"Kursus 2012"

Christina og Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett), til "fri ved fod"-kursus.

Lørdag den 4. august 2012

Endnu et stort HIP HIP HURRAAA til
Jonas
der i dag er blevet 16 år.

Også Jonas har sørget for dejligt vejr i dag, hvor vi har haft gæster hele dagen.

Jonas er stor fan af rutebilslagkager, så sådan en havde han lavet til gæsterne, vi fik dog lige en god frokost først.


Collierne har leget meget med fætter Mikkel på 3 år, så nu er de helt udmattede, Mikkel gider nemlig godt at kaste bold igen, igen og igen.

Fødselsdagsbarnet Jonas med Fie

Onsdag den 1. august 2012

Sommeren er over os og byder jo på lidt af hver med hensyn til vejret.

Mig og børnene har været på ferie i Italien med fantastiske ture rundt i Østrig, Schweiz og Lichtenstein. Vi er vel hjemme igen hos Knud og collierne, der har tilbragt tiden hjemme i vante omgivelser.
Nu går vi og ordner hus og have og skal have lidt gæster nogle dage, så alt ånder fred og idyl i vores lille kennel.
Hundene trives allesammen, men Alba og Fie fælder for tiden, så vi har karten med på tur, så lægger vi uldtotter rundt omkring til fuglene.

Ikke de store nyheder, mere kommer efter ferien.

Fie leger med bold i haven.

Torsdag den 28. juni 2012

Hip hip hip hurraaaa !!!!!
Rasmus fylder 19 år i dag - og som vanlig sørger han altid for fantastisk vejr.

Vi har haft familien til grillparty i haven, det var rigtig hyggeligt. Her var flere børn med, så hundene hyggede sig også med boldkast og hurlumhej.

Jeg vil lige henlede opmærksomheden på et par sider der kunne være et kig værd:

"Hvalpeplaner"
"Hundenes udvikling"
 (se billeder fra vores hvalpekøbere)

Rasmus og Fie kigger på bolden og snakker lidt om den. Frida og Alba venter bare i baggrunden på, at bolden bliver kastet.

Lørdag den 15. juni 2012

Nu er der oprettet en side her på hjemmesiden til hver af de hvalpe der er solgt herfra.
I takt med at jeg får billeder fra hvalpekøberne sættes de ind på hundens egen side, så man kan følge lidt med i, hvordan de udvikler sig.

Siden hedder
"Hvalpene i nye hjem"
http://www.jolicoeur-collie.dk/47543687

Ren nostalgi fra dengang B-kuldet var små - nåååååå. Se hver hvalpes side under "Hvalpene i nye hjem"

Lørdag den 2. juni 2012

I dag har der været afholdt "Hundens Dag" i Tivoli Friheden og jeg har været racerepræsentant for langhåret collie.
Dagen har fået en side for sig selv her på hjemmesiden med en beskrivelse og lidt billeder.
Klik ind under "Oplevelser" og find fanebladet der hedder
 "Hundens dag 2012"

Der er også lavet en side omkring vores opvisning i rally på torvet I Odder-
Klik igen ind under "Oplevelser" og find fanebladet der hedder
"Opvisning 2012".

Ellers har Alba og jeg haft travlt et par weekender, vi har været til intensiv ringtræning oppe hos Kennel Kivas Eden i Farsø, og vi har været til national udstilling i Ålborg.
Til udstillingen opnåede Alba præmieringen Very Good.


Hundens Dag i Tivoli Friheden i Århus, her Kennelmor Iben med Alba og Fie.

Søndag den 20. maj 2012

Fredag den 18. maj var Alba og jeg til opvisning i rally på Odder Torv.
Hvert år på fredagen efter Kr. Himmelfartsdag er der et arrangement i Odder, der kaldes "Landmanden kommer til byen".
Odder DcH giver hvert år en opvisning i det arbejde vi laver med vores hunde i klubben.
Der var opvisning i agility, rally, dogdancing, tricks, apportering og lydighed - og Alba og jeg, der har været til rally TO gange, ja vi deltog i opvisningen.
Det gik vældig godt og Alba fik desuden hilst på både grise, grislinger, en ko et par kalve og en masse søde hunde, voksne mennesker og børn.

Dagen efter var Alba og jeg i Farsø hos Kennel Kivas Eden til intensiv ringtræning, det var lærerigt og tiltrængt, vi har meget at lære endnu.

Rallyopvisning på Odder torv, her Iben og Ebony Moor´s Adorable Alba.

Søndag den 29. april 2012

I dag har Alba og jeg været i Næstved (det er laaangt væk), hvor Alba har gennemført
Unghunde Mentaltesten.
😀🙃

Det var spændende at opleve hende på den måde, og se hendes reaktioner og frem for alt afreaktioner på alle de forskrækkelser hun blev udsat for.

Der var to ting der undrede mig - hun ville i starten ikke følge med testlederen, hun var "mors hund", men hun var hverken bange eller agressiv, det var nærmest bare som om, at hun ikke lige gad.
Alba plejer slet ikke at have problemer med at gå med andre, hun plejer gerne at ville med på tur, men altså til testen ville hun ikek gå med.
Det andet der undrede mig var, at hun var meget rolig i de tre minutter hun skulle være passiv - det var jo meget godt - jeg troede hun ville begynde at gø og lave ballade, fordi der skete for lidt, men hun stod stille og roligt i de 3 minutter øvelsen varede - super dejligt at hun ikke stressede.

I de andre dicipliner opførte hun sig som forventet, hun blev lidt forskrækket over kedeldragen og ganske lidt forskrækket over raslelyden, men hun tog kontakt alligevel og afreaktionen var super fin.
Spøgelserne blev hun sur på, og hun gøede af dem, det må hun gerne, det viser jo at hun beskytter sit revir, hun flygtede ikke i skræk, hun bevarede kontrollen og hun tog kontakt til dem som hun skulle.
Skudprøven klarede hun også, det var nok skuddene der gjorde hende mest forskrækket, men hold da fast det lyder højt, når de affyrer en 9 mm pistol af fire gange rimeligt tæt på hunden. Alba bevarede igen kontrollen uden at flygte i rædsel, så hun er super dygtig og er iflg testen ikek skudræd.

Så første UHM er veloverstået, så nu er hele A-kuldet testet - he he og der var så kun Alba i det kuld.

Her kan læses lidt om UHM og hvilke prøvelser hunden skal igennem.

http://www.gallois.dk/unghunde_mentaltest.htmVi har ingen billeder fra UHM, men her er et taget i vores egen skov af Ebony Moor´s Adorable Alba der har gennemført Unghunde Mentaltesten.

Fredag den 27. april 2012

Nu er Alba og jeg begyndt til rally lydighed om torsdagen, vi har været afsted én gang.
Vi fortsætter til agility om mandagen.

Rally var rigtig sjovt, ja Alba er med på alt, bare hun kan få guf for præstationen.

I rally går man rundt på en bane, hvor der er opsat skilte, hvorpå der står, hvilken øvelse man skal udføre med sin hund, inden man går videre til næste skilt.
Rally lydighed er en hundesport, hvor hund og fører arbejder sammen på en sjov og anderledes måde.
Man skal udføre de grundlæggende lydighedsøvelser så som sit, dæk og stå på varierende måde, så for at blive god kræver det, at man kan den grundliggende lydighed, og man skal have rigtig god kontakt til sin hund.
Man kan gå til prøver i rally, ligesom eksempelvis i agility, men der er Alba og jeg ikke endnu, nu skal vi lige lære skiltene og øvelserne at kende, så må vi se, hvor gode vi bliver.
Alba er dog helt på dupperne og deltager gerne - hun er meget opmærksom på mig og bliver irriteret, hvis vi bliver forstyrret, så det tyder da godt. Den eneste hæmsko for Alba er vist hendes fører, der er plads til forbedring.

Vi har ikke fået taget billeder fra vores træningsseancer, vejret de sidste uger har jo ikke ligefrem været strålende, men nu må vi se i næste uge, om Knud kunne gå med og tage nogle billeder.

Alba i anemoneskoven april 2012.

Tirsdag den 17. april 2012

Dejligt med forår på vej og længere og længere dage.
Alba og jeg er startet til agility igen, vi har holdt pause siden november, da hvalpene fyldte rigtig meget og tog meget tid.

😀

Alba var en stjerne i går til træning. De andre på holdet har gået til agility i vinters også, men altså - jeg synes, Alba og jeg var bedst, selvom vi har holdt pause.

🙃😎😀

Alba er SÅ meget på, SÅ koncentreret og SÅ opsat på at gøre det rigtigt.
Hun bliver sur, når de andre hunde stikker af og kommer hen til os, så viser hun dem tandsættet, så de kan forstå, at de bare skal forføje sig helt væk NU.

Holder jeg en kortvarig pause, så smutter hun lige hen til tunellen og tager en tur eller hopper over en af forhindringerne - hun er helt vild i varmen, men på sin egen rolige og koncentrerede facon - hun er virkelig SÅ skøn og dejlig at arbejde med, og hun forstyrrer aldrig de andre.
De andre hunde på holdet er meget gøende og larmende, Alba gøer ikke, og hun kigger KUN på mig, de andre er luft for hende, når vi træner - fantastisk.

Der er et par ting Alba og jeg skal træne, som ikke er helt godt endnu.
Det ene er, at hun skal lære at blive siddende, når jeg går væk fra hende, hun har det med at ville være ved siden af mig hele tiden. Nogen gange laver hun "snigeren" altså prøver at kravler over mod mig uden at jeg opdager det - meeeen den går nu ikke. 
Det andet er balancebommen, den er hun ikke vild med mere. Det er meget ærgeligt, for hun har været rigtig god til den. Den er rimelig høj og noget smal og lang - og hun har sidste sæson gået på den uden problemer, men engang kom der en lille hund spænende hen til den og gøede, da hun gik på den allerhøjest oppe, og så hoppede hun ned. Siden har hun ikke rigtig ville derop igen. I går gik hun én tur over uden problemer, men så ville hun ikke mere.
Nu træner vi med touchpladen, og på den måde får vi hende længere og længere op, så jeg håber det lykkes at få hende gjort glad for den igen.

Jeg har ingen billeder fra vores træningsseancer - desværre, det må jeg have lavet om på.

Jeg har lige set billeder af 3 af vores hvalpe
Maggie (Ebony Moor´s Beloved Babett) 
Diesel (Ebony Moor´s Braveheart Bonzo)
Bibi (Ebony Moor´s Breathtaking Bibi)
 
... deres søde ejere har lagt nye billeder ind af dem i vores Facebook gruppe - og sikke store de er nu, de ligner collier og de er meget smukke !!!
 Og ja de er lige blevet ½ år, og i den anledning fik de tilsendt den video, der blev taget af dem, da der blev lavet en hvalpementaltest på dem, da de var 7 uger.

Alba i fuld firespring.

Tirsdag den 3. april 2012

Nu er foråret over os og det er noget både to- og firbenede nyder. Vejret har jo været fantastisk med blå himmel og sol i en lang periode, så collierne kan gå ude meget af dagen - ja havedøren kan endda på de gode, varme dage stå åben, så de selv kan løbe ud og ind som det passer de.

Alle collierne har det super godt, vi har været meget i skoven på det sidste og nyder anemonetæpperne derinde, og vi har også været en del nede ved Norsminde ved Kysing Næs, hvor der er et fantastisk område, hvor man kan gå nogle gode ture.

Fie, der fik et kuld hvalpe i oktober sidste år, er virkelig fit for fight, hun er glad og løber og leger og er fuld af krudt. Hun er overhovedet ikke i pels for tiden, hun smed jo meget efter hvalpefødslen, og da foråret startede smed hun resten - så pelsen ser noget pisten ud - men det er Fie nu ligeglad med, og den kommer jo heldigvis tilbage.

Alba har været inde i den anden kuldrede periode, som jo er en del af hendes udvikling. Hun har været fjumset og fuld af pjat og ballade, men hele tiden sød og glad og med rumpen fuld af krudt.
Hun har lige været i hendes tredie løbetid, men den er heldigvis ovre nu - vi havde jo besøg af fremmede hanhunde der stod og peb udenfor havelågen - men bejlerne blev afvist - ikke af Alba men af os.
Alba står i fuld pels endnu, hun er SÅ flot, jeg håber hun beholder det meste, men det gør hun nok ikke.

Frida har det også godt, hun indgår jo ikke i vores opdræt, da hun har været meget syg af hårsækmider. Hun har været i medicinsk behandling for dette siden 2007, og behandlingen har kunne holde hudproblemerne nede. For 5 måneder siden stoppede vi behandlingen for at se, hvordan hun ville reagere på det - og indtil videre har der ingen udbrud været - hun har en fin hud og har ikke tabt pels - så vi krydser vore fingre for at hun kan undgå at skulle have behandling igen

Alle vore fem hvalpe har vi mere eller mindre kontakt med, de har det godt og er faldet godt til i deres nye familier. De bliver store nu, de er 5½ måned, og der begynder nu at ske en stor udvikling med dem både fysisk og mentalt - jeg er glad for, at jeg får lov til at følge dem.


😀 🙃

Alba, Fie og Frida nyder foråret og den anemoneklædte skov.

Lørdag den 25. februar 2012

Nu er det snart en måned siden sidste hvalp flyttede hjemmefra, som tiden den flyver.
Heldigvis har vi haft feriebarn på besøg i en uge nu, det er Diezel alias
Ebony Moor´s Braveheart Bonzo
der har tilbragt vinterferien her, da familien er på skiferie i Sverige.

Det er gået rigtig godt, mor Fie blev så glad for at se sin lille søn igen, han blev studeret grundig, og hun er stadig mor for ham, hun vasker ham og opdrager meget på ham nu igen.
Alba og Frida har også været glade for Diezel, og meget tid går for alle fire hunde med glad og sjov leg i haven - fangeleg og tummel er de foretrukne beskæftigelser.
Diezel klarer det hele i strakt pote, han er glad, udadvendt, fræk, velopdragen og virker bare som en sød og nem hund.

Vi har fået trænet lidt lydighed, men Diezel er nu rigtig dygtig allerede, så det var mest for at lave noget sjovt med ham at vi trænede.

Vores facebook gruppe der hedder
Kennel Ebony Moor
fungerer rigtig godt. Den er for alle der interesserer sig for vores hunde, vores opdræt eller bare for collie i al almindelighed.
Hvalpekøberne er søde til at sætte billeder ind af hvalpene og skrive kommentarer, og et par stykker af dem har allerede mødtes til gåtur.

Diezel alias Ebony Moor´s Braveheart bonzo på vinterferie hos os, en glad, sød og dygtig dreng.

Tirsdag den 31. januar 2012

Så rejste sidste hvalp hjemmefra, Bozz skal bo i Sønderjylland.
Opdateringerne under B-kuldet stopper hermed, nu skrives sidste nyt her på siden.

Foreløbig har vi ingen aktuelle hvalpeplaner, men engang i foråret/sommeren 2013 regner vi med, at Alba skal have et kuld hvalpe.
Hanhunden er ikke fundet endnu, men vi håber at finde en flot tricolor hanhund, således at vi kan få både zobel/hvid og tricolor hvalpe.

Vil man være i god tid og skrives op til en hvalp er dette muligt.

Bozz er i dag flyttet til Sønderjylland.

Mandag den 30. januar 2012

Nu er vinteren kommet over os og det nyder collierne, de vil være ude hele tiden - selv mor Fie der har mistet al underulden siden fødslen vil ud i den hvide sne.
Der er sat en del nye billeder ind under siden HVALPE, de er blevet rigtig gode, de smukke collier tager sig endnu flottere ud i en kolisse af hvid sne, blå himmel og klar solskin.

Der er på Facebook lavet en gruppe der hedder
Kennel Ebony Moor.
De foreløbig fire hvalpekøbere har meldt sig ind, og så er der andre med interesse for collie der også er med. 
Alle med interesse i collies kan søge medlemskab, der kan man følge livets gang for vore hunde, hvalpekøbere har kontakt til hinanden og kan dele erfaringer, billeder og glæder, vi vil arrangere træf og der kommer med tiden nyttige links som alle man have gavn og glæde af.
Er man interesseret i at blive skrevet op til en kommende hvalp, kan man også være med i Facebook gruppen og se, hvilket sammenhold der er og man kan lure lidt på tilfredsheden blandt hvalpekøberne.

Linket til Ebony Moors facebookgruppe er her:
https://www.facebook.com/#!/groups/366385806710189/

Storesøster Alba og lillebror Bozz på skovtur

Tirsdag den 10. januar 2010

I dag er hofteresultaten for Alba kommet, og hun har flotte A hofter
jubiiiii.

Det er bare så dejligt, at vores første hvalp af eget opdræt er sund og rask og nu også har fået tip top resultat ved hoftefotograferingen.

Vi har stadig en skøn hanhvalp tilbage fra B kuldet, man kan sige mange gode ting om ham, men her er de ti vigtigste, Bozz er:
1. færdigvaccineret
2. øjenlyst helt fri for arvelige øjensygdomme
3. chippet
4. mentaltestet  med flot resultat, han har et herligt temperement
5. sundhedstestet af dyrlægen, han er fuldstændig frisk og rask
6. registreret i Dansk Hunderegister
7. stort set renlig
8. startet klikkertræning herhjemme og er rigtig dygtig, han arbejder godt
9. en kælepot og en ballademager, han er meget nysgerrig og imødekommende
10. god til at gå i snor

Ring eller skriv og hør nærmere.

Bonzo og Bozz ved Hølken Strand ved Odder.

Søndag den 1. januar 2012

Kennel Ebony Moor ønsker alle

ET RIGTIGT GODT OG LYKKEBRINGENDE 2012

Sidste år blev et super år for os.

😎🙃😀

Vores hunde har alle haft det godt, er friske og glade, og vi har haft mange oplevelser i skoven og ved stranden med dem. Vi har nydt at komme ud i naturen og nyde den friske luft og opleve årets gang.

Alba startede i 2011 til hvalpetræning, og vi fortsatte på familieholdet, hvor vi laver en hel masse forskellige slags hundesport som almindelig lydighed, spor, leg og lidt rally fik vi også snuset til.
Senere på året startede vi også på agility og senere igen startede vi ringtræning.
Det har været nogle meget spændende timer Alba og jeg har lagt ude i Odder DcH, og vi har lært en masse - der skal lyde en kæmpe stor tak til alle vore fantastiske trænere, der ligger så meget arbejde og engagement ude i klubben.

🙃😀🙂

Sommerferien blev tilbragt i København med alle tre hunde, det klarede de i strakt pote, de er nemme at have med og går i folkemængderne uden problemer.

Efter sommerferien blev Fie parret med Axel og det resulterede i et fantastisk kuld hvalpe ialt 5 stykker, tre drenge og to piger - og sikke nogle basser. Alle fem var store og kraftfulde med mod på livet, så de voksede sig hurtigt store og stærke.

Bob, Bonzo, Babett, Bibi og Bozz - sikke nogle barylere Fie gav os der, de er bare fuldstændig fantastiske både af sind og skind - hver og en.

De tre første er flyttet hjemmefra og bor hos nogle dejlige familier. 
Vi har hørt fra de hvalpekøbere der allerede har fået deres skønheder hjem - at alle tre hvalpe har det super godt, de trives og er rigtig dygtige.
Bedst af alt er, at de er højt elsket af deres nye ejere.
Så en speciel tak skal der selvfølgelig lyde til vores små hvalpe og deres nye skønne ejere, vi håber I alle får det rigtig godt  - gid lykken tilsmiler jer alle.

Der opdateres stadig omkring hvalpene, se under B-kuldet og herefter kan I læse i dagbogen. det er også i dagbogen, at I kan se billeder af hvalpene.

GODT NYTÅR

😎🙃😀

Ebony Moor´s Believable Bozz der stadig er til salg.

Lørdag den 24. december 2011

Kennel Ebony Moor ønsker alle en

RIGTIG GLÆDELIG JUL
&
ET LYKKEBRINGENDE NYTÅR

Alba, Frida, Fie, Bonzo og Bozz

Torsdag den 22. december

Her i løbet af ugen er tre af hvalpene flyttet hjememfra og er kommet hjem til deres fremtidige familier.
Bob hedder nu Dusen og bor i Østjylland hos Bodil.
Babett hedder nu Maggie og bor i Nordjylland hos Christina.
Bibi hedder fortsat Bibi og bor på Sjælland hos Lise og Steen.
Bonzo skal bo på Fyn hos Michael der har kone og to børn, men Bonzo flytter først lige efter nytår.

Så har vi Bozz tilbage, en herlig spradebasse, som vi håber også finder et dejligt hjem, med mennesker der kan give ham et kærligt og indholdsrigt liv.
Bozz er rigtig godt bygget med flotte vinkler, han er velproportioneret, og han er lyst HELT fri for øjensygdomme, så han er en perfekt hvalp - meget smuk og fuld af krudt og spilopper.
Der er lavet en mentaltest på ham der er rigtig fin, han er ikke nervøs og han vil egne sig glimrende til at arbejde eks lydighed eller agility.

Bozz er 8 uger og mangler en familie.

Torsdag den 15. december 2011

I går blev hvalpene 8 uger og den første lille bandit flyttede hjemmefra. Det var underligt at skulle sige farvel til vores baby, men heldigvis kommer han ud til en dejlig dame med erfaring for racen, så vi er helt trygge ved at sende ham afsted.
 
Der er stadig en dejlig krudtugle der mangler en familie, så interesserede er hjertelig velkomne til at henvende sig og komme og besøge både ham og os.

Læs mere under
B-kuldet

Onsdag den 30. november 2011

I dag er hvalpene 6 uger, man kan læse mere om dem i
DAGBOGEN
under
B KULDET

Der er stadig en hanhvalp tilbage der søger en sød og kærlig familie.
Hvalpene er med stamtavle fra Dansk Kennelklub og er efter sunde og raske forældre.
De leveres med købskontrakt, hvor købelovens regler gælder, de er chippet, har fået ormekur og er vaccineret første gang, og de er selvfølgelig øjenlyst og dyrlægetjekket. Hvalpen bliver registreret i Dansk Hunderegister.
Der refunderes 500 kr HVIS hvalpen HD fotograferet når den er mindst et år og der refunderes 300 kr, hvis den meldes til et hvalpemotivationskursus.
Der medfølger en flot hvalpepakke med:
Skriftlig vejledning omkring racen, foder, pelspleje, socialisering, forsikring m.m
Hvalpefoder til de første dage samt foderspand
Et tæppe der lugter af mor
Bidetov
Bamser
Bidering
Børste
Lidt shampoo og balsam
Hvalpehalsbånd og line
Lidt godbidder
To foderskåle

Og så blev Frida 6 år i går, den fødselsdag druknede i hvalpehalløj, arbejde, tæppevask og meget andet, så Frida har en hyggedag til gode en anden dag.

Lørdag den 12. november 2012

I dag er det Kristoffers fødselsdag
HURRA, HURRA, HURRA.

🙃🤩😉😀

Og vi har haft mange gæster til kakao og boller og to lagkager.
Hvalpene har hilst på mange nye mennesker heriblandt mange nye børn i alle aldre, man kan læse mere herom under
B-kuldet i dagbogen.

Kusine Julie og fætter Mikkel hilser på hvalpene.

Torsdag den 20. oktober 2011

Så er der blevet oprettet en dagbog for B-kuldet, hvor man kan læse lidt om, hvordan det går hvalpene.
Dagbogen kan findes i menuen under B-kuld, her bliver der også lagt billeder ind løbende. Her er det også muligt at se stamtavlen som hvalpene får, og man kan læse lidt om den købskontrakt der bliver lavet
.

Der er stadig et par hvalpe der ikke er reserveret.

Den stolte mor og hendes hvalpe.

Onsdag den 19. oktober 2011

I dag  her i formiddags har Fie født 5 hvalpe, vi er bare så lettede og meget glade.

Fie fødte 3 drenge og to piger, og de er alle store og flotte og meget livlige, de slægter vist storesøster Alba på.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret når tiden er til det, og der vil også blive lagt billeder ind af de fantastiske fem spilopper.

B-kuldet.

Lørdag den 15. oktober 2011

I dag har Alba og jeg været til hundetræning og vi skulle gå spor. Det gik bare super godt, selvom det kun er 2. gang Alba skulle prøve det.
Hun kobler alle sanser fra undtagen lugtesansen, og så går hun derud af.
Vi er endnu nybegyndere, så sporet går bare lige ud, men hun viger ikke fra det. Næste lørdag skal vi gå spor igen, så må vi se om der skal et knæk på.

🙃😎

Jeg synes Alba og jeg har travlt med al den træning, for mandag er det agility og onsdag ringtræning,  og så går vi til familielydighed om lørdagen, men så kan vi heller ikke nå mere.
Men Alba elsker det hele - hun er bare en super dejlig hund at træne med, for alt er sjovt og så nyder jeg det også.

😀🙂

Knud er næsten færdig med fødekassen, der mangler bare nogle småting. Fie har indtaget den og ligger der meget. Hun vil gerne kradse og flytte rundt på ting, så vi har lagt nogle tæpper i fødekassen, som hun kan flytte rundt på og bygge rede, og det kan hun godt lide.

Der er en lille uges tid til, at hun skal føde, uhhh det bliver spændende. Hvalpene sparker lystigt og Fie er blevet noget tyk, så alt går som det skal.
Fie har fået ormekur nu, så alt er klar til familieforøgelsen i den kommende uge.

Der er sat nye bilelder ind af Alba på hendes egen side, se under
-Vores hunde-

Fie har indtaget fødekassen og har fået tæpper at kradse i, så hun kan "bygge rede"

Onsdag den 12. oktober 2011

Lidt nyt fra Søkrogen, hvor dagene flyver afsted med susende fart.

I søndags den 9. oktober deltog jeg i Collieklubbens Collieseminar i DKK´s lokaler ved Solrød Strand.
Vi havde mange overordentlig spændende emner på tapetet, bla. vores HD og øjenlysningsresultater og så fik vi talt kæber.

😉🙂🙃

Dagen blev indledt med oplæg fra Helle Friis Proschowsky, lektor ved Københavns universitet på Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Genetik & Bioinformatik.
Hendes primære forskningsområde er genetiske problemstillinger hos hunde. Desuden har hun forsket i arvelige sygdomme hos forskellige hunderacer, med sigte i at påvise specifikke arvegange og lede efter gener med betydning for sygdomme.
Desuden har Helle Friis Proschowsky gennemført undersøgelser af genetisk variation hos en række hunderacer med henblik på at vurdere mulige avlsstrategier.

Først skal pointeres at collien generelt er en meget sund hunderace!!!

🙃😎😉😀🙂

... men vi vil jo gerne blive bedre.

Ang HD fik vi at vide, at HD status hos colliene her i DK er overordentlig god, idet 76% har hoftestatus A og 14 % har hoftestatus B, dvs 90 % af collierne har ingen problemer med hofterne.

Ang øjenlysningerne kan man sige, at vi øjenlyser for øjensygdomme der generelt ikke giver problemer for vores hunde!!!
Vi vedtog dog at blive ved med at øjenlyse hvalpene inden de er 9 uger.
Der har været problemer med, at nogle opdrættere vælger IKKE at øjenlyse deres hvalpe eller kun øjenlyser nogle af dem, og det duer simpelthen ikke, for efter 9-10 ugers alderen vil CRD maskeres af pigment når nethinden skifter til voksenfarve.Ang kæberne havde der været forlydender om, at nogle collies har for smalle kæber, hvilket kan give forkert bid og det er en meget uheldig udvikling.
Collieklubben har taget forlydenderne alvorligt og har været i marken og undersøge tilfældige collies på udstillingerne.
Heldigvis har dette IKKE noget på sig, vi har ikek noget generelt problem med colliernes kæber.
Uheldigvis var en del collier på udstillingen i Vejen dømt ned pga kæberne, heriblandt Alba, men dommeren den dag havde altså fuldstændig fejlbedømt hundene den dag - desværre.

Ang Fie
... så bliver hun rundere og rundere og hvalpene i maven sparker lystigt.
Fie kommer ikke længere med på de lange ture, hun får nogle kortere ture, hvor hun går i snor hele tiden. Frida og Alba får så nogle ture for sig selv med boldspil og øvelser og det sætter de pris på.

Frida ved stranden sidste år.

Torsdag den 6. oktober 2011

I dag har Fie været hos dyrlægen og har fået taget et røntgenbillede for at se, hvor mange hvalpe der er.
Dyrlægen så 5 store og flotte hvalpe, så nu håber vi bare på, at fødslen forløber uden komplikationer, så vi kan få lov til at beholde alle babyerne.

🤩🙃

Fie har taget 3½ kg på, og hun sover mere end vanligt, men hver dag når vi er ude at gå, så løber hun glad rundt og er frisk.
I dag har vi været i skoven de sidste mange dage har vi været ved Hølken Strand ved Hou, og hun er frisk som en havørn, men træt når vi kommer hjem.

Frida og Alba har det begge to godt.
Frida har været til kontrol for hendes hårsækmider hos Michael Butler i Ålborg, og han var yderste tilfreds. Vi ledte og ledte efter røde spots, og til sidst fandt vi en lille prik, så de er næsten væk de bæster.

😀🙂

Alba og jeg skal starte til ringtræning i Odder DcH. I går var jeg til den første seance uden Alba, for der var en del teori og lidt træning bagefter. Alba er dog højløbsk, så jeg tog hende ikke med, men nu så jeg hvilke lektier vi fik for, så nu kan vi træne herhjemme.
Jeg går jo også til både lydighed og agility med Alba, og jeg må lige se, om jeg skal droppe noget af det, det er svært at få tid til det hele.

Fie venter 5 hvalpe til den 20. oktober.

Mandag den 19. september 2011

Vi har været aktive også i dag.
Først en tur til stranden, hvor collierne legede og tumlede, senere græsslåning og havearbejde med grønne poter til følge, og så lidt leg med bolden.
Til aften var Alba og jeg til agility træning, og da træneren havde fået rettet alle mine fejl, ja så gik det super godt, Alba er en lille stjerne og vil det hele - er ikke bange for noget som helst.

Fie er jo drægtig og det kan man begynde at mærke nu. Hun sover meget og har kastet op nogle gange. Men skal vi ud og gå, ja så vil hun gerne med og leger og løber som hun plejer.
Hun er nu næsten 4½ uge inde i hendes drægtighed, så den næste tid bliver meget spændende.


Der er sat lidt nye billeder ind under
-vores hunde-
se under Fie, Alba og Hundeleg

Selvom Fie er drægtig er der tid til kåd leg med hendes frække datter Alba ;-)

Mandag den 12. september 2011

I dag har Fie været til scanning og vi kunne se nogle fine små babyer i hendes mave.

SÅ VI VENTER HVALPE

JUBIIII

🙃😀

Dyrlægen regner med at Fie er blevet drægtig ved den sidste parring, det vurderer hun ud fra fostrenes størrelse, så terminen bliver i så fald omkring den 20. oktober.

Fie skal røntgenfotograferes om godt 20 dage, der er hvalpenes skelet så tydeligt, at man kan se dem på røntgen, og så kan man tælle det nøjagtige antal hvalpe med mindre der er rigtig mange hvalpe - og det er der ikke.

Læs mere under fanen
"hvalpeplaner"
og se også der den fiktive stamtavle.
Colliehvalpe ventes til medio oktober. Her ses vores første hvalp Alba da hun var baby.

Onsdag den 24. august 2011

Så kom Fie i løbetid, og hun har været på elskovsferie oppe hos Kivas Eden og er blevet parret med
Axel
alias
Nitopets Quater Main.

Så vi håber på hvalpe midt i oktober!

Man kan læse mere om det forventede kuld på siden

-Hvalpeplaner 2011-

Her kan man også se den fiktive stamtavle og oplysninger om forældrenes sundhedsstatus.
Det er også muligt at læse om
Ebony Moor´s købskontrakt.

🙃😉😀

Der er taget lidt nye billeder af smukke Fie der er lagt på hendes side.

Fie er blevet parret.

Lørdag den 6. august 2011

Så ligger fruen med hold i lænden - av av - og så kan man passende bruge tiden til at lægge billeder ind på hjemmesiden, godt man har en bærbar, så man kan ligge ned og arbejde med det.Der er sat nye billeder ind af hundene, de findes under overskriften
-Vores hunde-
... kig herefter på siderne...
-Frida-
-Fie-
-Alba-
-Hundeleg-

Der er billeder fra haven, hvor Kristoffer træner med Alba, og der er billeder fra Hølken Strand der ligger ved Odder.

Frida i haven.

Torsdag den 4. august 2011

I dag fejrer vi Jonas der bliver 15 år.
STORT TILLYKKE TIL MELLEMSTE MAND

🙃😀😉

Vi har hygget med morgenbord og morgensang, mormor har været her og har spist hjemmebagte boller og rutebilslagkage, vi har spillet bowling (hvor mor Iben vandt TO gange)... og vejret har været dejligt, så Jonas har været en sød og dejlig dreng igen i år.

😎

Kristoffer bager boller og Jonas laver rutebilslagkage til fødselsdagen.

Fredag den 29. juli 2011

I dag har Alba været til hendes første udstilling, den internationale udstilling i Vejen, de andre gange vi har været afsted har det bare været til skuer.

Alba fik Very Good og er hermed avlsgodkendt exteriørmæssigt, så mangler hun bare at få hofterne fotograferet, det får hun gjort engang efter sommer.


Der er ingen billeder fra udstillingen, så har bare fundet et billed af prinsessen ude fra haven.

Alba træner i haven, det er meget sjovere end at gå på udstilling.

Tirsdag den 26. juli 2011

I dag har hele familien inklussiv alle tre collier været i København på sightseeing, da det var længe siden ungerne har været der.
Vi kørte derover kl 9 og var hjemme igen i Odder kl 21, turen derover tager 3 timer.
Vi så Amalienborg, Den Lille Havfrue, Gefion Springvandet, Rådhuspladsen, vi var oppe i Rundetårn og gik lidt på strøget og så Storke Springvandet.
Vi kørte forbi i bil og så Christiansborg, Christiania, Rosenborg, Børsen, politigården, Nationalbanken og så spiste vi frokost i H.C Ørstedparken.

På turen hjem var vi kort en tur på Bakken, men der var fyldt helt op med mennesker, så drengene fik en candyfloss og så tog vi hjem.

Vi var forbi den Norske Ambassade der ligger i Amaliegade lige bag Amalienborg.
Det gjorde et stort indtryk at se alle blomsterne, lysene og hilsnerne til ofrene for bomben i Oslo og massakren på de unge mennesker på Utøya, der skete den 22. juli 2011.
Man kunne på ambassaden skrive en hilsen til ofrene og deres efterladte, hvilket jeg gjorde, det er en stor tragedie der er sket for det norske folk.


Der er sat en lille billedserie ind under
"Oplevelser"

Blomster og lys foran den Norske Ambassade i København efter massakren på Utøya og bombeatentatet i Oslo 22/7 2011.

Søndag den 24. juli 2011

Vi er startet ferie og det er rigtig dejligt.
Vi nyder alle vores ny have, men vejret kunne godt have været bedre, der kommer nogle gevaldige byger ind imellem.
Vi har lavet lidt træning med hundene i haven, især Alba nyder klikkertræningen.

I forgårs var vi på Mols og besøge gode venner i sommerhus på Skødshoved.
Vi valgte kun at tage Alba med, og hun hyggede sig med Holger og Charlie der er to australske terrier, og ja Charlie blev rigtig forelsket i Alba, hun var bare det dejligste.

😎😉

I går var vi i Fårup Sommerland og havde en skøn tur. Vi havde to af drengene med og alle tre hunde, og så var Knuds datter Sarah og svigersøn Kasper med, og vores lille barnebarn Andreas på ½ år.
Vi havde nok at holde styr på med hunde og baby, men det gik rigtig godt, og alle havde en dejlig dag, og vi fik prøvet nogle vilde forlystelser.
At gå i forlystelsespark med tre hunde er god socialisering, for mange skal hen og snakke med "Lassie"- hundene, og det suser rundt med rutchebaner over hovederne på en og der er masser af hurlumhej og støj.
Alle hundene klarede det fantastisk og hilste pænt på alle mennesker og hunde vi mødte.
De var meget trætte i går aftes efter de mange indtryk.

Der er sat to billedserier ind under
"oplevelser"
det er
"Mols 2011"
og
"Klikkertræning 2011"

Alba og Kristoffer træner.

Lørdag den 2. juli 2011

I dag har Alba og jeg været til skue på Himmelbjerget med collieklubben,
og Alba var bare SÅ dygtig.

🙃😀

Der var 7 juniortæver med i hendes klasse, og det var kun Alba og en tæve mere der fik 1. præmier, resten fik 2. præmier, så vi er meget, meget stolte!!!

🤩

Dommeren var autoriseret for racen og var meget grundig, så det tog lang tid inden det blev vores tur, så Alba lignede en druknet mus, da hun skulle bedømmes, for vejret var utrolig dårligt og regnen stod ned i lårtykke stråler stort set hele dagen.
Alba fik ros for især pelsen og bevægelserne.
Man kan se kritikken på hendes side.
Wiii vi er bare så stolte af vore frække Alba-pige!!!


Vi har ingen billeder fra dagen på Himmelbjerget pga det dårlige vejr, men der er lagt nye billeder ind af Alba i haven fra en af de dage, hvor der var dejlig solskin.

...også nye billeder af mor Fie

Tirsdag den 28. juni 2011

I dag fejrer vi, at Rasmus bliver 18 år

STORT   STORT   TILLYKKE

Vejret har været fantastisk og vi har haft familien samlet til fødselsdag med grill i vores nyrenoverede have.
Vi har alle haft en fantastisk dag, det er meget specielt nu at have et barn der er rigtig voksen og myndig.

Og minder lige om vores meget spændende hvalpeplaner til efteråret, se under
"hvalpeplaner 2011"
Ebony Moor
opdrætter
...smukke klassiske colliehvalpe...
...med enestående temperement...
...af fysisk og mentalt sunde forældre...

Rasmus 18 år.

Mandag den 13. juni 2011

Så kan vi præsentere hvalpeplanerne, og vi glæder os rigtig meget til dette kuld.

Fie alias Nitopets Irresistible Iggy
 bliver parret med
Axel alias Nitopets Quater Main.

... læs og se mere under fanen
"Hvalpeplaner 2011"


Der er også lagt en
fiktiv stamtavle
ind, så man kan se, hvilken stamtavle hvalpene får.
Under
 "hvalpeplaner 2011"
er der også kommet en side med, hvad en
 købskontrakt
indeholder hos
Kennel Ebony Moor.

Det er endnu muligt at blive skrevet op til en hvalp, vi forlanger intet depositum.

Axel en rigtig charmerende smuksak.

Torsdag den 10. juni 2011

Så er der ved at være godt gang i siden
"Oplevelser"
... der er kommet billeder fra forskellige arrangementer og ferie vi har været på med vores hunde bl.a billeder fra hvalpetræf, hundetræf og ferier

Klikkertræningen med Alba går rigtig godt, jeg kan kun anbefale denne træningsform til alle.
Nu er vi snart færdige på præ-rally-agillity-holdet, vi skal beslutte, om vi vil fortsætte enten på et rallyhold eller på et agillityhold.
Jeg har besluttet af vi fortsætter til agillity, mest fordi jeg synes der er sjovere ting at lære, men måske egner vi os bedst til rally.
Men pyt, nu forsøger vi agillity og glæder os til at komme igang.

Smukke og kloge Fie der er mor til dygtige og søde Alba.

Fredag den 3. juni 2011

Så var det i dag at Alba og jeg skulle optræde på Odder Torv med DcH, hvor vi skulle lave en lille opvisning med vores familiehold.
Familieholdet er for dem der bare vil have det sjovt med deres hunde og som gerne vil lære lidt almindelig lydighed og sjove tricks med deres hund.

Opvisningen gik godt, vi lavede lidt småfejl, men Alba er også kun en unghund og vi skal bare have det sjovt.
Dagen var bagende varm og vi stod i solen, så koncentrationen kneb det lidt med, det kunne man se på mange af hundene.

Senere var der racerepræsentaion, hvor jeg gik med både Alba og mor Fie, og de var så dygtige og luntede med - men pyyyy det var varmt og resten af dagen var her ro i huset.

På familieholdet er vi også ved at øve os i at gå spor, og det erAlba bare god til, man er vel hund med snude for lidt guf.Jeg har oprettet en ny side der hedder
"Oplevelser"
Her vil der komme sider med de ture, hvor hundene er med, foreløbig starter vi med opvisningen i Odder.

Racerepræsentation

Lørdag den 21. maj 2011

I dag har jeg været på en meget spændende kursusdag oppe hos Helle, der er indehaver at colliekennelen Kivas Eden, der ligger ved Farsø.

Dagen var delt op i både en teoretisk del og en praktisk del.
Under den teoretiske del gennemgik vi hundens anatomi, racestandard og metoder og mål for ringtræning.
Under den praktiske del skulle vi så efter bedste evne prøve ringtræning i praksis - og for at sige det ærligt, så kan man jo ikke forlange mere end evnerne rækker.
Med andre ord gjorde Alba og jeg det ikke ligefrem formidabelt, vi kludrede lidt rundt i det med at stå rigtigt.
Eller rettere - jeg kludrede i det, Alba gjorde jo ikke noget forkert, jeg skal bare lære det handling noget bedre, så hun forstår, hvad jeg vil have hende til.
Tænk at noget der ser så let ud kan være så svært!!
🤩
Som dårlige undskyldninger brugte jeg, at Alba var for ukoncentreret, fordi vi stod på gedernes mark, og hun havde travlt med at prøve at fortære alle  de gedelorte vi løb forbi.
For det andet har hun aldrig prøvet at træne "stå", vi kører jo på med lydighed i DCH.... MEN alle undskyldningerne gad Helle ikke høre på, så vi må vist bare på med vanten og i gang med træningen, og så lægge undskyldningerne til siden.

Dagen hos Helle var super god og meget spændende - tak for den lærerige oplevelse, jeg håber der bliver arrangeret lignende dage på andre tidspunkter!!

Ellers træner Alba og jeg jo præ rally og -agillity og almindelig lydighed mandag og onsdag. Vi øver klikkertræning og det er rigtig sjovt, og Alba er super dygtig til det.
Sidste gang trænede vi at løbe igennem en tunnel, forrige gang skulle vi gå spor, og Alba er bare super klog og med på det hele - hun nyder vores træningsdage i DCH i Odder.

Den 3. juni skal jeg være racerepræsentant for collie, når Odder DCH laver opvisning på Odder torv.
 Så er der nogle hundeinteresserede, så mød op på Torvet i Odder og se lidt opvisning, hvor Alba og jeg ud over at skulle repræsentere collieracen også skal være med i en lille opvisning på begynderholdet.

Alba i haven på Søkrogen ;-)

Fredag den 20. maj 2011

I dag har vi været til vores lille barnebarns navngivnings fest.
Det var en dejlig dag vi havde sammen med Knuds datter Sarah, svigersøn Kasper og lille Andreas, der var festens midtpunkt.
Collierne var med og travede nogle små ture i snor med festens mindreårige børn, så de så  og oplevede en masse heste, et par hunde og en kat.

Mig og mit lille bonusbarnebarn ;-)

Tirsdag den 3. maj 2011

Så har vi haft konfirmation.
 I lørdags den 30. april blev Jonas konfirmeret, og vi havde en dejlig dag.
Festen blev holdt om aftenen på restaurant Navigator på Marselisborg Marina i Århus.
Blå Mandag fejrede Jonas i Kolding sammen med klassen, hvor der var lasergames, gocard ræs, shopping og en hel masse andet.
Tak til familie og venner for en dejlig dag.


Hundene har ikke oplevet det store de sidste par dage pga alt det hurlumhej, men de havde til gengæld bidraget til konfirmationsfesten med en sang til konfirmanden.

Mine tre dejlige drenge Krisoffer, Jonas og Rasmus.

Onsdag den 20. april 2011

Nu har vi påskeferie og vejret er fantastisk.
Hundene er ude hele dagen og er dødtrætte om aftenen.
Vi har fået stillet en kæmpe trampolin op i haven, så nu er alle tre drenge i gang med at hoppe, det bliver man aldrig for stor til.

Alba er rigtig god til hundetræning, hun reagerer super på klikkeren og kan det hele med det samme, virkeligt fedt at træne med hende.
Kristoffer er også blevet glad for at træne med hende, så han følger med til hundetræning.

Alba er en stor pige nu, hun vejer omkring 23 kg men er også høj og så er hun velproportioneret og har en skøn zobelfarve, hun er bare ved at blive en rigtig smuksak.


Der er lidt nye billeder af Alba på hendes side.

Alba 8 måneder.

Fredag den 8. april 2011

Alba og jeg er nu kommet rigtig godt i gang med både lydighed om mandagen og præ-rally-agillity om onsdagen.
Vi er endnu nybegyndere, men Alba er bare så dygtig, og hun elsker det.
Træneren har tjekket hende for at se, hvilket guf vi skal bruge til træning, for noget er mere velegnet end andet...

...ALT guf virkede på Alba

Der er ikke nogle af øvelserne Alba ikke kan, hun forstår ret hurtigt, hvad man ønsker hun skal gøre, men selvfølgelig skal øvelserne gøres bedre.
Det vigtigste er dog at hun fuldt ud forstår budskabet og elsker at lege med - hun er bare SUPER.

Jeg går jo hver dag med hundene på steder, hvor de kan gå uden snor, fordi jeg mener at de har brug for at bruge energi og få strakt ud - haven kan ikke gøre det alene, selvom de også kan løbe derude, men slet ikke i samme omfang, som de kan med mere plads.
Alba følger altid meget tæt på mig når vi går - ligesom hendes mor Fie, det er ikke mange meter der skiller os, med mindre de skal fange en bold.
Alba og Fie er sådan nogle man tit falder over, når man går tur - ja passe på én, det gør de.
Frida giver lidt mere plads, men også hun har hele tiden styr på tropperne - og at lege gemmeleg i skoven er en umulighed, en collie lader aldrig "hyrden" blive væk eller være ude af syne - ihvertilfælde ikke mine.

Vi glæder os til weekenden - så bliver der vist solskin, så vi kan komme i haven.
Der er nogle "gravhunde" der har lavet store huller i bedene og græsplænen - det er rigtig irriterende, og det kan da ikke være collierne - vel?


In english
Alba is growing and she is now almost 8 mounths old.
She is a very beautiful girl and her temper is amazing.
We started training in pre-rally-and-agility and she is doing very well, and most importend - she loves it.
Alba is just the type of collie I love.
She´s clever, she´s willing to work, she´s funny and she has the classic look I prefer - she is SO beautiful, absolutely a wonderful dog.
🤩

Alba er ved at være en stor pige nu på knap 8 måneder.

Lørdag den 26. marts 2011

Så er Alba og jeg startet til lydighedstræning i dag, og hold da op det gik godt - Alba var bare SUPER god.

😀
🤩🙂
🙃

Alba og jeg har jo trænet noget i forvejen, så Alba kan gå pænt i snor, og hun kan komandoerne sit, læg dig, gi´pote, stå, nej, og så er hun super til indkald, og hun er også rimelig god til at aportere.
Det var åbenbart noget mere end mange af dem på de øvede hold kunne, jeg kunne ihvertilfælde se mange hundeførere, der havde problemer med at holde styr på deres hunde på de øvede hold.

Jeg har aldrig prøvet at klikker-træne før, men træneren klikkede en enkelt gang, og straks sad Alba for hans fødder, så hun reagerede straks på det, så nu har jeg også købt en klikker.
Her efter at vi er kommet hjem, prøvede jeg på Frida og Fie også, og de forstod også budskabet ved første klik, så nu skal vi igang med at bruge den.
Et klik efterfulgt at en godbid, når de gør som man siger - det virker.

😎😉

Ud over lydighed om onsdagen har jeg meldt Alba og mig til prærally- og agility om mandagen.
Jeg er meget spændt på, hvad hun siger til det.

Foråret er på vej her på Søkrogen, og det nyder vi alle - uhhh solskin og varme er noget der duer, og gåturene og haven bliver en fryd.


Og ellers er der sket det her i familien, at vi har fået et smukt og dejligt barnebarn Andreas.
Knuds voksne datter Sarah og hendes kæreste Kasper fik den 19. januar en skøn babydreng, der bare vokser og bliver stor.
Hundene er ikke vant til babyer, så de vil gerne snuse når Andreas kommer på besøg. Sådan en lille baby er meget interessant, men de ved ikke lige, hvad han er for en, han lugter og opfører sig anderledes end det de er vant til, men de er meget søde overfor ham.

🙃😎😀

Vores barnebarn Andreas 10 uger.

Tirsdag den 1. marts 2011

Ja, så er der officielt forår, men her er der stadig koldt og noget af sneen ligger endnu.
Det er dog ikke noget collie skønhederne beklager, de trives fint med frost og kulde

Alba udvikler sig i rivende fart og hun er ved at være en rigtig dygtig hvalp nu her 6½ måned gammel.
Hun er helt sikker i indkald, sit, dæk, stå og så forstår hun for det meste et nej.
Jeg glæder mig til at vore lydighedshold starter her i marts, jeg tror hun egner sig strålende til det.

Der er lagt nye billeder ind under

*Fie*
*Hundeleg*

... idet vi har haft mange dejlige ture til Saksild Strand den sidste tid.

Mandag den 21. februar 2011

Nu er der også lavet slideshows under punkterne

*Hundeleg*
*A-kuldet*

Så er der også opdateret lidt rundt omkring i beskrivelserne af hundene og lagt nye billeder ind.

Vi har fået en masse sne igen i sidste uge, og det nyder alle tre hunde. Alt i alt gør det også rengøringen lidt nemmere herhjemme, da de ikke slæber en masse mudder med ind, så her er der ingen beklagelser over vejret.

🙃

Hundene ved Saksild Strand 20/2 2011

Torsdag den 17. februar 2011

Nu er jeg igang med at redigere hjemmesiden og lave lidt om på opsætningen.
Der er nu kommet en mulighed for at vise nogle rigtig flotte slideshows, så hvis man går ind på enten Albas, Fridas eller Fies side, kan man se et af de slideshows, og husk nu endelig at trykke på "fuld skærm" knappen.

😎

Jeg har opdateret Albas egen side, der sker jo meget med hende, hun er i en rivende udvikling.
Hun er en colliepige med krudt i, der skal ske noget, og det er rigtig skønt.
Alba er meget nem at træne, for hun gør alt for en guf, så nu kan hun bl.a stå, sidde, give pote, lægge sig, hun forstår et "nej!", og hun kommer promte når man kalder på hende.
Hun er helt indforstået med husreglerne og gør sjældent noget hun ikke må - sådan var de andre af vores collier også, men collien er jo næsten også selvopdragende.

😀

Fie og Fridas sider er også lavet om, og så har de også fået deres egne side med stamtavlen - ligesom Alba.
Stamtavlerne er nu meget overskuelige, og man kan se lidt detaljer om hver enkel hund.
Jo længere man kommer tilbage, jo færre oplysninger er der, men jeg vil grave lidt videre og se, om jeg kan finde mere.

God fornøjelse på siden, jeg håber I vil kigge lidt rundt og evt lægge en besked i gæstebogen.

Alba i fuld galop ved Saksild Strand.

Søndag den 2. januar 2011

Vi ønsker alle et rigtig godt og lykkebringende nytår.

I dag har Alba været til nytårsskue i Silkeborg og hun fik

SL og blev 3. vinder.

😀😎🙃

Kritikken kommer på Albas egen side.

Ellers er vi kommet godt igennem jul og nytår.
Selvom nytårsaften var helt vild ift fyrværkeri, så tog collierne det rigtig pænt.
De var kun lidt trykkede da det var allerværst, men da skulle man også tro vi blev beskudt af svensken, det var et vildt bombardement vi var udsat for, men meget flot!!

Colliepigerne nyder den flotte vinter med sneen og den klare luft, vi har nogle rigtig dejlige ture i den flotte natur.

Søndag den 5. december 2010

Alba har været afsted til hendes første skue i Blåhøj.
Det gik SUPER GODT.
Alba fik SL (særdeles lovende) og blev
Bedste Baby
Hun fik en rigtig god kritik, der specielt fremhævede hendes fortrindelige bevægelser;-)
Men også hendes eksteriør var rigtig flot, alt var perfekt og så var hun rigtig dygtig i ringen.

Skue i Blåhøj med flot kritik med SL og Bedste Baby

Mandag den 29. november 2010

Uuu-ha det går stærkt herhjemme.
Lille Alba vokser og bliver stor og fræk,
hun vejer nu 12 kg.
Hun er blevet vaccineret, har fået rabiesvaccine og har fået EU pas. og dyrlægen er meget tilfreds med hendes fysik og hendes mentalitet.

🙃

Frida og Fie er virkelig vågnet op efter at Alba er kommet til, de får ikke ro, og er i gang hele dagen med at holde øje med
Terroristen.
De følger hende i tykt og tyndt, og da Alba helst vil være ude, ja så må de to tanter også ud og holde øje.

Vintervejret er kommet til stor glæde for collierne, de ELSKER sneen og kulden og løber ude det meste af dagen. De leger meget sammen alle tre, fangeleg er nu sjovt i den høje sne.

😀

Alba er faktisk rigtig dygtig, hun går fint i snor, hun kommer når man kalder og hun forstår et nej - næsten hver eneste gang, så vi er
 meget glade og stolte af hende.


Frida havde fødselsdag i går, hun fyldte 5 år,
 så hip, hip, hurra til hende.

Alba og Fie vil gerne med ud og skovle sne, men det må de ikke ;-(

Onsdag den 27. oktober 2010

Så har hjemmesiden fået efterårsfarver.

🤩🙃

Hundene har det alle godt, men de - og vi andre - er noget trætte af al den regn der falder.
Her i huset er hundene vant til at kunne gå ud og ind som de vil dagen lang, men med regn, rusk, mudder og plæver, så duer det ikke.
Det er især Frida og Alba trætte af, for de to nyder i den grad at være ude hele tiden, selv middags- og aftenluren tilbringes gerne udenfor i kurven.

Alba er stor og fræk nu, men alligevel utrolig nem at have med at gøre.
Hun er helt renlig, sover hele natten på en madras i soveværelset, og kommer når man kalder på hende.
Hun er med på ture hver dag og løber løs som de to andre hunde, og hun holder sig i tæt kontakt med os for ikke at blive væk.

Vi synes vi har været så heldige med Alba, hun har et super temperement og er en lille glad solstråle med mod på livet.
At hun så samtidig er en smuksak ud over alle grænser gør jo ikke noget.

😎

Her er et efterårsbillede af Fie, da hun var på Albas alder. Man må da sige, at mor og datter ligner hinanden.

Torsdag den 20. oktober 2010

I dag er det den 2010 2010, spøjs dato.

😎

Alba er en lille solstråle og udvikler sig i rivende tempo.
Hun er blevet øjenlyst med mild CRD på det ene øje og middel på det andet, så alt i alt får hun middel.

CRD er ikke en alvorlig øjensygdom, idet 80-90% af hundene aldrig får problemer med synet, de resterende kan få nedsat syn når de kommer op i en vis alder.
Vi har valgt at beholde Alba, hvilket drengene selvfølgelig er lykkelige for.

Lørdag den 9. oktober 2010
I dag har Alba været i hundeskoven i Risskov, hendes oplevelser er beskrevet under "A kuldet" og der bliver lagt billeder ind, så snart hjemmesiden tillader det, der er lidt tekniske problemer.

😲🤩

Onsdag den 6. oktober 2010

Det går stadig rigtig godt med Alba, hun trives og er en skøn lille hund i en rivende udvikling.
Jeg har opdateret på Albas side, A kuldet, hvor man kan læse om de nye ting Alba oplever i hendes spændende hverdag.

Frida og Fie har det også godt, intet nyt med dem.

🙃🙃🙃

Alba 6½ uge gammel

Fredag den 24. september 2010

Det går rigtig godt med Alba, hun er nu 5½ uge gammel.
Hun elsker at være ude og render meget af dagen rundt på græsset og i bedene og leger.
Alba er blevet rigtig god til at besørge udenfor, hun er endda begyndt at gå hen til døren og pive, så der er kun få uheld inde.
Hvis vi sørger for at få hende ud på græsset når hun har sovet, spist og leget så sætter hun sig med det samme og tisser, men som sagt giver hun også selv tegn til at ville ud, så hun er bare SÅ dygtig.

Alba har nu fået ormekur ialt to gange, og indenfor de næste par uger vil hun blive chippet, øjenlyst og have været igennem sundhedstjek hos dyrlægen.

Vi har i næste uge en legeaftale med nogle hvalpe, der er en uge yngre end Alba, så hun kan blive socialiseret med andre hvalpe, så hun lærer at begå sig blandt andre hunde, det bliver spændende at se, hvad hun siger til det.

😀

Alba 5½ uge gammel

Torsdag den 16. september 2010

Så har jeg taget overbygningen på opdrætteruddannelsen i genetik og jura,
et meget spændende kursus der bestemt kan anbefales til andre opdrættere.

Lille Alba trives og har det godt.
Hun elsker at komme ud i haven, så render hun rundt mellem buske og blomster og gemmer sig og bider lidt i grenene.
Hun er begyndt at få opblødt hvalpefoder med A38 i, og det er hun ret vild med, jeg tror hun har arvet sin mors gode appetit.

😎

Hun vejer i dag 3 kg, det er jo en tidobling af fødselsvægten, og hun er 4½ uge.
Det er efter Albas opfatelse skide skægt når vi vasker gulv, så forvandles hun til en farlig, angribende løve.
Ellers går hun i krig med bamser og bolde og er i det hele taget en rigtig sød og dejlig pige med mod på livet.

Alba i haven (fotograferet af Connie fra Kennel Neuzumi)

Lørdag den 4. september 2010

I dag har Fie fødselsdag, hun bliver 3 år.
HIP HIP HURRAA....

🙃

Der er kommet flere billeder af smukke Alba på hendes egen side under
A kuldet.
Hun er i dag 20 dage gammel og vejer 1700 g, hvilken basse-prop!!

Vi nyder det skønne efterårsvejr og bliver ikke rigtig færdig med huset, det er så farligt med de overspringshandlinger.

😉

Onsdag den 1. september 2010

Det går rigtig godt med prinsessen.
Papirene til DKK er nu sendt og hun kommer til at hedde:

Ebony Moor´s Adorable Alba
😀

Alba
... er det skotsk gæliske navn for Skotland,  colliens
 oprindelsesland, så det kan jo ikke passe bedre.

Vi er blevet så forelskede i lille Alba at vi beholder hende, hvis øjenlysningen er iorden, men det regner vi bestemt med at den er.

Alba bliver rigtig stor og udviklingen går i susende fart, så det er svært at følge med.

Hun har fået øjne og man kan fornemme at hun også er begyndt at kunne høre noget.
Hun er begyndt at bruge sin næse meget og kan sidde og snuse til noget legetøj, til Fie eller til os andre.....sanserne er virkelig ved at blive taget i brug.

Alba har i flere dage kunne gå på alle fire. Hun tumler lidt omkring, men det går hurtigt med at komme afsted.

Hun har en formidabel vægtøgning, men der er jo heller ingen rivaler til mælkebaren, så i dag er hun oppe på 1420 g og hun er kun 2½ uge.

Jeg håber ikke, at hun bliver så tyk, at benene til sidst ikke kan nå jorden.

Mandag den 23. august 2010

Nu er det en uge siden vores lille prinsesse kom til verden.
Hun trives og har det rigtig godt, har mere end fordoblet hendes fødselsvægt den første uge.

Det første døgn gik stille og roligt, men så fik vi et par døgn, hvor hun "græd" meget og var urolig, fordi mælken ikke var løbet helt til.

Da mælken var løbet ordentlig til kom der ro og idyl i hvalpekassen og siden har der ingen problemer været.
Prinsessen også kaldet "Sugemallen" eller "Muldvarpen" spiser og sover det meste af tiden.

Hun er meget mobil, kan møffe sig rundt i susende fart, så vi skal passe på hun ikke falder ud af kurven.
I dag da hun skulle vejes væltede hun skålen, hun er tung og godt i stand og kan i løbet af no time flytte sig.

Vi er så glade for hende og vi sidder hele familien og kigger forelskede på den lille prut der er kommet ind i vores liv.

🙃😀

Hvalpen har fået sin egen side her på vores HP, hvor man kan følge hendes udvikling.


Mandag den 16. august 2010

I dag har Fie fået en lille prinsesse og vi er meget glade.

😀😀😀

Den lille pige vejede 335 g ved fødslen, så hun er en stor og stærk hvalp, og vi kan se, at hun bare vil frem i livet.

Den lille prinsesse er en zobel pige med en stor, hel og flot hvid krave og en lille hvid blis over snuden, hun er rigtig fin.

😘🤩

Fie blev nødt til at få et kejsersnit, da fødslen ikke rigtig kom i gang. Det hele startede ellers med at vandet gik, men der kom ingen veer.
Dette er ikke unormalt når der kun er en hvalp, så dannes der ikke nok hormon til at tæven kan lave veer.

Både mor og barn har det godt og hvalpen har nu fået sin egen side her på hjemmesiden.

In english ;-)
Fie has given birth to a little princess, and both mother and daughter are doing well. Fie gave birth by caesarean section because the birth is not started by itself.
The puppy weighed 335 grams at birth, so she is a big and strong girl we love her.

Vores lille prinsesse ;-))

Tirsdag den 10. august 2010

Nå altså, hvor skal jeg begynde.

🙃

Fie blev jo parret i juni efter alle kunstens regler.
Hun har overhovedet ikke vist tegn på drægtighed, ingen kvalme, ingen morsyge, ingen vægtøgning, ingen nedsættelse af aktivitetsniveauet, ja faktisk har hun været den samme spradebasse som hun plejer at være, så vi skød en hvid pind efter hvalpe i denne omgang.
For et par dage siden fik hun en masse mælk, og jeg tænkte at hun var falsk drægtig og har været ved dyrlægen i dag.
Hun blev scannet og røntgenfotograferet - og wupti så dukkede der en stor, flot og levende hvalp frem på scanningsbilledet.

SÅ FIE VENTER EN BABY!!!

Det eneste lille tegn på, at noget er anderledes er, at hun, når vi går tur, de sidste dage stopper lidt op og ikke gider gå mere, men hjemme på græsset løber hun stadig rundt og fjoller og vil spille bold.

Det bliver nogle spændende dage vi går i møde, vi håber sådan at alt omkring fødslen går godt, for vi vil gerne have en lille prut.

😀🤩

Ellers er der sket en hel masse i vores familie, bl.a er vi jo flyttet til Odder i et hus, som vi er rigtig glade for, og som snart er færdig med at blive sat i stand.


In english:
It has come as a surprice to us, that Fie is pregnant, she has not shown any signs of pregnancy.
She is starting to get milk, so the vet today has found that she expect only one puppy.
We are very happy and surprised and look forward to see the little baby when it´s born.
😀🙂🙃

Fie der er drægtig med én hvalp med termin den 15.august.

Torsdag den 17. juni 2010

Så er Fie blevet parret med Jack, og vi krydser fingre for at der kommer nogle søde babyer til august.

😎

Ring og hør nærmere eller send en besked, vi står gerne til rådighed for yderligere oplysninger.

🙃😀

In english;-)
Fie and Jack has been mated and we hope for puppies in August.


Jack, Fie´s ægtemand og forhåbentlig far til nogle søde colliehvalpe.

Søndag den 30. maj 2010

Vi går og venter på at Fie skal komme i løbetid. Vi havde regnet med at det blev her i maj måned, men håber så det bliver i juni.Der er oprettet en side om vores hvalpeplaner, hvor man kan læse lidt om, hvad man får med, hvis man vælger at købe hvalp hos os.

Det er muligt at blive skrevet op til en dejlig colliehvalp.

Fie

Tirsdag den 25. maj 2010

Så er det en kendsgerning
Kennel Ebony Moor
flytter til ny adresse pr 15/7 2010

Vi har købt hus i
Odder
og vores nye adresse bliver
Søkrogen 103
8300 Odder.

Vi glæder os alle meget, og for hundenes vedkommende betyder det, at vi får et mere praktisk hjem til dem med en større have.
Vi kommer til at bo meget tæt på en lille skov der ligger for enden af vejen, og så er der generelt smuk natur i Odder området med masser af skov og strand i rimelig afstand.

😀😉

Mandag den 17. maj 2010

Hermed offentliggøres den hanhund vi har udvalgt til vores Fie, lad mig præsentere
Poulsgaards From A Jack To The King
DKK nr
12833/2005

Jack er en stor, meget smuk og meget klassisk tricolor collie, med et supreme temperement.
Han er sund og rask, er lyst fri for arvelige øjensygdomme og har HD A.

Vi holder os til de klassiske collier og forventer os meget af denne flotte kombination, hvor der er lagt vægt på både temperement, sundhed og eksteriør.

Når vi når parringstidspunktet oprettes en hvalpeside, hvor der jævnligt vil være opdateringer og mange flere billeder.

😀🤩

Poulsgaards From A Jack To The King

Torsdag den 13. maj 2010

Kristi Himmelfartsdag.

I går skrev vi under på køb af hus i Odder.
Køber og advokat har nu 6 hverdage til at ophæve købet, så vi må vente i spænding indtil
den 25. maj på, om huset er vores.
Chancerne for at handlen ikke går igennem er dog minimale.

Vi kan overtage huset i Odder den 15. juli og med den overtagelsesdato betyder det jo så også, at Fie kan nå at få hvalpe her til sommer, idet hun endnu ikke er kommet i løbetid, så det glæder vi os meget til.

😀🙂

Collierne har det rigtig godt og nyder foråret.
Selvom vi andre synes maj måned har været kold, så nyder de at være ude, de har jo også altid det rette overtøj på.
De får deres to daglige ture i Mollerup Skov, hvor de kan løbe ude snor, og ind imellem tager vi til vandet, i går var vi ved Egå Marina.

🙃

Smukke Fie der skal parres ved næste løbetid til sommer.

Lørdag den 8. maj 2010

Tju-hej hvor det går her i vores lille hjem.
Vi valgte for en måned siden at sælge vores hus for at få mere plads.
Vi henvendte os til en ejendomsmægler og 14 dage efter var vores hus solgt og efter ialt 3 uger var alle papirer underskrevet.

Nu har vi så ingen steder at bo fra den 1/7, for der skal vi være ude.
-GYYYYYYYS-Vi ser på hus i Odder, der ligger 20 km syd for Århus, og håber at finde et hus dernede.
Odder er en by tæt på skov og strand, som vi er vant til her fra Århus, og så er der et dejligt byliv, som vi tror både børn, hunde og vi voksne vil trives i.

😀

Hvalpeplanerne holder vi foreløbig fast i, idet vi håber at Fie venter lidt med at komme i løbetid, således at hun kan vente med at få hvalpe til vi er flyttet og ikke skal igang midt i al hurlumhejet.

Hjemmesiden vil løbende blive opdateret såsnart der er nyt.

🙂


Et billede af min smukke clematis der vokser op af carporten, den kommer jeg til at savne.

Tirsdag den 30. marts 2010

I dag har vi haft kennelbesøg og alt er fundet i den fineste orden.

😎😀

I rapporten står:
Opdrætteren har været på opdrætterkursus.
Kennelen er i en villa i dejligt område med stisystem samt en hundeskov tæt ved, hvor hundene dagligt kommer.
Man har planer om et kuld hvalpe og den anden tæve er steriliseret.
Hundene er sammen med familien i hverdagen og de bor og opholder sig frit i hele huset.
Et rigtig dejligt sted at være hund.

Forhold der skal ændres:
Absolut intet!

🤩🙃😀

Inga Bonnez fra DKK ringede 1½ time før hun ankom og spurgte om det var i orden hun kom på kennelinspektion i dag, og det var det jo.
Hundene var i skoven da hun ringede, men de nåede at komme hjem inden kennelbesøget.
Frida og Fie hilste lige kortvarigt på Inga og lagde sig så ellers til at sove, og det gjorde de under hele besøget, så der var ikke meget hurlumhej med dem, de var fuldstændig afslappede og rolige.
ZzZzZz

🤩

Til efteråret har jeg tilmeldt mig overbygningen på opdrætteruddannelsen, det glæder jeg mig rigtig meget til.

Mandag den 8. marts 2010

Vinteren har stadig tag i os med mange frostgrader om natten, men flot sol og lidt forårsstemning om dagen.
Det svagt begyndende forår har inspireret til lidt lysere farver her på hjemmesiden

🙃

Her i weekenden har vi været ude at gå nogle dejlige ture i Fladbro Skov vest for Randers og ved Egå Marina lidt nord for Århus.

😎

I det hele taget er naturen omkring os blevet udforsket flittigt her i vinterens løb, det er blevet til mange ture i Risskov Skov, Mollerup Skov, Risskov Strand, Norsminde Fjord og ved Egå Marina.

Og så har vi tilbragt vinterferien oppe i Skagen ved Hulsig og DET var koldt. Vi fik snestorm, men intet forhindrer en collie i at komme ud og gå og nyde udendørsaktiviterne, så afsted med os ud på Grenen og hen til Den tilsandede Kirke.Vi har købt nyt kamera der er blevet flittigt benyttet, så hundene bliver foreviget igen og igen.

🤩

Børnene nægter jo at blive fotograferet efterhånden, og slet ikke når de ved, at billederne lægges på hjemmesiden eller på Facebook.

Hundene har det godt og trives, der er ingen nyheder med dem, de er glade og tilfredse og i fin harmoni med deres omverden.

😀😉

Der er lidt nye vinterbilleder under
"Vores hunde"
se under
"Hundeleg"

Fie i Fladbro Skov den 6/3 2010

Tirsdag den 2. februar 2010

I dag raser snestormen over Danmark, og det har givet anledning til at få lagt lidt billeder på hjemmesiden.Vinteren har været lang med megen sne og ufremkommelige veje, og det har stået på siden december, noget vi slet ikke er vant til under disse himmelstrøg.Collierne nyder kulden og sneen og deres pels er blevet så smuk, tyk og skinnende - ikke noget at sige til, at de ikke har problemer med at holde varmen, som os andre.

😀

Fie har været til almindelig sundhedstjek og vaccination og blev fundet super fin af dyrlægen.

Frida har det også super godt, og vi regner med, at hun skal behandles med amitraz til foråret, en behandling hvor hun skal klippes super kort og bades i noget, der forhåbentlig kan få de sidste genstridige hårsækmider til at forsvinde helt.
Lige nu får hun advocate hver 14. dag og antibiotika dagligt - og stortrives med det, men det er en dyr behandling, og hun bliver åbenbart ikke helt rask på den behandling - desværre.

Der er sat nye, skønne billeder ind på siden
"Vores hunde"
kig nederst på siderne:

-Fie-
-Frida-
-Hundeleg-

Smukke Frida i fuld vinterpels januar 2010

Lørdag den 2. januar 2010

Så kom vi godt igennem jul og nytår uden sygdom, men med masser af arbejde, hverken Knud eller jeg har haft ferie, desværre.
Børn og hunde har dog nydt ferien, og med al den sne vi har fået, har julestemningen været i top for dem der har kunnet slappe af og nyde det.

Et nyt år er startet og her
planlægges det første kuld hvalpe engang til sommer.

😀😉🙃🙂

Hanhunden
er fundet - og sikke en lækker sag!
Han er sund og rask med
A hofter og øjenlyst helt fri.

Han har et
fantastisk og herligt temperement,
går bare ind i folk med træsko på....virkelig en super spændende kombination med vores smukke Fie.

Hanhunden er stor og flot og af de
klassike linier,  
som jeg er helt vild med.

😎😀

Mere følger senere, der bliver på et tidspunkt oprettet en side om vore hvalpeplaner..da daaaa!!

Ellers håber vi, at I alle er kommet godt ind i det nye år og får nogle spændende oplevelser i år 2010.

🙃😎

Fie som vi forventer hvalpe på i 2010

Lørdag den 19. december 2009

Nu er sneen kommet til landet og det er noget hundene elsker.
Vi har været i skoven mange gange og der er nu lagt billeder ind på hundenes sider.

Se billederne på følgende sider
-Frida-
-Fie-
-Hundeleg-

Fie og Frida i sneen 2009.

Fredag den 20. november 2009

Wiii så har jeg fået kennelmærke, hvor vildt.

😀

Min kennel kommer til at hedde

Kennel Ebony Moor

Ebony betyder ibenholt apropos mit navn og moor betyder slette/mose, hvor jeg tænkte på den skotske højslette, hvor collien jo stammer fra.
Moor kan også lyde som "moar" og det synes jeg er et kendetegnende udtryk herhjemme.

🙃

Her i november gennemførte jeg DKK´s opdrætter uddannelse, meget spændende og lærerigt, det kan varmt anbefales til andre der overvejer det.

Det skotske højland, Colliens hjemland.

Torsdag den 12. november 2009

Stort tillykke til yngste skud på stammen

Kristoffer
bliver i dag
10 år
HIP HIP HURRA
og så det lange
HURRAAAAAAAAAA
😀🤩

Vi får gæster til kakao og boller og rutebillagkage
uhmmm
😉

Kristoffer hugger brænde nede hos mormor, efterårsferien 2009.

Fredag den 2. oktober 2009

I dag har Frida været til kontrol hos dyrlægen.
Hun har det rigtig godt, er glad og vil lege og har haft det sådan over en meget lang periode.Hun klør sig fortsat lidt engang imellem, og hun har også en anelse røde plamager forskellige steder på kroppen, men der er ingen betændelse overhovedet.

Vi blev enige med dyrlægen om, at hun skal fortsætte med advocate hver anden uge som hidtil, men til gengæld skal hun kun have antibiotika i weekenden og så pausere resten af ugen.

🙂

Det lyder vanvitttigt, men førende hudspecialister i udlandet har gode erfaringer med det, så nu prøver vi også at give antibiotika på den facon.
Vi har besluttet at Frida skal have taget en blodprøve, for at undersøge om hun har en MDR1 defekt, som mange hyrdehunderacer har.
Hvis hun ikke har denne arvelige defekt kan hun behandles med ivermectin, som er meget mere effektiv mod hårsækmider end advocate er.

😉 
Læs evt mere om MDR1 under
"Hundenes helbred"
der findes under
"Vores hunde"

Fie er som vanlig sund og rask og i fuld vigør, ingen pjat med hende.

🤩😀

Frida efteråret 2009

Søndag den 27. september 2009

I dag har Fie været udstillet på skuet i Billund og det gik bare rigtig godt.
Hun fik
exellent 1
og stillede op som eneste tæve i åben klasse.

Hun gik så videre til kampen om at blive bedste tæve og blev nr 2, kun slået af kennelmor Eva, der stillede med en smuk blue merle tæve.

😀🤩

Fie gjorde det godt i dag, stod flot og løb også rigtig fint, men hun synes altså ikke det er sjovt, vil meget hellere i skoven med Frida.

Der er lagt et lille filmklip ind under
 "Biograf"
af badenymferne Frida og Fie fra vores strandtur for et par dage siden, filmen hedder

"Strandtur"

🙃


Fie i sit rette element nemlig skoven, ikke udstillingsringen!

Fredag den 4. september 2009

I dag bliver
Fie
2 år
Hip, hip, hurra og stort tillykke.Fie er voksen nu på papiret, hun ved det bare ikke selv endnu.

🙃

Fødselsdagen bliver fejret med de sædvanlige to gåture i skoven og så må vi vist have fat i en lækkerbidsken til smuksakken.

😀

Glade Fie med hendes bold;-)

Tirsdag den 4. august 2009

I dag bliver Jonas 13 år
...STORT TILLYKKE...
så har vi endnu en teenager i huset.Fødselsdagen har vi fejret i sommerhuset i Saksild sammen med  mormor og familien fra Højbjerg.
Der var minigolfturnering, som mor Iben vandt og der var skattejagt for alle de efterhånden store børn.

🙃

Vi havde alle en skøn dag og der blev sunget fødselsdagssang rigtig mange gange.Vejret var varmt og dejligt med blå himmel og sol, selvfølgelig når det nu er Jonas der fylder år.


😀

Jonas 13 år og nu teenager;-)

Mandag den 27. juli 2009

Vi nyder ferien i fulde drag og har heldigvis 1½ uge tilbage!
Vi har været i Belgien i år og har boet i en familiepark i den nordlige del af landet, hvor der var et fantastisk badeland, tennisbaner, minigolf og meget andet.

😀

Vi tog et par ture til Bruxelles og så EU parlamentet, Mannichen Pis, Dino Museet og det store forstørrede atom samt Heissel Stadion.
Vi nåede også til Waterloo og besteg det høje monument der er opført på slagmarken, der hvor Napoleon tabte alt.

🙂

Bilen mødte desværre også sit Waterloo i Waterloo...heldigvis kunne den repareres, men det blev en dyr sag og vi manglede den de sidste par dage.
Til gengæld kørte vi tværs igennem Belgien i taxa der blev betalt af forsikringen, og de betalte ligeledes en ekstra overnatning på feriestedet.

Hundene var med på turen og Fie vækker virkelig opsigt...vi hører folk hviske "Lassie" alle vegne og vi bliver standset og spurgt om folk må tage billeder af hende...akkurat det samme oplevede vi i Amsterdam sidste år!

🙃

Vi brugte det tropiske badeland flittigt, det var vildt flot med masser af palmer, og der var mange sjove rutchebaner og bassiner med strøm i, så man svømmede vildt hurtigt. Man kunne også dykke og se piratfisk i akvarier under vandet.

Den sidste del af ferien skal bruges i Djurs Sommerland og så skal stakitter og hække fixes op....Knud glæder sig sådan til at komme i gang

Atomium i Bruxelles

Søndag den 28. juni 2009

I dag fylder Rasmus 16 år
STORT
TILLYKKE
fra os allesammen

😀

Vi fejrer dagen i sommerhus med pizza og grillmad i aften, og måske er der nogen der hopper i vandet?Vejret er smukt med blå himmel, sol og varme...hvor har Rasmus været en dejlig dreng i år...
TAK RASMUS.

😎

Rasmus 16 år den 28/6 2009

Lørdag den 27. juni 2009

Nu er siden næsten færdig, der har været tekniske problemer og derfor har både Fridas og Fies sider manglet.

Nu er de færdige med information, stamtavler og billeder, det eneste der mangler nu er kommentarer under billederne, men det kommer senere.

Sankt Hans blev fejret i sommerhuset i Saksild med mormor og vi havde bare en rigtig hyggelig aften med fantastisk vejr.
Knud og collierne var ude at bade, mormro lavede god mad og bålene ved stranden blev tændt i strålende solskinsvejr.

Vi nyder i det hele taget det varme vejr, og ungerne nyder at have fået sommerferie.
Vi har fået Sharki på ferie, hun nyder at være her og indgår som en naturlig del af flokken.

😎

Feriebarnet Sharki

Mandag den 15. juni 2009

I dag er min hjemmeside atter blevet redigeret, da det er med at udnytte alle de muligheder der nu er kommet fra udbyderens side.

😎

Der er ryddet op i menuen, således at der ikke er så mange overskrifter, det skulle gerne gøre siden mere overskuelig.Der er kommet to nye spil ind, de ligger i "rodekassen",
det ene er meget svært!

😠

I morgen skal Frida til tjek hos dyrlægen, opfølgning kommer, men vi krydser vore fingre.

🤩

Søndag den 7. juni 2009

Så er der kommet nyt design på hjemmesiden, bl.a er farverne skiftet til dueblå, inspireret af vores mange ture til havet.

🙃

Vi har rigtig nydt foråret og det gode vejr, hvor bliver man i godt humør når vejret er dejligt med sol og blå himmel.

😀

Vi har været en del ved stranden, hvor Fie nu også tør svømme rundt ligesom Frida.
Frida har altid været vild med vand, men Fie har ofte stået inde ved bredden og ventet på, at Frida skulle komme ind med pinden.
Nu svømmer Fie selv ud på det dybe vand, ihvertilfælde når Knud svømmer med.

😲

Frida har det godt og er i strålende humør.
Hårsækmiderne er endnu ikke helt væk, men hun har overhovedet ingen gener, hun hverken klør sig eller har ondt, og der er også pels på størstedelen af kroppen, der mangler lige lidt på poterne, men der kommer der nok aldrig hår mere.
.
Vi skal snart til dyrlæge med hende til et tjek, Knud vil få en tid til "eftersyn" her i juni.

😉

Vi ønsker alle en rigtig god sommer, det er skønt at ferien snart står for døren.

😎

Lørdag den 2. maj 2009

I dag har vi været til international udstilling i Ålborg.
Jeg var usikker på, om vi overhovedet skulle afsted, for Fie er i løbetid og er meget stille tangerende til det dovne.
Da hun i forvejen har det svært med udstillinger var jeg bange for, at hun helt ville gå i stå i ringen.
Vi tog dog afsted og det gik faktisk rigtig godt.

😀

Fie fik Very Good og blev 4. vinder og jeg handlede hende selv....wiii....det kan jeg jo heller ikke lide, men med den placering, så gør jeg det jo måske igen.
Det mest positive i kritikken er, at dommeren synes hun har gode bevægelser, det plejer jo at være der hun får fratrukket point....jeg synes nu ikke hun gik særlig godt, hun skulle som vanlig trækkes afsted.

Efter bedømmelsen kom dommeren hen og sagde, at han synes hun var smuk og at hun bare skulle have mere tid og pels....og det med pelsen var helt korrekt, hun har jo netop være i fæld.Jeg har lagt kritikken ind på Fies side, så der kan den læses.

Synes iøvrigt at dommeren var forrygende hurtig, hold da op hvor det gik stærkt, det hele var jo slut inden vi fik begyndt, men det synes jeg faktisk er rigtig rart.

😉

Så alt i alt en god dag i Ålborg med dejlig vejr og skønne hunde, hvad mere kan man ønske sig.

😎

Lørdag den 18. april 2009

I dag har Fie været til
National Udstilling i Hedensted.
Det var Sinna der gik med hende, da jeg arbejder på livet løs.

Fie klarede det flot på trods af løbetid og fæld.

Hun fik
Very Good og blev  4. vinder

😀

Kritikken kan læses inde på hendes egne side.

Fie er blevet MEGET bedre i ringen nu, men det er bevægelserne der stadig kommenteres på.... hun sjosker stadig lidt afsted, fordi hun simpelt ikke gider det, hun synes udstilling er SÅ kedeligt, til gengæld fejler hendes udseende ikke noget.

🤩

Sinna og Fie til udstilling i Hedensted.

Søndag den 15. marts 2009

I dag har Fie og jeg været til skue i Stepping, for vi øver jo på det ringtræning, som ingen af os er særlig vilde med, men vi SKAL lære det.

Det gik bare forrygende selvom det foregik indendøre i en hal, noget Fie ikke plejer at være særlig begejstret for.

Hun fik Very Good (man kan ikke få exelent til skuer) og blev 1. vinder, blev "Bedst i Racen" (BIR) og gik videre til store ring, hvor hun blev nummer 2 i "Bedst i Gruppen" (BIG).
Man kan læse kritikken på Fies egen side her på hjemmesiden.

😀

Så jeg er meget stolt af smukke Fie, selvom hun gik ad pommeren til i store ring og gøede af nogle hun synes skulle gå væk fra ringsiden.

Næste udstilling bliver i Hedensted i april, der bliver konkurrencen meget hårdere, det er vi godt klar over.

Torsdag den 19. februar 2009

I dag har jeg brugt en hel del tid på at redigere Fie´s stamtavle, da det jo er hende der skal have hvalpe på et tidspunkt.

Jeg har udvidet den og gået et led ekstra tilbage, det er helt vildt spændende.
Stamtavlen er opbygget sådan, at man kan bruge hendes DKK. reg.nr og gå ind på DKK´s hjemmeside under hundeweb, og se hendes og forfædrenes aner og sundhedsstatus.
De røde markeringer indikerer at hunden er champion, og dem er der rigtig mange af i Fie´s linier

God fornøjelse.

😀

Søndag den 15. februar 2009.

Frida har for et par uger siden været til kontrol igen med hendes hårsækmider, og de var desværre ikke væk endnu, så hun får nu igen penicillin og advocate.
Hun har det nu godt, er glad, vil lege, elsker de daglige lange gåture ved skov og strand...ja hun virker slet ikke syg og er i rigtig god fysisk form.

Fie har været til international udstilling i dag i Frederecia, og der fik hun desværre kun
Good (= 2. præmie)
så det var rigtig træls.
Jeg har gået til ringtræning med hende for at lære at handle hende ordentlig, og for at lære hende at gå og stå korrekt i ringen, men hun gider altså stadig ikke.
Hun er trykket i ringen, hun sjosker afsted og mangler den gejst og glæde der skal til, for at få de rigtig gode bedømmelser.
Hun er jo avlsgodkendt, men jeg kunne godt tænke mig at hun fik nogle højere bedømmelser, men jeg må nok se i øjnene, at det bare ikke er noget Fie synes er rart, hun foretrækker klart at komme til skov eller strand, hvor hun bevæger sig som en hvirvelvind og leger og er glad!
Heldigvis stod der i kritikken, at hun var vel fremvist, så det er jeg meget glad for, så er det jo ikke mig der ikke kan finde ud af det.

I dag er der slettet en masse fra hjemmesiden, der er blevet ryddet godt og grundigt ud for at skbe mere overblik.
Hjemmesiden er nu mest hunderelateret, så mange af familiebillederne og vennebillederne er slettet.

I morgen er vinterferien slut, den er gået alt for hurtig, man vænner sig sørme hurtigt til at have fri.

Fie i hendes rette element - ved stranden, der er hun fri og glad og bevæger sig med ynde!

Tirsdag den 30.12 2008.

Ja, så er vi kommet til årets næstsidste dag, og jeg kan slet ikke forstå så hurtigt 2008 er gået - hvor bliver tiden af?

🙃

Vi har det alle godt og er kommet godt igennem julen.
Vi fejrede juleaften i Højbjerg hos min bror Bjørn og hans familie, der består af min svigerinde Linda, og deres børn Emil, Julie og Magnus.
Min mor var selvfølgelig også med, og vi havde det rigtig hyggelig med søde og rolige børn og dejlige gaver.
Knud og Julie fik mandlen, vi havde nemlig både en voksen- og en børnemandelgave.
Senere kom julemanden, men i år fandt Magnus, der er 5 år, ud af, at julemanden bare er hans far....de store børn vidste det vist godt i forvejen.I dag har Frida været til kontrol i Ålborg med hendes hårsækmider, og for første gang var der ingen hårsækmider i det skrab der blev taget - det er helt vildt dejligt.

😀

Frida har ikke fået hverken advocate eller penicillin den sidste måned, så dyrlægen var meget forbløffet, han havde ellers planlagt et nyt forsøg med noget specielt hun skulle vaskes i, men det slipper vi for nu.
Frida skal fortsætte behandling med advocate én gang om måneden indtil videre, og så skal hun til kontrol om en måned igen.
Hvis skrabet der er uden hårsækmider anser man hende for at være helbredt.
WAUW

🤩

Fie var til vanlig kontrol og vaccination, og hun blev fundet rigtig fint, men dog skal vi fortsætte den lille slankekur vi har startet, for hun er blevet lige lovlig bred, hun vejer 27.3 kg mens Frida vejer knap 23 kg. 
Frida skal heller ikke være større nu, de 23 kg passer til en hund af hendes størrelse.

Jeg vil gerne ønske jer allesammen et rigtig godt nytår,
jeg håber I får et hammer godt
 2009

SKÅÅÅÅLL

Frida fotograferet den 25.12 2008

Fredag den 28. november 2008.

I dag fylder
Frida
3 år

...så nu er hun jo rigtig voksen!

😎

Hundene fik et dejligt kraftben og nogle beef stripes, og vi andre fejrede dagen med æbleskiver og råhygge.

🤩

Ellers alt vel og intet nyt, nu venter vi bare på at julen kommer til vort lille hjem!

Jeg er begyndt at lave billeder med specielle effekter, så her er et af Smukke Frida;-)

Onsdag den 12. november 2008

I dag har Kristoffer fødselsdag han bliver
9 år
så stort tillykke til ham
og
hip hip hurraa.

😀

Jeg kan slet ikke forstå, at min mindste dreng er blevet SÅ stor, jamen som tiden da flyver afsted.
Dagen blev fejret med mormor og Sarah med cacao og boller og hjemmebagt kage, og om aftenen var vi ude at bowle og spise.

Fredagen forinden fejrede vi Kristoffer sammen med familien i Højbjerg der kom og spiste middag, så det var bare rigtig hyggeligt, og så blev fætter Emil her og sov.

Kristoffer i sommers i Holland.

Søndag den 9. november 2008

Jeg har været til international udstilling i Herning med Fie i dag, og det er jo som vanligt ikke noget hun rigtig gider.
Fie keder sig og gider ikke gå, men heldigvis var gulvet bedre i Herning end det var i Næstved, hvor det var et glat vinylgulv, her var det beton, så ingen problemer med underlaget.Nu har jeg gået til ringtræning hos Tove Poulsgård her i efteråret, men jeg lod Sinna gå med Fie i dag alligevel, for jeg er en kylling og kan ligesom Fie heller ikke rigtig lide det.
Det blev til en
1. præmie = very good,
så det er jo OK, men det kunne være lidt sjovt, hvis hun kunne begynde at få exellent.
Det er hun dog ikke klar til endnu kan jeg godt se på hende, hun er for ukoncentreret og det med motivationen skal der arbejdes med.

Næste gang går jeg med hende selv, selvom jeg ikke synes jeg er særlig god til at handle hende, men når Sinna handler, er Fie hele tiden på udkig efter mig, så det er heller ikke godt, men nu må jeg ud af starthullerne og igang selv.

😮

Dommerens kritik kan læses på Fies side under udstillinger/skuer.Frida har det godt og bliver langsomt pænere og pænere, og hun er rigtig glad og fuld af krudt, hun nyder livet herhjemme og de daglige ture i hundeskoven er bare lykken.

😀

Lørdag den 11. oktober 2008.

Frida bliver bare pænere og pænere, og hun er i et perlehumør.
Hun var til kontrol hos dyrlægen i torsdags, og han kunne se tydelig fremgang med hende, nu mangler hun bare pels bag på benene.

Frida får stadig advocate dryppet i nakken, men vi er gået over til hver 3. uge nu, og så får hun stadig antibiotika.
Vi afventer lige tilbagemelding fra dyrlægen om hun skal fortsætte sådan.
Han tog et lille skrab da vi var deroppe, og han kunne se, at hårsækmiderne stadig var der, der var også æg, men i meget mindre antal end nogensinde før.

Der er lagt et par nye billeder ind af Frida på hendes side, og så er der lagt en ny film ind nederst på siden, den hedder Frida og Fie, og der kan man se, hvor glad og frisk Frida er, hun bader, svømmer og leger på stranden.

Frida i fuld galop nede ved stranden her i Risskov den 6/10 2008.

Lørdag den 27. september 2008

Der er lagt tre film ind af hundene.
Sharki bor her endnu og det går stille og roligt, hun er med på alle videoklippene der er lagt ind.Drengene vil hverken fotograferes eller filmes og slet ikke, hvis de ved resultatet havner her.

😥

De nye filmklip hedder:
- Fie og Sharki -
- Mollerup Skov -
-Bellevue Strand -

Onsdag den 24. september 2008.

I dag er der kommet svar på Fie´s hofteundersøgelse, og hun har
A hofter
.....ju.huuu....

😀

Så er jeg startet til ringtræning med Fie hos Tove Poulsgaard i Trige, der har
Kennel Poulsgaard.
Både Frida og Fie har mange Poulsgaars hunde bag sig i deres linier, bl.a er de begge to efterkommere af
 "Olsen"
som Toves flotte champion

Johenna Fortune Maker

blev kaldt.

(DKCH KBHV88 KISG88 VDHCH DCH INTCH KLBCH KBHV91 KBHV92)

Vi har kun været afsted én gang, og det var noget af en oplevelse;-), men vi lærte da en hel del, og det er dejligt.

Vi har haft Sharki boende igennem et stykke tid nu og hun har det sidste ½ år været her igennem flere omgange, idet Sarah har så travlt med kærligheden.
Sharki er stille og rolige og er jo vant til at være her og føler sig hjemme, så det giver ingen problemer at have hende.

Fie og Sharki kæmper om den samme pind den 22/9 2008 i Mollerup Skov.

Søndag den 14. september 2008.

Her hos os er alt vel.
Frida har det virkelig godt og løber glad rundt og lægger selv op til boldspil og leg med Fie.
Efter at hun blev behandlet for betændelse i ørerne, er hun blevet en hel anden hund, vi har ikke set hende sådan det sidste år.

🤩

Hun tabte lidt af pelsen på flankerne og på halespidsen her i juni, hvor hun skulle have været i løbetid, men det var slet ikke så voldsomt, som før hun blev steriliseret.
Nu er pelsen ved at komme tilbage på de steder, og benene ser også meget bedre ud nu, selvom pelsen ikke er helt tilbage, men huden er pæn lyserød og uden sår af betydning, så alt tegner godt med hende.

Fie skal snart hoftefotograferes, jeg håber at kunne bytte vagt, så det kan lade sig gøre på torsdag, for så tager jeg over til Eva fra Kennel Nitopets og får det gjort.

Knud og jeg er kommert hjem fra Sandefjord i Norge, hvor vi var på firmatur med EDB-gruppen som Knud jo arbejder for.
Det var en rigtig dejlig 3 dages tur med fjeldvandring, udspring fra klipper, for dem der er til sådan noget, besøg på et meget spændende hvalfangstmuseum og sejltur på fjorden over til en lille ø, hvor der var fest og dans.
Vi fløj i chartret fly, kørt rundt i busser og boede på flot hotel, så det var virkelig en fantastisk tur ud over det sædvanlige - og sikke flot natur der er deroppe!

I dag har hele familien - Knud, mig, drengene og hundene gået hele vejen rundt om Egå Engsø - en tur på ca 10 km, så nu er vi trætte og matte, men det var rigtig dejligt og vejret var godt - og så er der jo flot natur dernede, selvom noget af ruten ligger lige op til den nyåbnede Søftenmotorvej.
Jeg har sat lidt billeder ind fra turene under

-os herhjemme-

Her ses jeg med mine tre drenge og to hunde ved Egå Engsø den 14. september 2008.

Torsdag den 4. september 2008.

I dag er det Fie´s fødselsdag
HURRA
HURRA
HURRA
....og ja hun bliver 1 år, er det ikke utroligt, vi synes lige vi har fået hende.

Både Fie og Frida har fået et stort ben og ligger nu og gnaver løs, dvs Fie vidste først ikke lige, hvad hun skulle stille op med benet og prøvede at gemme det under hendes tæppe.

Der er lagt en lille film ind af Fie med hendes kødben, se nederst på siden.

Fie 1 år!

Søndag den 23. august 2008.

Så blev der tid til lidt farveskift på hjemmesiden - der skal jo ske lidt nyt engang imellem.

Ellers intet nyt herfra, dagligdagen går sin vante gang med arbejde og skole, og så bliver der ikke tid til så meget mere.


Der er sat et par computertegninger ind på både
Fridas og Fies
sider.

😎

Tegning af Frida.

Søndag den 17. august 2008.

Juuubiiiii
Fie er blevet avlsgodkendt i dag!

😀

Sinna skaffede hende en
1. præmie
i dag, og hun blev placeret som nr 3 
(= Very good)
ved den

Internationale udstilling i Vejen
 
så det var bare så flot.

TAK FOR DET SINNA.Jeg har siden set den video Knud har optaget af Sinna og Fie...og indrømmet, Fie er et pjathoved og en spasmager i ringen, så vi SKAL til at gå til ringtræning nu, der er ingen undskyldninger mere.

Tirsdag den 12. august 2008

I dag er der blevet ryddet op på hjemmesiden og en masse sider er enten blevet slået sammen eller helt slettet.

Frida og Fie har fået én side hver, hvor deres stamtavler og udstillingsresultater også er kommet på.

Der er sat nye billeder ind af Fie på hendes side.

Smukke Fie i haven 11/8 2008.

Mandag den 4. august 2008.

I dag bliver
JONAS
12 år

HIP HIP HURRAAAA
og stort tillykke fra os allesammen.

😀

Vi har fejret dagen med familien og han har fået nogle gode gaver men mest penge.
Vi har spist hjemmebagte boller og drømmekage.

Jonas blev vækket med morgensang på sengen og ellers har vi været indenfor pga det voldsomme regnvejr.
Jonas har nu været en sød og dejlig dreng hele året, så det er ikke hans skyld at vejret er så dårligt i dag, det må være nogle af de andre fødselarer der må tage det ansvar på deres skuldre.

 

I går var vi på Mols ved Skødshoved, hvor vi besøgte Rikke, Niels, Asta, Kristian og Karen som var i sommerhus.
Vi havde en dejlig dag, hvor de store gik ture til Skødshoved Bro og købte is og ellers badede drengene og Karen i badebassinet.
Vi fik dejlig grillmad og hyggede os meget.

Der er sat lidt billeder ind under
-Os herhjemme-

Jonas der bliver 12 år i dag.

Lørdag den 2, august 2008.

Nu er vi kommet hjem efter en uges ferie i Holland.
Vi boede i det sydlige Holland nede ved Weert syd for Eindhoven.
Vi har haft en dejlig ferie, hvor vi boede i en familiepark og fik det meste af tiden til at gå med at bade i det store badeland og spille tennis.
Ingen af os havde prøvet at spille tennis før, men vi blev meget bidt af det og drengene fandt hurtigt ud af spillet og var ret dygtige.

Vi var en tur i Amsterdam - en skøn by som godt kunne lokke os tilbage på en voksentur.
Vi så Anna Franks hus men var ikke derinde, da der var lang kø.
Byen er meget smuk med alle kanalerne og de flotte små facader på husene.
Vi havde Frida og Fie med overalt og de klarede det hele fantastisk, både køretur, Amsterdamtur og ophold i Weert.

Vi boede i et hus i parken, så hundene kunne løbe rundt udenfor hele dagen, vi havde en lille skov lige udenfor døren og et kæmpe militærområde 5 minutter derfra, hvor der var et stort skovområde og en lille "ørken", som Frida elskede at løbe rundt i.

Kristoffer lærte for alvor at svømme og kan nu også dykke med dykkerbriller på, så han er glad.

Nu er vi hjemme i god behold, ja det vil sige, at vi tog hjem en dag før vi skulle, da Jonas fik voldsom tandpine i en gammel mælketand der ikke er faldet ud endnu.
Vi har været til tandlæge i går og de kan se der er en tandbyld - øv.
Nu får han penicillin og smertestillende og så skal tanden rykkes ud på tirsdag!

Der bliver sat nogle billeder ind fra vores tur under
-Os herhjemme-
-Fie-
-Frida-

Drengene i Amsterdam den 28/7 2008 foran en lille statue af Anna Frank.

Onsdag den 23. juli 2008.

Vi nyder ferien, slapper af og sover længe.
Vi har besluttet at sætte den grønne stationcar til salg, så hvis nogen er interessserede i denne fantastisk rummelige og nysynede bil, kan den erhverves for sølle 15 000 kr.

😎

Vi har været i mormors sommerhus
IGEN,
og vi har spillet minigolf oppe på toppen af Bruuns Galleri i Århus, det er et hyggeligt sted med sjove baner - 18 huller ialt.

Vi har også været i Randers på bytur, det er en skøn by, så det blev også til en forfriskning på en café.

Fie er en røver fuld af krudt og ballade, hun er hele tiden ude på sjov og lægger op til leg.
Vi har haft besøg af Sharki flere gange på det sidste, og Fie lader hende ikke bestemme som Frida gør....Fie kæmper for sit territorie og Sharki sættes på plads, men hun er vel også blevet så voksen og magelig nu, at hun ikke gider kæmpe om magten?

Frida har fortsat ikke hår på underbenene og mangler også lidt på halespidsen, så behandlingen fortsætter uændret med advocate og antibiotika.
Hun er frisk, glad, søger selskab, spiser og virker til at have det rigtig godt...men pæn er hun ikke.Der er sat lidt nye billeder ind af drengene på siden
-os herhjemme-
lidt nye billeder af Fie på siden
-Fie-
og et enkelt af Sharkie på siden
-familie og venner-

GOD SOMMER

Fie i haven den 21/7 2008.

Søndag den 20. juli 2008.

Vi har ferie nu og nyder det til fulde.
Vi har været nede i mormors sommerhus, vi har besøgt venner og drengene og jeg har været i biffen og se
"Narnia"
som var rigtig god.

I dag laver Knud moms-regnskaber, så drengene og jeg tager med Frida og Fie til Saksild og besøger mormor i sommerhuset.

Vi passer Sharki igen, men hun kommer ikke med, for jeg kan ikke styre tre børn og tre store hunde alene, så hun må hygge sig herhjemme med Knud.

Fies flotte far
Bonsoir Artax
fra
Kennel Nitopets
er blevet

CHAMPION

😀

Så stort tillykke til Sinna og Eva, det er bare så flot.

Fie blev jo valgt netop ud fra hendes far, ham var jeg vildt begejstret for, han er meget stor og meget flot, og så har han et fantastisk dejligt sind.

Tillykke med ham!

Her ser jeg for første gang Fies far Bonsoir Artax den 20/10 2007 hos Kennel Nitopets, og ud fra ham valgte jeg Fie, der var ellers andre kuld at vælge imellem, men nej...Artax gjorde udslaget!

Onsdag den 9. juli 2008.

Vi er ved at klippe bøgehækken et godt stykke ned, og sikke et arbejde.
Det hele er blevet forsinket noget pga de voldsomme regnbyger der kommer med jævne mellemrum.
Vi startede i søndags og nu her onsdag er vi endnu ikke færdige fordi de to sidste dage er druknet i regn.
Fie har deltaget aktivt i havearbejdet og det er der kommet en lille billedbog ud af, se den under

-Billedbog med Fie-

Jeg vil fortsætte nu, solen den titter frem, men der er dog stadig faretruende skyer, bliver jeg mon færdig i dag?

Drengene har været på ferie med deres far.
Første 3 dage i mormors sommerhus og nu tre dage i badeland ved Gråsten sammen med deres far, bonusmor Jeanne og nye bonusstoresøsster Rebekka, de har det rigtig sjovt har de fortalt.

Frida og Fie holder øje - kommer der snart nogen hjem?

Lørdag den 28.6.2008.

I dag bliver
Rasmus
15 år
så herfra skal lyde et

STORT
TILLYKKE

Vi har været nede i sommerhuset i Saksild og har haft en skøn dag med boller, drømmekage, fodbold med Emil, Magnus og onkel Bjørn, og så blev det også lige tid til et slag minigolf på Danmarks ældste minigolfbane der ligger i Saksild.
Vi sluttede af med en ordentlig regnbyge og hotdogs, og så mormors dejlige jordbær fra egen have.

Hundene har været ude at bade, så de ligger og er fuldstændig udasede efter en travl dag fuld af aktiviteter og godt humør.

Der er lagt billeder ind under
-os herhjemme-

Rasmus der er blevet 15 år i dag den 28/6 2008.

Søndag den 22. juni 2008.

Fie har været udstillet på Himmelbjerget, se kritikken på siden
-Fie´s udstillinger -

Der var rigtig meget regn til skuet, så det var nogle våde collier der blev fremstillet, men det var jo ens for alle.

Næste gang bliver i Vejen i august, og der er det Sinna der går med hende, da jeg skal arbejde.

Fie til skue på Himmelbjerget den 22/6 2008.

Tirsdag den 17. juni 2008.

I dag skal min mormor have et stort

TILLYKKE

for hun bliver 91 år i dag og har fået en stor buket blomster.

😀

Sarahs hest Hannah har fået et lille hingsteføl

Zander

den 5. juni på Grundlovsdag.

Han er bare super flot og ædel og er efter Zack fra Blue Horse.
I kan se og læse mere om ham på Sarahs hjemmeside
Stald Divine.

Fie skal udstilles på Himmelbjerget den 22. juni, det er et skue afholdt af collieklubben.
Det bliver spændende at se, om hun gider at gå i ringen, dommerne tror jo, at hun motorisk er dårligt fungerende...de skulle lige se hende spurte zig-zag gennem træerne i hundeskoven.

Ellers har vi været til barnedåb, hvor Linette og Niclas blev døbt, Knud har været til 50 års fødselsdag i Brovst, og jeg har været til komsammen med min folkeskole klasse i Odder...alt sammen meget, meget spændende.

Der er sat billeder in under
-familie og venner-
af Sarah, Hannah og lille Zander Divine.

Zander og mor Hannah juni 2008.

Torsdag den 5. juni 2008.

Ja, hvad sker der egentlig her ud over arbejde, skole og daglige gøremål...hmmm, her går tiden bare for hurtig og hjemmesiden tilsidesættes!

🤭

Fie var til national udstilling i Varde den 31. maj - det var varmt!
Jeg handlede hende selv, og det gik faktisk godt, hun gjorde sådan nogenlunde, hvad jeg bad hende om, men at gå i ringen er ikke lige noget hun synes er det fedeste - hun gider ikke rigtig være skønhedsprinsesse.

Frida der nu ikke udstilles længere,  var helt anderledes oppe på tæerne når hun skulle vises frem, hun løb let afsted med løftet hoved og kunne finde ud af det fra start af...
...Fie sjosker mere tungt afsted og giiiider ikke rigtig det pjat.

Nu er Fie blevet udstillet 2 gange hos australske dommere og hun er vist ikke lige deres type, så når vi skal til
Himmelbjergskue den 22. juni,
bliver det heldigvis med en svensk dommer, håber
Fie er hendes type.Ellers er tiden gået med forældermøder, skolearrangementer og fodboldkampe, lidt ekstra vagter for mit vedkommende og ellers besøg af flere hold venner og et besøg hos mormor i sommerhuset.

Nu glæder vi os bare til sommerferien, vi trænger i den grad til ferie og afslapning, børnene har sidste skoledag den 27. juni, men Knud og jeg starter først den 16. juli.


Der er sat nye billeder ind under
-Os herhjemme-
fra vores dag sammen med mormor i Saksild.

Og udstillingskritikken på Fie er beskrevet på siden
-Fies udstillinger-
vi fik desværre ikke taget billeder, da Knud ikke var med i Varde, han deltog i "Grøn dag" på Flintebakken.

Og så er der lagt to små film ind fra vores første badetur i år den
11. maj
 hvor Knud, drengene og hundene allesammen kom under og nød det!
-Film Følle Strand 1-
-Film Følle Strand 2-

"Jeg gider altså ikke være skønhedsprinsesse - skal vi ikke bare lege med en bold eller svømme"?

Søndag den 11. maj 2008.

Det har været en begivenhedsrig dag med hedebølge her i pinsen.

Vi startede på Årslevgården, der ligger ved Brabrandsøen i Århus, hvor Sarah skulle ride til dressurstævne på Lillemand.

Der var to klasser hun skulle ride i, og jeg synes hun gjorde det rigtig godt, men dommeren var lidt hård.

Vi havde kusine Julie og hendes veninde Sille med,og de synes det var rigtig spændende at se alle de kæmpestore heste.

De fik også begge to en lille ridetur på store Lillemand.

Senere tog vi til Følle Strand nord for Århus, hvor Knud, Rasmus, Jonas og Kristoffer badede med Frida og Fie.

Alle drengene kom under - og det er jo rigtig flot - så tidlig på året!

Om aftenen kom Sarah med sine hunde og spiste aftensmad.

Der er lagt nye billeder ind under

-vores familie-

-familie og venner-

...og så bøvler jeg med at få lagt nogle små videoklip ind fra badeturen, men det driller..øv øv!

Store Badedag den 11/5 2008, Kristoffer kom i år først under...men de andre fulgte efter meget hurtigt. Frida og Fie elsker begge vandet og en rask svømmetur - lidt atypisk for collies!

Torsdag den 8. maj 2008

I dag er hjemmesiden blevet frisket op med nye farver, jeg synes det grå blev lidt for kedeligt.

I dag har jeg plantet krukkerne til ude i haven, så nu er her rigtig flot.
Kristoffer hjalp til, og han var en stor hjælp.
Fie var også med, men hun var bestemt ingen hjælp, hun spiste blomsterhovederne på de dyrtindkøbte planter og stod konstant i vejen gerne oveni den pottemuld jeg havde købt eller også med hovedet nede i den krukke, hvor blomsten skulle i.

I morges gik jeg en tur på 2 timer med hundene, der var fantastisk ovre i skoven, vi mødte en skøn 10 uger gammel schæferhvalp og vi så tre rådyr.

Nu er der snart pinseferie, men jeg har tyvstartet og gik allerede på ferie i går....skønt!

Mine tre guldklumper Rasmus, Kristoffer og Jonas den 2/5 2008.

Fredag den 2. maj 2008.

I dag har vi været i Odder og hyggede os et par timer på torvet, hvor der var agility opvisning og opvisning i hundekunster, dogdancing og triks.
Vi sluttede af med en nybagt vaffel og tog så ned til mormor i sommerhuset i Saksild.

Vi nød en skøn frokost og var selvfølgelig nede ved vandet, hvor hundene pjaskede rundt i vandet.
Min rottweiler pige Sharki var med og sammen med Frida og Fie nød hun stranden og fodboldspil med drengene ved sommerhuset.
Nu har vi tre mega trætte hunde der ligger som bedøvede rundt omkring i huset.

Frida var oppe hos Michael Butler i Ålborg i mandags.
Han tog nogle hudprøver fra alle fire ben og kunne se, at der på benene stadig var hårsækmider, men de var kraftig reduceret i antal - det var jo noget af en skøn besked at få,
På resten af kroppen er pelsen kommet tilbage, nu skal den bare vokse sig lang og det tager jo nogen tid.
Frida har i dag fået "elefant-snot" i ørerne, fordi hun under sin sygdomsperiode har udviklet opretstående schæferører, og det er ikke velset hos collier, der jo skal have kipører...så nu må hun gå rundt med små kit-klatter på ørespidserne så de kan rette sig nedad igen.

Der er sat lidt billeder ind under
-Frida-
-Fie-
-Os herhjemme-

Vores feriebarn Sharki ved Saksild Strand den 2/5 2008.

Søndag den 27. april 2008

Stort tillykke til vores

Onkel Bjørn

der i dag har gennemført sit første maraton i Hamborg i dag.

😀

Ifølge pålidelig kilde (Linda) gik det godt, han har ømme ben men ellers ingen problemer.
Tiden blev 3 timer og 40 min.
Der var rigtig varmt i Hamborg i dag - 20 grader - så Bjørn var omkring hver eneste vandpost på ruten.

I går var jeg til trimmekursus på Fyn, hvor
Fie og jeg
mødtes med en masse collier og deres ejere.
Vi havde en fantastisk dag med dejligt vejr.
Lene underviste os i pasning og pleje af en colliepels, hvor vi lærte at børste og klippe hundene.
Sinna underviste i ringtræning, så vi selv kan vise hunden frem på udstillinger.
Karen lagde hus til og diskede op med morgenboller og senere frokost, det var virkelig flot.

I morgen skal Frida til dyrlæge til kontrol med hendes hårsækmider.
I dag har hun været i lækker minkolie bad og hun er blevet børstet og klippet til den store guldmedalje.
Normalt har vi ikke gjort noget ud af hende inden hun er kommet op til dyrlægen, for han skulle kunne se, hvor elendig hun har været med de hårsækider.
Nu har hun det jo fint, og så vil jeg prøve at præsentere hende fra den bedste side, så han kan se, hvor smuk en hund hun faktisk er.
Frida er bare
lækker - lækker - lækker
lige nu.

Men endnu engang et stort
TILLYKKE
til
Bjørn
det er dælme sejt gået!

😎

Bjørn Rolfsen der i dag den 27. april har gennemført hans første maratonløb i Hamborg.

Fredag den 25. april 2008.

Først stort tillykke til Sarah der fyldte sølle 28 år i går, det er jo ingen alder.

TILLYKKE

Nu er det endelig weekend her i huset efter to hektiske arbejdsuger!

I morgen skal jeg til trimmekursus med Fie på Fyn.

Der kommer en masse collieejere, og så skal Eva fra Kennel Nitopets undervise og i pleje og pasning af en stor colliepels, så vi alle kan få nogle fine dyr!

Sinna også fra Kennel Nitopets vil øve ringtræning med os, og det er der jo i høj grad brug for her hos os.

Mandag skal Frida til kontrol på Ålborg Dyrehospital.

Vi håber at Michael Butler vil fortælle os, at hun snart bliver rask.

Vi kan ihvertilfælde se, at hun er en glad hund med god appetit der igen gerne vil lege.

Der er lagt en film ind af Frida, Fie og Sharki ved Bønnerup Strand fra den 8/3 2008.

Der kan man se, hvor glad og og frisk Frida er, og den film er trods alt 6 uger gammel og der er sket fremskridt siden.

 

God wekend til alle!

😀

Frida og Fie i Mollerup Skov den 22/4 2008.

Fredag den 18.4.2008

Store Bededag

Vi har været ved stranden i dag og der er taget nye billeder af hundene.
Vejret har jo været helt fantastisk med høj sol og klar blå himmel, men stadig lidt kølig temperaturer.

Frida har det bare super godt.
Hun vil nu igen gerne bade og hente pinde i vandet og hun spurter rundt på stranden og er glad.
Hun elsker også de daglige ture i hundeskoven
 - Mollerup Skov -
og er begyndt at ville snakke forsigtigt med de andre hunde igen.

Hun har stadig rød hud på benene, så de er selvfølgelig noget ømme endnu, men der er ved at komme fint med hår på.
Ligeledes er alle de bare pletter i hovedet, på ryggen, på halen og på flankerne ved at være væk og er dækket med et tykt men kort lag hår.

Fie er fortsat en lille solstråle, hun elsker at blive nusset og elsker at lege med både børn og andre hunde.
Hun er ved at vænne sig til det våde element ved stranden, men går endnu ikke længere ud end at hun kan bunde.

Drengene har det alle godt.
Vi skal til at lave om på værelserne den næste uge...der sker simpelthen en større rokade, så det glæder de sig til.

Her i weekenden skal jeg arbejde i 12 timers nattevagter.
Selvom sygeplejerskerne strejker, så er jeg ikke strejkeramt direkte, da vores afdeling er en akutafdeling for syge spædbørn og barselskvinder med komplikationer.

Hvis nogen skulle være i tvivl, så strejker vi for ligeløn
 så vi også i fremtiden kan rekrutere folk.
Der er mange nyuddannede sygeplejersker der søger væk fra faget og mange gamle der søger ud i det private.

Heldigvis har Knud fri i St. Bededagsferien og kan hygge sig med Frida og Fie i det gode vejr der skulle komme, så kan jeg tage afsted med god samvittighed.

😎
 

Der er sat nye billeder ind på
"Fridas"
 og
"Fies"
 sider og et par stykker ind på
"Os herhjemme"
 siden.
Og så er der jo kommet nyt forside billede, så begge hunde nu præsenteres.

Det nye forside billede med Frida og Fie på Flintebakken i Risskov i Århus.

Søndag den 6. april 2008.

Det går stille og rolig fremad med Frida.
De skaldede pletter er ved at være væk, nu ses ny pels over det hele, men den er jo stadigvæk kort, især ser halen stadig lidt spøjs ud.

🙃

Fie har det også godt, hun er jo større end Frida nu men har stadig de mere kluntede og hvalpede bevægelser.
Hun stortrives og er en skøn og nem hund at have med at gøre.
Hun er en utrolig selskabspapegøje, der ikke kan få nok af kæl og kram, hvor Frida kan være mere reserveret og godt kan få nok af for megen
nussen og pussen.

🤩

Der er sat nogle billeder ind under både
Fridas profil
og
Fies profil
idet vi den sidste 1½ uges tid er begyndt at tage meget til stranden her i Århus.
Begge hunde elsker at være dernede og spæne rundt i det dejlige strandsand.
Fie er også begyndt at synes om det våde element og henter pinde i vandet, vil dog endnu kun i til maven, da det ellers bliver for koldt!

Fie nyder tilværelsen på stranden ved Århus den 5/4 2008.

Lørdag den 29. marts 2008.

Det går rigtig godt med Frida.
Hun er rigtig glad og elsker skovturene.
Hun er igen begyndt at vise interesse for andre hunde vi møder, vil snuse og snakke, det har vi ikke set det sidste ½ år.
Hun er også ved at få pelsen tilbage både på ryggen og på halen, så nu er der ingen bare pletter mere, men selvfølgelig er hårene korte endnu, så hun er ikke udseendes mæssig sig selv endnu, men store fremskridt!

😀

Vi har været til den første udstilling med Fie, om den kan I læse mere under linket
"Fies udstillinger"
Der fik både Fie og jeg vores ilddåb, men nu er vi da kommet i gang.

Sarah og jeg har haft en nørde-dag i dag med at opdatere hjemmesiderne, så jeg kan varmt anbefale at I går ind på Sarahs nye heste hjemmeside der hedder

Stald Divine

I kan finde den under "link".
Sarahs hunde- og katte hjemmeside er også værd at kaste et blik på, adressen til den kan også findes under "link"

Der er sat nye billeder ind under "vores familie" af drengene i Mollerup skov.

Og så er der også sat lidt nye billeder ind af Fie på hendes side.

Jeg har lavet nye sider med Fridas og Fies stamtavler, så de nu er kommet ind i et skema, meget prof synes jeg selv!

😎

Frida matrs 2008, det går bare fint fremad med hende, her hygger hun sig i kurven i haven.

Søndag den 9. marts 2008

Frida har det bare super godt efter sterilisationen.
Hun er glad, vil lege, vil gå tur og søger vores selskab, så det er bare skønt.

😀

Og så er endnu en weekend ved at være gået.

I går var vi en tur ved Bønnerup Strand på Norddjursland, og der havde vi Sharki med, for hende har vi passer lidt her i weekenden.
Frida drønede rundt ved stranden og var også ude i vandet og løbe rundt der uden at det generede hende.

Sharki er en værre vandhund og hopper frygtløs ud i bølgen blå efter pinden og Fie render i rumpen af hende hele tiden.

I dag har vi været ved Bellevue Strand her i Risskov men det blæste en halv pelikan, og der var en del bølger, så der ville colliepigerne ikke bade.
Sharki måtte selv hente sin pind.Vi glæder og til badesæsonen, for at se om Fie bliver en ligeså glad bade-collie som Frida har været.

På onsdag skal Fridas sting fjernes, og der skal jeg gøre selv efter aftale med Michael Butler, så sender jeg billeder af såret til ham, så han kan se, hvor fint det er.

Der er smidt billeder ind på følgende sider:
...vores familie...
...Frida...
...Fie...
...familie og venner...

I weekenden har vi også nået at være i Hinnerup Badet med drengene, det var et arrangement der var lavet i Jonas´ klasse...og det er jo en fornøjelse at se, hvor vandglade de drenge er!Smukke Fie ved Bønnerup Strand en skøn dag i marts!

Søndag den 2.marts 2008.

Jeg har været ved at redigere lidt på hjemmesiden.
Oprindeligt startede jeg siden, da jeg havde planer om at avle på Frida, hun var jo blevet avlsgodkendt.
Hele siden blev bygget op omkring hende og siderne hed "Fridas familie", "Fridas venner" og
Fridas dit og dat.

Efterhånden er det mere blevet en familieside, idet Frida nu ikke kan bruges til avl alligevel og desuden har vi fået Fie.

Nu er siden bare blevet MIN hjemmeside, hvor jeg fortæller om min familie og mine hunde.

I dag har jeg smidt en masse nye billeder ind af os herhjemme og også af nogle af de mennesker vi tillader os at kalde vores venner;-).
Billederne skal senere ordnes i kronologisk rækkefølge, lige nu er de bare smidt ind.

Frida er bare et energi bundt...hun vi gå og piver og gøer når vi tager snoren frem.
Hun spiser med glubende appetit og leger med Fie og søger vores opmærksom hele tiden...rigtig dejligt nu hun har gemt sig og sovet igennem længere tid uden lyst til nogen ting.

Der er ikke ændret det store på hundenes sider denne gang.

Lørdag den 1. marts 2008.

I dag har Sarah og jeg lavet
hjemmeside,
og det vil jeg lige reklamere lidt for!

Sarah vil gerne have to hjemmesider, nemlig én om
hende selv og hendes hunde og katte
og én om
hendes heste og
Stald Devine.

Jeg har sat hjemmesideadresserne ind under links, tag lige og kig derind og skriv i hendes gæstebog.

🤩

Fredag den 29. februar 2008.

Frida har det forbløffende godt efter sterilisationen for to døgn siden.

I går, dagen efter operationen, stod Frida op kl 7 og havde det godt.

Hun spiste morgenmad og gik en tur på over ½ time.

I dag ville hun bare med i skoven, så der var vi ovre i
1 time og hun hyggede sig og løb rundt med halen i vejret og snusede og undersøgte det hele.

Her til aften har hun fået hendes vanlige bad i saltvand, dvs kun benene, for det er der de sidste små sår og talgaflejringer er.

Hendes hud er i klar bedring, er nu almindelig mat og lyserød og ikke højrød og blussende, som når det er værst.
Hun klør sig ikke og virker ikke til at være generet på nogen måde.
Nu håber vi bare på, at sterilisationen hjælper til, at hun ikke får tilbagefald igen.

I aften skal hun, når hun er tør, have et dryp med advocate mod hårsækmiderne, det får hun stadig
hver 14. dag.

Lige nu løber hun rundt i stuen med logrende hale og leger med Fie, der er helt forundret over al den opmærksomhed hun får fra Frida,
det er hun ikke vant til.
De har det bare rigtig sjovt sammen, det har vi ikke set i flere måneder, det er virkelig skønt at se, og tit er det Frida der lægger op til leg.

Rasmus er færdig i praktik hos dyrlægen i dag.
Han har haft det rigtig godt og har oplevet en masse.
I dag klippede de kløer på en stor ara, og Rasmus klippede selv klør på en kat der var bedøvet.
De fik også en herreløs kat ind der var blevet kørt over, så Rasmus skulle holde øje med droppet og senere skulle den afleveres på et internat.

Nu er det EF dag (Endelig Fredag) og ungerne hygger sig og har købt disneysjov guf...
...så gó weekend til alle!

Frida og Fie er gået i seng aftenen efter at Frida er blevet opereret.

Onsdag den 27. februar 2008

I dag tog vi op til Ålborg dyrehospital, for Frida skulle starte behandling med Amitraz for at få kål på de hårsækmider.

Meningen var, at hun skulle barberes skaldet og så bades i det giftige stads som sundhedsstyrelsen havde givet dispensation til, og derfor skulle hun møde fastende, for hun skulle have en beroligende sprøjte.

De sidste 14 dage har Frida jo haft det rigtig godt med godt humør, energi og god appetit, og alle sårene er forsvundet, så der kun er de store skaldede pletter tilbage med pæn ophelende hud.

Da Michael Butler så det, syntes han, at Frida i stedet for badet skulle steriliseres, da vi jo har fundet ud af, at det er hormonforandringerne som hun i forbindelse med løbetiderne bliver voldsom syg af...så vupti, så er Frida blevet steriliseret og ligger nu under sofabordet og sover.

Nu håber vi det kommer til at gå fremad med hende...det har det jo gjort så mange gange før, men hver gang er det jo gået dobbelt så meget tilbage hver gang hun er kommet i løbetid, det håber vi at slippe for nu.

Vi ventede fra kl 8.30 til kl 16.00 i Ålborg indtil vi kunne få hende med hjem.
Tiden blev brugt i diverse centre, gåtur inde i Ålborg og Jomfru Ane Gade, og så gik vi en lang tur i Lundby Krat syd for Ålborg, for vi havde jo Fie med.

Rasmus er i denne uge i erhvervspraktik hos en dyrlæge her i Århus, og det synes han er spændende.
Han har været med til flere operationer bl.a sterilisation af både hund og kat, kastration af både hund og kat og bortoperation af noget af et hundeøre.
Han har fået lov til at give sprøjter til dyr der VAR bedøvede og har været på hjemmebesøg hos et marsvin med dårligt ben.
Han har klippet negle på fugle og sat prismærker på varerne og afmålt hundekiks til godteposer man kan købe i butikken.
Han bliver bare SÅ klog.

Jonas og Kristoffer hygger sig med kammeraterne og deres sport.

Det var alt for os, nu må jeg hen og nusse Frida lidt, hun er lidt sølle og forvirret endnu.

Onsdag den 27, februar, Frida er lige kommet hjem fra hospitalet efter at være blevet steriliseret.
Hun fryser lidt, så hun er puttet foran radiatoren med tæppe på.

Lørdag den 23. februar 2008.

Lige en lille opsumering!

Så kom der endelig lidt billeder fra vinterferien ind under
"vores familie"
bedre sent end aldrig.

Frida har det rigtig godt, men hun er frygtelig grim.
Hun løber og leger og vil også gerne snakke med andre hunde igen, ofte lægger hun op til leg og lægger sig på albuerne med røven i vejret, skønt af se!
Hun skal jo til Ålborg på onsdag og bades, så det er vi meget spændte på, håber det kan slå de mider ihjel.

Fie bliver bare stor, er lige så stor som Frida nu, men pelsen fylder ikke så meget, da hun ikke er færdigudviklet endnu...men uh-ha det går stærkt.
Hun er Fie evigglad og eeelsker at lege med andre hunde over i hundeskoven og de elsker hende, for hun er så god ved alle.

Fie ved Mollerup Skov den 23.2.2008. Her lpå billedet er der tre hunde. Fie leger med Alfred en hvid golden retriver og Tøsen en sort labrador...de er bare bedste venner de tre.

Søndag den 17. februar 2008

Så er vi hjemme igen efter en skøn vinterferie i Skærbæk ved Vadehavet.

Vi nød dagene med badeland x mange dagligt, bowling, gåture, Tysklandstur, tur til Schakenborg/Møgeltønder og Rømø og tur til Højer, hvor vi så digerne, slusen og pælen med de højeste vandstande.

Rasmus og Jonas sprang fra de høje vipper og Kristoffer lærte at svømme uden badevinge, han har i lang tid kun brugt én om den ene arm, men nu kan han uden.
Knud måtte også op på 3 m vippen og vi prøvede alle den store rutchebane, ja selv mutter Rolfsen her!

Frida var for 1½ uge siden på grænsen til aflivning.
Jeg syntes hun var sløjet meget af, hun ville ikke gå tur, hun havde tabt pels på rygge og hele halen var pludselig fyldt med sår og var blevet hårløs.
Vi var I Ålborg med hende, så Michael Butler kunne vurdere om det var nu hun skulle i hundehimmelen.
Beslutningen blev, at vi skal prøve nogle meget specielle bade med noget værre gift der kan slå hårsækmider ihjel, men hvis det ikke virker, så skal hun aflives, han syntes vi skal give hende den sidste chance.
Det første bad skal Frida have den 27. februar og det andet bad fjorten dage efter.
Hvis Frida reagerer positivt på behandlingen skal hun senere steriliseres, da det jo er hormonforandringerne ifm løbetiderne der hver gang slår hende måneder tilbage.

Man skulle næsten tro, at Frida havde hørt om vores aflivningsplaner, for næste dag var hun frisk som en havørn.
Nu løber hun rundt og jager fugle og katte væk, hun elsker at komme i skoven, hun løber efter pinde og bolde i timesvis og er bare frisk og vildt glad, men køn er hun ikke.
Hendes hud er nu faldet til ro igen kan man se, så hun genopbygger atter, for så nok at få tilbagefald ved næste løbetid, hvis vi ikke gør noget inden da.

Vi havde begge hunde med på ferie og det gik over al forventning, de hyggede sig og fik masser af luft og motion.


Der er sat enkelte billeder ind under Frida og Fies sider og der kommer også et par nye under linket "vores familie"

Frida og Fie ved Vadehavet 15/2 2008, de undersøger lige det sjove is der er på vandpytterne.

Onsdag den 30. januar 2008.

Jeg har opdateret lidt på hundenes sider i et forsøg på at beskrive deres personligheder.
Det er svært at få det ned på tryk, men nu er forsøget gjort.

🤨

Sarah
er nu færdig som laborant
et stort
TILLYKKE
skal lyde her fra os.

😀

...sjovt nok vil hun hellere arbejde som pædagogmedhjælper i en klub, selvom hun har fået fast arbejde på Grundfoss, så det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå, men vi ønsker hende alt mulig held og lykke.

Drengene trives og har det godt...de er blevet meget dygtigere til at lave lektier, så det er ligefrem blevet en hyggestund herhjemme, tænk at man skulle opleve det!

Rasmus er glad for skolen og kammeraterne der, går nu i 8.klasse og er begyndt at tage undervisning og lektier meget alvorligt....rigtig skønt!
Han er grebet af en skør spillefugl og bruger meget tid på "world of warcraft".
Rasmus´og mit nytårsforsæt var, at vi skulle begynde at løbetræne, men hold i ryggen og en træls forkølelse har gjort, at vi ikke er kommet i gang, men nu er løbetøjet købt, så nu går vi snart i gang.

🙃

Jonas går nu i 4. klasse og har orlov fra SFOén og det er han meget glad for, den har igennem lang tid ikke fungeret, bl.a fordi klassen ikke har haft en klassepædagog.
Det bevirkede, at drengene i efteråret lavede en masse ballade, som der nu er sat en stopper for.
Jonas går nu hjem efter skole og har ofte en ven eller to med hjem, og så arbejder Knud hjemmefra, så Jonas ikke kommer hjem til at tomt hus.
Ellers elsker Jonas hans fodbold og spiller det stort set hele tiden, hvis ikke ude på fodboldbanen så til kamp eller på playstation.

😎

Kristoffer er også glad for skolen og går nu i 1.klasse.
Han spiller bordtenneis dagen lang, om eftermiddagen foregår det udenfor i SFOén hvor der er opstillet et bord på legepladsen.
Ellers er det billard og fodbold han spiller i skolen og i fritidsordningen, så tiden går rigtig godt for ham.
Han spiller badminton om torsdagen og er rigtig glad for det, og håber holdet fortsætter til næste år.

😉

Knud og jeg arbejder og glæder os nu til uge 7, hvor vi skal på en lille ferie til Skærbæk ved Vadehavet i feriebolig med ungerne og hundene og nyde stranden, naturen og badelandet.
Vi er i gang med at købe en flooottt tagbox, for det er svært at få proppet to voksne, tre store drenge, to hunde og alt vores habengut ind i audien....der er simpelthen ikke nok plads mere.

Dengang Knud købte audien var han ungkarl og valgte derfor en sportsmodel med sænket undervogn, og jeg skal komme efter dig.

😎

Efter at Knud mødte mig og drengene i 2003 duer den model ligesom ikke rigtig længere, vi kunne faktisk meget bedre bruge et folkevognsrugbrød, for så kunne vi da alle være i bilen.
Men nej,  Knud er bare så glad for den dyt, så vi beholder den, selvom han ikke længere behøver en scorebil, nu er han jo gået hen og blevet familieforsørger og ægtemand.
Ja, livet kan være hårdt og ubamhjertigt!

 🤨

Frida kommer sig langsomt efter decembers tilbagefald, nu skal hun til Ålborg om en uges tid, og så må vi se, hvad der skal ske.
Vi har badet hende dagligt i saltvand de sidste 5 dage og sårskorperne er ved at falde af, så det ser pæner ud nu, så vi krydser vores fingre.


🤔🤨

Sarah den 20/1 2008...nu er hun færdiguddannet laborant....men vil hellere arbejde som medarbejder i en klub...tillykke tillykke.

Onsdag den 16. januar 2008.

Har lige smidt en lille film ind med "Vildbassen Fie".

Hun har meget krudt der skal fyres af for tiden, og når man så har en mor der har hold i ryggen og ikke kan så meget, ja så er det altså hårdt at være en lille spradebasse.

Frida hader dette kolde, våde og blæsende vejr, hun VIL bare IKKE ud, hun kan holde sig en hel dag.

Når vi så tvinger hende udenfor, så er hun så stædig, at hun bare ikke vil sætte sig og går ind igen uden at have besørget.....hmmm!.

Og jo tak...det går meget bedre med ryggen i dag - kan nu rejse mig op uden smerter og kan sidde og ligge uden de store problemer.
Jeg bliver hurtig meget træt i ryg og lænd når jeg står og går og skal hen og lægge mig...men STORE fremskridt fra i går.

Tirsdag den 15.januar 2008

Ja, nu sidder jeg her med hold i ryggen...pu-ha det gør ondt.

Søndag eftermiddag skulle Knud og jeg bade Frida.

Vi er igang med et nyt forsøg inspireret af en af mine arbejdskolleger, der har været sygeplejerske på plastickirurgisk afdeling på
Århus Kommunehospital.

Hun har foreslået at vi bader Frida i almindelig saltvand ½ time hver eller hver anden dag, det gør de med patienter derinde med komplicerede sår. Der stod vi så med Frida i babybadekarret, og jeg stod foroverbøjet og hældte saltvand på hendes ryg, for hun kan jo ikke komme helt under vandet i det lille kar. Da jeg så ville rejse mig op igen, ja så kunne jeg ikke rette mig ud - alt sad fast og nøj hvor havde jeg ondt.

Knud har måtte hjælpe mig op at stå, det har gjort så ondt at jeg har hylet flere gange. I går var jeg alene hjemme for Knud skulle til Herning på arbejde, der kunne jeg komme op vha en højrygget stol der stod ved siden af sofaen, så kunne jeg trække mig op. Nu kan jeg selv rejse mig uden de voldsomme smerter, nu gør det bare almindelig ondt.

Fie kan ikke forstå at vi ikke skal ud at gå, nu jeg har været hjemme i dagtid, men Frida har nydt at vi bare har slappet af.

Vi er ved at finde ud af, hvorfor Frida har fået tilbagefald i august og igen her i december, netop hvor vi syntes det gik rimeligt.

I slutningen af januar sidste år startede det hele med røde poter, det var lige efter første løbetid.
I juli gik det helt amok, der skulle hun igen have været i løbetid med sprang over.
I december kom hun i løbetid igen, vi troede det var tegn på at det gik fremad med hende, men lige pludselig fik hun det igen dårligt med pelstab i hovedet og kløe.

Nu har vores dyrlæge anbefalet at vi skal have hende steriliseret og så håbe på at det kan hjælpe hende, men beslutningen er ikke taget endnu, vi skal lige se, hvordan det går de næste måneder.

Fie vokser bare lynhurtig, vi synes hun er tynd og har skiftet hvalpefoder, og giver hende mad til hun ikke kan spise mere, men hun er nok som hun skal være, men hun har fået ormekur, så det er ikke det.

Hundene vejer nu 12.3 kg (Fie) og 19.5 kg (Frida), så Frida er igen begyndt at tage på, hun har været nede på 18 kg, efter i sine velmagtsdage at have vejer 23 kg, men dengang sagde dommeren jo også, at hun var for tyk.

Nå, nu kan jeg ikke sidde mere, skal hen og hvile ryggen.

Fie i Mollerup skov den 8/1 2008. Fie tror hun er en labrador...eeelsker at hente pinde, hvilket Frida ikke helt har forstået fidusen med.

Onsdag den 2. januar 2008.

Rigtig godt nytår til alle.

Vi kom godt ind i det nye år på Fyn.

🙃

Vi fejrede begivenheden i præstegården i Årup  sammen med Niels, Rikke vores tilsammen 6 børn og 4 hunde...tju hej hvor det gik.

😎

Vi havde en rigtig hyggelig aften og hundene var forbavsende rolige, og Frida var slet ikke særlig bange i modsætning til sidste år, hvor hun sked på præstens kontor.

🤭

Vi fyrede en masse krudt af, og Niels var lige ved at blive fyret af også, idet der kom en vildfaren raket oppe fra kirken af et sted.
Heldigvis ramte den trappetrinnet lige under ham.
Sidste år var det Karen det gik ud over, hun fik en ildkugle fra en fontæne ned i nakken, så jakken blev brændt af....så vi må vist snart indstille skydningen, det bliver altid for vildt.Aftenen sluttede bedrøveligt, Rikke og Niels vandt to gange i Trivial, selvom Knud og jeg havde fået alle ostene og bare manglede bonusspørgsmålet begge gange...øv øv øv....skuffelsen har ikke fortaget sig endnu.

😥😠

Nu er det hverdag, det har det nu været for mig hele tiden, for jeg har arbejdet rigtig meget i julen og er helt udslidt, men Knud og drengene er igang igen og synes det er SÅ hårdt.


På opfordring er der skiftet ud på billederne i vendespillet, da nogle mindede for meget om hinanden.
Der er også lagt et nyt puslespil ind med Fie, således at der nu ialt er tre puslespil, et med Fie, et med Frida og Sharki og et med drengene.

Frida og Fie slapper af under nytårsmiddagen på deres eget tæppe, der var placeret ved siden af bordet, de tog det hele vældig afslappet 31.12.2008.

Onsdag den 26. december 2007.

Aj altså, hvor tiden flyver afsted og hjemmesiden bliver forsømt på det grusomste.
Mange har sendt søde julehilsner, som ikke er besvaret ENDNU herfra, og det er også alt for dårligt, men bedre sent end aldrig.Rikke skriver og spørger, om det er fordi vi har et kedeligt liv, at der ikke sker noget på hjemmesiden, og Connie spørger meget diskret i en mail, om hvordan det går, tænker vel nærmest på Frida, vil jeg tro...men men men vi er i live og har det godt.

Frida skal til dyrlæge på fredag, Michael Butler der er hendes dyrlæge, er tilbage efter at have været væk en periode for at dygtiggøre sig.
Vi benyttede en anden dyrlæge på
Ålborg Dyrehospital
sidst Frida var til kontrol, og hun ændrede antibiotika, fordi der kom en del talg og skæl fra huden på benene...øv øv øv, det skulle hun ikke have gjort, så gik det ned af bakke med Frida, så hendes ben nu igen ser trælse ud med åbne sår.
Håber Michael Butler kan få has på det, vi er ihvertilfælde gået tilbage til det gamle antibiotika igen.

Frida er glad og vil gerne snakke og lege, men holder sig på afstand af andre hunde, idet hun er bange for at blive "trådt på", for så gør det rigtig ondt på benene og poterne.
Hun er begyndt ikke at ville ud når vejret er dårligt med regn og blæst.....så kan hun holde sig dagen lang. Selv om vi går ud i haven med hende, vil hun ikke altid tisse, hvis det regner, så bliver hun stædig.
Så må vi ud på en rigtig gåtur, og så sætter hun sig langt om længe....hun er blevet lidt fin på den og magelig....en hund med stiletter, som min kollega kalder collier.

Fie bliver stor og langbenet, hun vejer nu 11.5 kg.
Jeg synes en overgang, at hun var blevet for tynd, så madrationen er sat op, det er nok fordi hun skyder sådan i vejret.
Hun er fortsat en meget glad og nem hvalp, der nu kommer ud at gå hver dag på gul rute i hundeskoven. 
Her møder hun rigtig mange hunde, som hun boltrer sig med.
Hun har fået sit første bad, det var ikke så rart, hun er meget mere modig, når det er Frida der står under bruseren, men fordi hun havde boltret sig med et par hunde i en kæmpemæssig mudderpøl, ja så måtte hun lide den tort at blive vasket.

Ellers har vi haft en dejlig jul, hvor alle har været raske og friske.
Vi fejrede juleaften i Højbjerg hos min
bror Bjørn og svigerinde Linda
og deres tre børn
Emil, Julie og Magnus.
Min mor Kisser var der også, vi hyggede os, men sendte alle et par juleskåle og varme tanker til min far Håkon, der døde i august, ham savner vi alle stadig meget.
Hans meget specielle humor og sjove kommentarer manglede, og det opdager man jo specielt på sådan en højtidsaften.

Drengene nyder juleferien.
De var i super humør juleaften ingen plagen overhovedet og gaverne blev de glade for, så sødere børn kan man simpelthen ikke ønske sig!

😀

Hundene fejrede jul hjemme alene uden gaver, hvor ond har man som hundeejer lov at være?
Men det var da fremgang fra sidste år, der sov Frida ude i bilen juleaften.
Vi fik dog and med hjem til dem, et lille plaster på såret, for det var det rene hunde-guf.

Nu skal jeg arbejde i nattevagter indtil nytår, de to sidste er 12 timers nattevagter fra 19-07, så der bliver nok ikke tid til megen opdatering herinde.

😲

Herfra os skal til sidst lyde et champagne-knald og et stort ønske til alle om et lykkebringende nytår og et godt og spændende
2008.

😎

Fie 19/12 2007 efter en sjov tur i en muddersø. Og så stod den ellers på bad under bruseren og ufff det var ikke rart.

Søndag den 2. december 2007.

Så er det 1. søndag i advent...uh-ha som tiden da går!

Og jeg skal bare i 12 timers nattevagt.
😥

Der er lagt to små videoklip ind af hundene.

Desuden er der lagt nye billeder ind på både Fridas og Fies sider.

Og så er Frida forvandlet til en lille nissepige på forsiden.

 

😉

Torsdag den 29. november 2007.

Det går bedre med Frida.

Hun klør sig næsten ikke mere og hun er ved at have fået pelsen tilbage mange steder.

Benene er stadig det sted, hvor det er værst, huden er rød og hun har nogle gange ondt i trædepuderne når hun går.

På benene dannes der noget meget klæbrigt talg/skæl der er svært at få af.
Vi vasker med en special shampoo og kæmmer med en tættekam efter badet, og det kan sådan nogenlunde holde det nede.

Michael Butler siger, at det er affaldsstoffer fra hårsækkene der udstødes, så vi håber jo det går væk i takt med, at hårsækmiderne langsomt forsvinder.

Fie stortrives, hun er en rigtig lille bandit og ikke bange for noget som helst.
Hun kommer når man kalder, og hun er helt renlig.
Hun er dygtig til at være alene hjemme, og hun står pænt udenfor Super Best, når vi er inde at handle.
Hun kan også sætte sig når vi siger "sit" og så tror hun, at hun er en labrador...hun søger after mad uafbrudt - helt modsat Frida der ikke spiser hvad som helst og hvor som helst.

Både Frida og Fie har været med Knud og mig på weekend ophold i Ålborg, de klarede det bare flot og sov roligt på værelset om natten.

Nedenunder har jeg sat et billede i af Frida.

Efter at vi havde fået pakket bilen hoppede hun om på bagsædet og lagde sig ovenpå kufferten, hun skulle være sikker på at komme med!

Og så er vores første lille videoklip lagt ind.
Her kan man se Frida og Fie lege på stranden, så er det nemmere at danne sig et billede af Frida.

Frida 17/11 2007 på vej til Scheelsminde i Ålborg. Ligger godt placeret på en kuffert.

Mandag den 12. november 2007.

I dag fylder Kristoffer 8 år

Hip Hip Hip Hurra

Og stort TILLYKKE

Vi havde gæster i går og i dag skal vi bowle og spise på restaurant - ammenamme!

Der er lagt nye billeder ind på Fies side.

 

Torsdag den 8. november 2007.

Frida har været hos dyrlægen i Ålborg i dag.

Han mikroskopierede nogle hudskrab og fandt, at der er et markant fald i antallet af hårsækmider...HURRA!

Der hvor det er værst nu er på benene og poterne, der er huden stadig meget rød.
Der dannes noget klæbrigt skæl, som Michael Butler tolker som affaldsstoffer fra hudcellerne der udstødes.

Vi skal til at vaske i noget nyt medicinsk shampoo, da Frida ikke længere kan tåle peroxid shampooen, sidst fik hun meget hævede og røde poter.
Nu skal vi bruge en shampoo der hedder Etilac der har rensende og decinficerende egenskaber, og så skal hun fortsætte med advocate og antibiotika.

Michael Butler synes også Frida skal have noget kosttilskud, hun har tabt 2½ kg de sidste måneder.
Frida er noget kræsen og spiser ikke hvad som helst, men lige pludselig er Fies tørkost blevet yderst interessant, selvom Frida ALDRIG har sat pris på noget som helst tørkost.

Fie er stadig en dejlig nem men samtidig sjov spillopmager.
Hun er så glad og tillidsfuld og lader sig ikke gå på af noget.

7/11 2007 hvor Fie nu er 9 uger.

Søndag den 4. november 2007.

Fie har oplevet meget i dag.

Hun har været på besøg i Odder hos mormor, for Knud skulle lige lave computeren, køreturen gik uden problemer.

Senere på dagen var Fie med Knud og Frida i skoven, de gik hele gul rute.
Fie mødte nogle af vores hundevenner og blev vel modtaget.
Hun blev båret noget af vejen, det er en lang tur for sådan nogle korte og små hvalpeben...men hun nød det og var ikke bange for noget som helst.

Og så har Fie fundet et hul i hegnet...der kan hun lige smutte igennem og besøge naboen...så Knud har lige fixet hegnet.

Frida leger meget med Fie....de spurter og tumler rundt og logre begge med halerne...og os der troede, at vi havde en voksen Frida....det har vi ikke, hun er blevet hvalp igen.

Frida er god til at irettesætte Fie, Fie forstår hvad der bliver sagt men er ikke det mindste bange eller kuet bagefter, hun tumler bare videre.

Det er bare sådan en succes med de to sammen!

😀

3/11 Fie har fået en hundebamse...den får lige en ordentlig tur!

Fredag den 2. november 2007.

Der er lige smidt nogle nye billeder ind af Fie under hendes link.

Natten gik over al forventning - Fie sov som en sten i Fridas kurv oppe i soveværelset.
Kl 4 vågnede hun, og så gik hun sammen med Knud ud på græsplænen for at tisse...!

😉

Frida var som en hvalp i går, da Fie kom.
I dag er Frida begyndt at markere sig noget mere og sætte Fie på plads, bl.a vil Frida ikke have, at Fie bider i kurven og stolebenene, så skælder hun ud.

2/11 Fie i haven - skønt efterårsvejr.

Torsdag den 1. november 2007.

Så har vi fået vores lille hvalp hjem i dag.
Sinna kom og leverede hende kl 16, og vi har været helt rundt på gulvet, hun er bare så vidunderlig dejlig.

Den nye prinsesse hedder Fie, og Frida er helt pjattet med hende.
De leger og snuser - ja Frida er har fået sin anden ungdom i dag.
Fie har været utrolig glad og har løbet rundt med halen højt løftet hele aftenen og har leget og leget, hun har følt sig hjemme fra hun kom ind af døren.

😀

Fridas tilstand går lidt frem og tilbage.
Hovedet bliver pænere og pænere, nu har hun fået hår på halsen, hagen, kinderne og over øjnene igen.
Til gengæld ser benene ikke så godt ud, det er som om, at hun ikke længere kan tåle at blive vasket i peroxid shampoo, så det er vi stoppet med efter aftale med Michael Butler.
Nu er vi ved at søge sundhedsstyrelsen om at starte en ny behandling, idet "advocate" ikke hjælper helt så godt som ønsket - det går for langsomt fremad og nu også lidt tilbage nogle steder.

Fie 1/11 2007....her den første aften hos os...nu er hun blevet jyde!

Søndag den 28. oktober 2007

TILLYKKE kære

KNUD

med de 50 år i dag.

Ja, det er altså hårdt for min kære mand at runde et meget skarpt hjørne.
Vi var 31 feststemte mennesker på

Restaurant Neptun 

Marselisborg Havn
i
Århus

 og fejre begivenheden med dejlig
tre retters menu og øl.

Super dejlig dag, hvor jeg Iben holdt tale..
.....en laaaang én!

Tirsdag den 23.oktober 2007.

Jeg talte med Michael Butler i går og sendte ham billeder af Frida.

Det går fremad i hovedet, der kommer pels under øjnene nu.

Ligeledes er der pels overalt på bryst, hals og mave.

Det går lidt tilbage på forbenene, hvor pelsen falder lidt af helt oppe over albuerne og op til armhulerne.

Ligeledes er der kommet en skaldet plet over haleroden.

Vi fortsætter behandlingen med
advocate og vask i peroxid shampoo.

Michael tror dog, at forværringerne på forbenene kan skyldes den meget intensive vask med peroxid, der kan irritere huden, så vi skal i gang med noget klorhexidin balsam.
Vi andre får også kløende hårbund ved for megen hårvask.

Årsagen til at vi skal bruge balsam med klorhexidin er, at der kommer noget klæbende skæl ved hårrødderne mange steder på kroppen, der ikke kan vaskes ud og som ikke lugter helt godt, og dette skæl er affaldsprodukter fra hårsækkene - det minder lidt om en blanding mellem skæl og talg.

Men bortset fra, at vi har en
"alien lignende hund"
 så går det godt, for Frida er i super humør, vil lege med bolden, gå lange ture i skoven og spiser med glubende appetit.

Og til sidst vil jeg lige henlede opmærksomheden på linket
"hvalp"

😀

Fridas flotte hals - nu med pels.

Tirsdag den 16. oktober 2007.

Vi har efterårsferie - ja alle på nær Knud selvfølgelig.

Vi var i går i sommerhus ved Saksild, så der er sat nogle efterårsbilleder ind under

"Fridas familie" og "Fridas venner"

Frida løb rundt den udslagne dag
 - spillede bold og gik tur ved stranden -
så da vi kom hjem kl 21 gik hun i seng og sov til næste morgen.
Hun ser noget pænere ud nu, det er som om der er ved at komme lidt hår rundt om øjnene og poterne er fine nu.

Nu tager drengene og jeg i biffen og ser "Guldhornene"
 det er sådan en rigtig efterårsferie beskæftigelse.

😉

Fridas fine fødder 15. oktober 2007.

Torsdag den 11. oktober 2007.

Knud har været til kontrol med Frida på Ålborg Dyrehospital.

Frida fik en let bedøvelse og der blev skrabet forskellige steder i huden.

Michael Butler kunne se, at der stadig er aktivitet i sygdommen, men der er færre mider end første gang han undersøgte hende.

Behandlingen skal fortsætte som nu, for det går fremad, dog langsomt.

Frida var omtumlet resten af dagen, men da hun kom hjem efter alle strabadserne, var hun ikke mere groggy end at hun kunne løbe op af alle trapperne og lægge sig midt mellem alle tre drenge.
Der fandt hun tryghed, de er de eneste der ikke har været modbydelige imod hende, så dem elsker hun.

Frida har det rigtig godt nu, hvor der er gået nogle dage. Hun vil lege, gå tur og er vældig i vigør.
Hun klør sig en del på hele kroppen men ikke hele tiden og ikke så meget, at hun klør hul.

Så alt i alt lidt fremgang og bedst af det hele er, at vi igen har en glad hund.

😀

Tirsdag den 9. oktober 2007.

Ja, så blev layoutet lavet om igen - jeg havde fået nok af lyserødt!Frida har det godt igen efter at hun har genopstartet antibiotika.

Hun er glad, vil lege og nu vil hun gerne med i skoven igen.

😀

Hun er ikke køn - endnu - men det håber vi hun bliver igen.Hun er hårløs i hovede, på bagbenene og pletten på ryggen er der endnu, er endda nok blevet større.

😠

Vi skal til Ålborg Dyrehospital på torsdag, så der kan laves en status ovenpå tilbagefaldet i sidste uge.
Vi håber dyrlæge Michael Butler kan fortælle os noget positivt, så modet kan holdes oppe.

🙃

Og så tillykke til 

KENNEL NITOPETS

 med alle de nye hvalpe
DET ER GODT NOK MANGE BAMSER
og også tillykke med den nye flotte

HJEMMESIDE

se under links

😀Og så synes jeg lige, at der mangler et billede af Frida fra dengang hun var bedårende smuk....håber hun bliver så fin igen! Billedet hænger på min opslagstavle for at minde mig om, at det ER en collie vi har og ikke en alien fra det ydre rum.

Torsdag den 4. oktober 2007.

Frida har det ikke godt.
Hun skulle forsøge at undvære antibiotika, da hun har fået det i over 1 måned.

De første dage var der intet at bemærke, men så gik det galt i weekenden.
Hun fik feber og ville ikke gå.
Huden begyndte at boble op og søndag lignede det små bumser.
Hun fik dem i hele hovedet og på benene.

Dagen efter kunne vi få fat i noget antibiotika, men da var hendes forpoter svulmet op, var røde, hævede og spændte og fulde af væskende sår og pus, og hun havde mange sår og sårskorper i hovedet.

Hun er faktisk tilbage i samme tilstand som for en måned siden.

😥

Hun har nu fået antibiotika i 2½ dag og så giver vi hende en kodimagnyl 1-2 gange om dagen, så hun kan falde til ro.

Hun slikker og bider sig meget, og hun er begyndt at lugte, så i dag skal hun bades i peroxidshampoo.
Dette har vi ikke kunne gøre før, idet hun fik Advocate dryppet i nakken i weekenden og så skal der gå mindst 4 dage inden hunden vaskes, da man ellers kan vaske dråberne ud.

Frida her fotograferet den 30.9.2007, hvor hun har det rigtig skidt. Det hele blussede op igen, da vi forsøgsvis stoppede behandlingen med antibiotika.

Tirsdag den 2. oktober 2007.

Der er oprettet et nyt link her på vores hjemmeside, siden hedder
"Fridas helbred".

🤒

Der kan man bl.a læse om demodexmider, men jeg har også skrevet lidt om CEA, MDR1 defekt og DKK´s krav til HD og avlgodkendelse.
Som ny collieejer er det noget af en jungle at finde rundt i, jeg føler mig stadig usikker på mangt og meget.

😲

Frida har haft det skidt i weekenden.
Hun stoppede antibiotika for en uges tid siden, og det har hun ikke kunne tåle.
Hendes poter er hævede og der er kommet sår på benene.
Der er også kommet sår på andre dele af kroppen, især i hovedet.
Hun klør og slikker sig rigtig meget og har ikke villet ud at gå.

Hun har virket syg og sølle den lille stakkel.

🤔

Vi har talt med Michael Butler igen, og Frida er startet på antibiotika igen igen og så skal vi en tur til
Ålborg Dyrehospital
den 11. oktober.

😀

Torsdag den 27. september 2007.

Der er lagt tre nye billeder ind på "Fridas venner", af Fridas nye veninde Mio, som er en lille mis.
Hun er halvt huskat og halvt Main Coon.

🤩

Onsdag den 26. september 2007.

Ja, tju-bang så kom der knald på farverne på hjemmesiden.

Jeg syntes den trængte til et andet layout, så det blev altså lyserød og pink!

Og ellers er alt vel her hos os!

Mandag den 24. september 2007.

Vi har talt med Michael Butler fra
Ålborg Dyrehospital
igen idag.

😀

Han har set billederne af Frida i dag, og han synes det går fint fremad.

Pelsen er kommet igen på det meste af forbenene og der er også kommet en hel del på bagbenene, brystet, halsen og i nakken.I hovedet ser Frida stadig rigtig grim ud, idet pelsen er faldet af i det meste af "ansigtet", men den er så småt ved at komme igen ved munden.Frida har jo nu i en længere periode ikke fået prednison, så hun klør sig lidt engang imellem, men ikke så voldsomt, at hun kradser helt hul, det sker kun engang imellem.
Vi har fået tilsendt noget gel af Michael Butler, der hedder Viatop, som vi kan bruge, hvis kløen bliver værre.

Frida skal have antibiotika til og med i morgen, så skal vi prøve at se, hvordan det går, hvis vi stopper med det, håber ikke hun får problemer med infektion, for så må vi starte op igen.

😉

Endnu engang tusind tak til Michael Butler der har gjort så meget for vores lille pige, således at hun nu har det godt igen.

🙃

Vi har fået at vide, at behandlingen kan vare i op til 8 mdr og måske skal hun have Advocate som livslang behandling, men hvis hun kan leve et godt collie-liv på den måde, så er det det vi gør.

😘😀

Frida er stadig skaldet i hovedet, men har dog fået pels på halsen og omkring munden igen..meeen pæn kan man vist ikke kalde hende endnu.

Mandag den 17. september 2007.

Frida har det godt, men hvor hun da ser ud!

Hun taber fortsat pelsen i hovedet og ligner en gammel mand med høje tindinger.

😲

Til gengæld er hun ved at få dejlig lådne ben igen, som en rigtig
collie-dame jo skal have.

😘

På halsen og brystkassen er der også ved at komme fine hår, så alt i alt går det meget bedre.

Jeg venter at høre fra dyrlæge Michael Butler fra Ålborg dyrehospital i dag, vi skal jo lige vide, om alt går som han forventer.
Det er lidt frustrerende, at Frida bliver ved med at få skallede pletter i hovedet, for ærlig talt, så er vi noget flove over at gå med hende.

Frida blev i weekenden passet af Sarah, da vi har været i Hellerup.
Jeg skrev til Sarah, at vi ikke tog det ilde op, hvis hun gemte Frida væk, når der kom gæster, for hun er helt ærlig ikke noget at vise frem, folk bliver forskrækkede over at se en skaldet collie, det er ikke noget skønsyn.

🤔

Men hun er jo fortsat en dejlig hund og drengene elsker hende over alt på jorden, de er overhovedet ikke flove over hende, de ser kun alle de positive sider hun har.

Hun er verdens bedste hund
ligemeget hvad.


😀

Frida den 17.9, hvor man kan se, at pelsen på forbenene er ved at komme igen.

Onsdag den 12. september 2007.

Frida har det godt og er igen en glad hund.

Hun er mentalt sig selv igen, men nu hvor hun snart er 2 år, kan man godt mærke, at hun på nogle områder har ændret adfærd.

Hun er blevet mere skrap overfor posten, naboernes katte og de hunde der er yngre end hende selv.
Hun vil bestemme og herser rundt med dem hun ikke har respekt for.

😎

Naboen har fået en bedårende kattekilling, en blanding mellem en almindelig huskat og en Main Coon, så Frida bruger den halve dag på at ligge med næsen indenunder hegnet og holde øje med, at den ikke kommer ind til os.
Katten er endnu meget forsigtig, har kun boet her
1 uge, og er selv kun 9 uger gammel, så den synes Frida er en stor og farlig ting.Frida SER også farlig ud...hun ser faktisk uhyggelig ud, ligner en zombie, for pelsen i ansigtet er næsten helt faldet af på kinderne og omkring øjnene, det er temmelig ulækkert.

🤒

Til gengæld har hun fået meget pels tilbage på poterne, på brystet, i nakken og på halsen, så det går alt andet lige fremad.

Hun er begyndt at klø sig lidt mere, nu er det jo også en uge siden hun stoppede med prednison, men foreløbig skal hun ikke starte med det igen, da det jo er skidt i forhold til hårsækmiderne.

Frida får stadig antibiotika og bliver nu vasket hver
5. dag i peroxidshampoo, så selvom hun er kvarterets grimmeste hund, så er hun dog den reneste.

😘

Frida den 12.9.2007 har nu tabt pelsen i hovedet, til gengæld har hun ikke længere hønsefødder, for pelsen på poterne og på benene er ved at komme igen.

Onsdag den 5. september 2007.

Der er sat et billede i af Knud under "Fridas familie".
Der er også længere nede på denne side sat et billede i af Fridas hals, som den så ud den 29. august, så man lettere kan sammenligne med billedet der er sat i i dag.

Jeg har talt med Michael Butler fra Ålborg dyrehospital i dag.

Han følger med i Fridas tilstand via mails og billeder og ugentlige telefonsamtaler...og det gør han helt gratis!

Jeg synes det er en enestående behandling og service han yder, og vi er meget taknemmelige.

Planen er nu, hvor det går så fint fremad, at Frida skal fortsætte med antibiotika ca to uger endnu, og hun skal fortsat vaskes med peroxid shampoo, men kan nu nøjes med hver 5.-6. dag.

Desuden skal hun have advocate dryppet i nakken hver 3.uge i stedet for hver 4. uge, måske skal vi senere gå over til hver 2. uge.

Vi stopper helt med prednison fra i dag, hun er jo blevet udtrappet over længere tid nu, så nu bliver det spændende, om hun begynder at klø sig.

Frida vil fortsat helst gå på fliser, og det talte jeg med Michael om.
Han siger, at nerveenderne i poterne sagtens kan have taget skade, og det kan tage lang tid inden de regenererer.
Der kan også ligge en psykisk overbygning på, idet Frida sikkert kan huske, hvor ondt det gjorde efter hun fik Imovarol og poterne blev fuldstændig ødelagte.
Dengang kunne hun slet ikke gå på grus, ja hun kunne faktisk næsten slet ikke gå overhovedet.

Så vi skal fortsætte med kærlig pleje og nærende kost, og så skal hun motioneres det hun orker og har lyst til.
Vi kan godt mærke, at hun stadig ikke er begejstret for de lange ture, hun vil helst gå små korte ture nu, men det er da også hyggeligt.

Vi er meget glade for, at det stadig går fremad og at vi har fået vores glade hund igen, nu må vi så se, om hun skal til at have hjemmefutter på, når vi skal i skoven.

😉

4. september - se alle sårene er væk!

Lørdag den 1. september 2007.

Der er lagt tre nye billeder ind af Frida under linket "Frida".

Vi gik en super dejlig tur nede ved Egå Engsø i dag.

Frida var træt da vi kom hjem efter 1½ times travetur i rask tempo, for hun er helt ærlig lidt ude af form.

I går fjernede jeg 15 sting overalt på Fridas krop efter biopsierne, og der er næsten ingen ar at se.

For to dage siden prøvede vi at bade hende med det nye shampoo, der dybderenser huden, hvor indholdstoffet er peroxid.
Når man læser på bøtten står der, at det kan give overfølsomhedsreaktioner!

Vi var derfor meget nervøse, da hun jo tidligere reagerede voldsomt ved vask med Imaverol, så vi vaskede kun tre små steder på kroppen, for at se, hvad der ville ske ved det.
På de steder vi vaskede er alle småsårene forsvundet,
og der har ikke været hævelse eller andre tegn på overøflsomhed,
så i dag vil vi give Frida en
"all over body wash and massage"

Stakkels dyr, hende der HADER brusebad.

Nedenunder ses Frida fra vores tur ved søen i dag, man kan tydelig se sårene i hovedet, men det er også der det er værst lige nu.

Frida 1.9.2007 ved Egå Engsø, nu er stingene fjernet og i dag står den på vask i dybderensende shampoo.

Tirsdag den 28.8.2007.

Nu har vi fået talt med dyrlæge Michael Butler fra Ålborg Dyrehospital.

Biopsierne har vist, at Frida KUN har hårsækmider,
Der er altså ikke andre hudsygdomme der ligger bag, heller ikke kræft, og det er en kæmpe lettelse, vi er bare SÅ glade.
Dyrlægen mener dog, at Frida på en eller anden måde må have haft et lavt immunforsvar, siden det kan gå så galt.

Min teori er (og den vil jeg diskutere med Michael Butler senere), at Frida er blevet fejlbehandlet siden februar, da vores egen dyrlæge skråsikkert har hævdet, at der var tale om allergi.
Dette har bevirket, at Frida er behandlet med bl.a højdosis prednison igennem næsten ½ år, noget som man lige præcis IKKE må give når hunden har hårsækmider, da hårsækmiderne så får bedre levebetingelser.

Vi skal ikke længere fortsætte med den hyposensibiliseringsbehandling Frida lige var startet på for allergien, da dyrlægen i Ålborg ikke mener Frida har allergi overhovedet!

Frida er nu også ved at udtrappe prednison, får nu kun ½ tbl hver anden dag mod
2 tbl dagligt tidligere.
Det går forbavsende godt med den udtrapning, hun klør sig stort set ikke, og hun fik endda prednisonen for at mindske kløen.

Behandlingen mod hårsækmiderne er vi jo igang med, idet hun får advokate dryppet i nakken en gang om måneden, og det skal vi fortsætte med igennem lang tid, måske med kortere intervaller.
Der findes jo mere effektive behandlingsmuligheder, men disse tåler collier dårligt, og Fridas kuldsøster og Fridas far kan IKKE tåle disse behandlinger, så det går vi ud fra, at Frida heller ikke kan, derfor fortsættes med advocate.

Desuden skal Frida vaskes med en special shampoo hver 3.dag, hvor indholdstoffet er benzoyl peroxid, hvilket dybde renser huden, men vi er ikke startet endnu.

Frida skal også fortsætte antibiotika i en endnu uvis periode, så der ikke går infektion i de hårløse områder med sårdannelse.

Frida har det rigtig godt nu, og hun ser meget pænere ud, idet huden nu er fin lyserød næsten uden sår.
Hun er hyper aktiv, som om hun har ligget i dvale igennem lang tid og nu har brug for at få al den tilbageholdte energi ud.
Hun vil gå tur, hun vil lege, hun vil snakke, hun vil kysse, hun vil være med..
...ja hun vil det hele igen, og det er bare skønt.

På fredag skal alle stingene ud, det skal jeg selv gøre, og så er vi ellers i løbende kontakt med
Michael Butler.
Han er bare den mest omhyggelige og behagelige dyrlæge jeg endnu har mødt,
og så er han endda billigere end vores vanlige dyrlæge, så vi er meget meget tilfredse med det hele.

😀29. august, dagen efter jeg talte med Michael Butler, så Fridas hals sådan ud. Der er også billede længere oppe fra den 4. september, så man kan se forskellen.

Mandag den 27.8.2007.

Intet nyt fra Ålborg Dyrehospital, de har ikke fået svar på biopsierne endnu, så vi skal ringe i morgen.

Til gengæld har jeg i dag brugt 4 timer på at studere Fridas slægt, og det var vildt spændende.

Jeg kunne føre hendes slægt tilbage til Johenna Fortune Maker og derfra tilbage til Trefoil, jeg er helt overstadig.

Se hvordan under linket
 "Fridas slægtninge"

😀 🙃 😎 🙂

Søndag den 26.8.2007.

Der er lagt et par billeder ind under Fridas familie fra weekendens begivenheder.

Vi har nemlig været i sommerhus i Saksild, og det var skønt.
Frida har det uforandret, virker til at være glad og vimser afsted, når vi går ved vandet.
Hun har nydt godt af mormors gavmildhed, der er faldet adskillige godbider af...ja Frida tigger normalt aldrig ved bordet, KUN når mormor er der, for så får hun dejlige ting og sager fra middagsbordet!

😎

Frida den 26.8 i sommerhuset. Her kan man se, hvordan hun ser ud omkring munden og på benene.

Lørdag den 25.8.2007.

I går var det en uge siden Frida fik taget biopsier.
Vi havde håbet på svar i går, men der var de ikke kommet, så nu venter vi spændt på, om de kommer her først på ugen.

Ud over hårsækmiderne mener dyrlægen jo, at Frida har en anden lidelse, evt en immundefekt, som skal behandles, men det vender jeg tilbage med, når vi VED noget.

Frida virker til at have det godt, hun er aktiv og glad.

Huden på benene er blevet pænere, dog er de stadig hårløse men mindre røde, og slet ikke hævede, og med mindre udbredt forekomst af sår, Sarah siger Frida har hønsefødder.
Til gengæld er huden på halsen ved at se grim ud, og hun har fået krattet i såret på ryggen, så det nu er blevet større.

Vi har trappet meget ned i prednison efter anbefaling af dyrlægen, så måske er det derfor hun klør sig lidt mere.

Årsagen til at hun helst skal UD af prednisonen er, at det giver hårsækmiderne bedre betingelser.

Hvis Frida oveni det hele har en immundefekt, hvor immunforsvaret "overreagerer", så skal hun faktisk have højdosis prednison, så det er jo helt i den modsatte retning, men jeg vil overlade til dyrlægen i Ålborg, at tage stilling til, hvad vi så gør.

Men lige nu er vi i venteposition....det er biopsisvarene der afgør, hvad der videre skal ske med vores lille prinsesse, der ikke længere ligner en skønhed.
Men sød det er hun...lige meget hvad der sker!!
🤩

Frida nyder daselivet i haven den 25.8.07. Man kan godt se, at hudforandringerne ved munden er blevet værre, men til gengæld er benene blevet pænere!

Tirsdag den 21.8.2007.

Der er lagt nyt puslespil på siden...puslespil 2...så god fornøjelse.Frida er en hel anden hund i dag.
Hun leger, har hentet sin bamse-rottweiler-hundehvalp og har leget med den, noget hun ikke har gjort i måneder.
Hun har fået to gåture i dag og har været vild med det, så hun er nu næsten sig selv igen...bortset fra hårløsheden og de røde skaldede pletter.

🤩

Dyrlægen har sagt, at selvom advokatebehandlingen er begyndt at virke, så kan hun fortsat tabe pels, idet hårsækmiderne har nået at beskadige hårsækkene inden de dør, men pyt...bare hun har det godt!

Frida har kun fået én medrol tablet i dag og har IKKE kløet sig, og det er meget overraskende, vi havde frygtet at hun ville kradse sig til blods.
Hun har heller IKKE fået smertestillende og virker slet ikke til at have ondt...hun løber rundt med halen højt løftet og ser meget glad og veltilpas ud.

Nu venter vi spændt på svar på de biopsier...hvad kan det dog være?

😲
Mandag den 20.8.2007.

I dag har Frida det godt.
😀

Hun er glad, løber rundt, vil lege og har god appetit.
Hendes ben ser anderledes ud i dag...de er slanke og uden så mange sår, men stadig røde og hårløse...de minder faktisk lidt om storkeben i dag, tidligere har hun nærmest lignet en grib.

Det er som om, at hun ikke klør så meget mere, måske er det advocate-behandlingerne der så småt er begyndt at virke.

En af dyrlægerne fra Ålborg har ringet i dag. Vi skal trappe kraftigt ned i prednison behandlingen (medrol), da prednison giver hårsækmiderne bedre vækstbetingelser, da hundens eget immunforsvar svækkes ved behandlingen.

Dyrlægen vil nu finde ud af, hvad Frida skal behandles med ud over advocatepipetterne, så de mider kan blive bekæmpet, vi vil høre nærmere, da hun vil diskutere det med andre dyrlæger.

I stedet for en enkelt pamol i ny og næ skal vi give hende ½ kodimagnyl ved behov, men lige nu ser hun ikke ud til at have ondt overhovedet.
🙃

Vi er begyndt at få lidt håb tilbage, nu hvor vi kan se, at Frida har det bedre....det er dejligt endelig at spore en lille fremgang.

🙂 
Jeg har sat et billede ind under teksten den 17.8, hvor vi lige er kommet hjem fra dyrehospitalet, og hvor var hun da sølle der efter alle de biopsier.

Søndag den 19.8.2007.

Frida har været lidt urolig i nat og her til formiddag.
Hun har fået de vanlige medroltabletter for kløen, men vi endte med også at give hende en pamol, og det har hjulpet, så hun nu ikke slikker og bider sig selv.
🙂

Hun er i dag en glad og aktiv hund, vil lege og snakke og hygger sig.


Jeg har sendt mail til Ålborg Dyrehospital i dag, for at høre, om vi ikke kan starte en mere effektiv behandling mod de hårsækmider...advokate-behandlingerne er jo en langsommelig proces.

Jeg har hørt fra Nette, der har Fridas kuldsøster Andrea, at Andrea ikke kan tåle den vanlige behandling mod hårsækmiderne, og det ved jeg fra Sinna, at Fridas far Dandy heller ikke kan.
De er testet ved en blodprove, der viser at de er iverkmetinfølsomme, og således kan falde døde om, hvis de får denne behandling.
Dette betyder, at Frida højest sansynlig også er overfølsom overfor Iverkmetin, så der er næsten ingen grund til, at vi får taget den blodprøve på hende, da der så igen går lang tid inden der sker noget.

Jeg har fået mail fra en anden hjælpsom og interesseret collie-ejer Helle Jensen, der har skrevet, at hendes collie-hvalp fik Interceptor mod hårsækmider, og det er et præparat der tåles af collier.
Det har givet os håb for, at Frida KAN komme over dette, selvom det alle steder står beskrevet, at det er en meget alvorlig tilstand.

Tak til alle jer søde, interesserede og hjælpsomme mennesker derude....det er rart med noget støtte og opbakning!
Og så gør I os klogere, og det er bare dejligt!
🙃😀

Jeg har sat et billede i af Frida under teksten fra i går, hvor hun plager, for at få os til at spille bold, selvom hun først lige er vågnet rigtig op efter narkosen.
Hun er nu en lille og sej prinsesse, selvom hun er temmelig uhumsk at se på, ja faktisk er hun noget ulækker, men dog ikke til at stå for alligevel.
😎

Lørdag den 17.8.2007.

Frida er nu helt ude af narkosen.
Hun spiser og logrer med halen.

Pga biopsien ved munden har hun ikke kunne spille bold som hun plejer, og slet ikke gribe den, og det virker hun lidt irriteret over.
Her til aften bliver hun ved med at komme med bolden og lægger den for vores fødder, så lidt bold har vi spillet og hun er lykkelig og glad.
🙂

Hun har i dag fået pipette nr 2 med "advocate", det stof der behandler hårsækmiderne på den langsomme måde, vi håber det snart begynder at virke.

Vi har i dag snakket med Sinna, der også bekymrer sig meget omkring Frida og har været en stor hjælp for os i hele sygdomsforløbet.

Jeg har fortalt hende, at dyrlægen siger, at Fridas sygdom IKKE er noget hun har arvet, og det passer jo fint med, at der ikke er noget i Fridas linier bagud.

Fridas sygdom skyldes en tilfældighed, hun har bare været rigtig uheldig, at det lige skulle ramme hende..
...nogle kalder det skæbnen...
...hvad ved jeg...
...summasumarum er, at det er synd for Frida.

Men jeg er meget glad for, at Sinna har været så hjælpsom, imens Frida har været syg.
Hun har støttet og vejledt os og givet gode råd, og så har hun hjulpet ved at søge information om Fridas slægtninge og søskende...og de er raske.
Så det skal du have...
...TUSIND TAK FOR...
SINNA
😀


 


Frida om eftermiddagen den 18.8, hvor hun er vågnet rigtig op af narkosen og er blevet sig selv igen.
Selv med sting på næseryggen og i mundvigene vil Frida spille bold, og finder sig ikke i en afvisning.

Fredag den 17.8.2007.

Så har vi været på Ålborg Dyrehospital og talt med en fantastisk dygtig og kompetent dyrlæge der hedder Michael Butler.

Han var meget grundig og fantastisk til at informere os.

Han har taget seks meget dybe biopsier forskellige steder på kroppen (næseryg, mundvig, hoftekam, ben, bryst og ryg), så Frida måtte i narkose for at det kunne lade sig gøre.
Hun er blevet syet med en del sting og er lige nu stadig noget groggy ovenpå strabadserne.

Biopsierne sendes til England og undersøges for alverdens ting (skab, mider, hudsygdomme herunder kræft og andet)
Desuden lavede han en foreløbig mikroskopi, der viste at hun havde rigtig mange hårsækmider (demodex)
Nu hvor jeg har læst lidt om demodex...ja så passer symptomerne bare helt fantastisk.

Demodex kan være meget alvorligt, og det er det i Fridas tilfælde, fordi det er så udbredt.
Årsagen til at hun er blevet smittet skyldes muligvis at immunsystemet er svækket, dvs der ligger noget andet til grund også...og hvad det er, må biopsierne vise.
Demodex smitter ikke hverken mennesker eller andre hunde.

Michael Butlers foreløbige bud på, hvad der er skyld i alt dette her er, at hun har en immundefekt, og derfor har fået hårsækmider.

Hvis det er en immundefekt skal hun behandles med højdosis prednison, men det ved vi jo først senere.

Planen er nu, at hun foreløbig stopper hyposensibiliseringsbehandlingen til der er svar på biopsierne.

Hun skal fortsætte med Advocatebehandlingerne (de pipetter hun får dryppet i nakken mod skab og div mider, lopper og lus).

Hun skal muligvis bades med noget der bekæmper hårsækmiderne, men collier har nogle gange svært ved at tåle de bade (kan falde døde om), så hun skal sikkert have taget en blodprøve for at se, om hun tåler en sådan behandling...men altså foreløbig fortsætter vi med advocate drypning i nakken.

Hun skal fortsætte antibiotisk behandling, men vi skal prøve at trappe hende langsomt ud af prednison behandlingen senere, da det ikke er smart at give ved hårsækmideangreb...men på den anden side, så vil hun begynde at klø og kradse sig voldsomt, hvis vi stopper, og det er også synd.

Dyrlægen mente også at badningen med Imaverol den 24.7 har forværret alting forfærdelig meget, det har ligesom gjort, at immunsystemet er gået "amok" fordi Frida ikke har tålt det.

Vi er noget spændte på og nervøse for, hvad de biopsier viser, for det kan jo være noget alvorligt.
På den anden side kan vi også få klarlagt, hvad Frida fejler og forhåbentlig få gjort noget effektivt ved det.

Py-ha stakkels dyr, det har været en hård dag for hende, hvad hun da ikke snart har været igennem, men vi håber det ender ud med, at hun får et godt hundeliv igen.

Vi er samtidig lettede over, at der nu er fundet en reel årsag til at hun har fået de voldsomme udbrud. Jeg var ved at blive vanvittig over, at vores egen dyrlæge blev ved med at sige, at det var støvmider i hjemmet, hun ikke kunne tåle, for ligegyldig hvilke forholdsregler vi gjorde i den forbindelse blev tilstanden kun værre og værre.

Nok for nu...nu skal vores stakkels pige plejes og passes, hun er ikke helt kommet til sig selv ovenpå narkosen
.

🤔

Her er vi lige kommet hjem med Frida fra Dyrehospitalet i Ålborg. Hun var længe om at vågne ordentlig op af narkosen. Frida lå i stuen på sit tæppe, hun rystede som om hun frøs, så hun lå med mors jordbærtæppe over sig og kom sig lige så stille. Men sølle det var hun, og det er der ikke noget at sige til efter sådan en behandling.

Torsdag den 16.8.2007.

Frida har det godt i dag....er glad, vil lege og logrer med halen.
Tennisbolden bliver hentet igen og igen og lagt for fødderne af os, så vi kan give den et spark op i luften...og det fantastiske er så, at Frida griber den og er vældig stolt af det.
🙃

Benene ser noget anderledes ud i dag.
I går var de røde og fortykkede, i dag er der små sår på dem og hævelserne er væk.
Jeg tænker om det er antibiotikaen der er ved at gøre sin indvirken, hun virker til at have det godt ihvertilfælde.

Jeg vil benytte lejligheden til at takke Connie (Colliedrengene) og Nette (Lapinette) for deres engagement i Frida og hendes hudproblemer, det er altid dejligt når folk er villige til at hjælpe og komme med erfaringer.

Jeg vil tage det hele med til hudlægen i morgen og høre hans vurdering....og vi håber jo at vi får en god besked om, at dette her kan der gøres noget ved.

Nu skal Frida have sit bad i medicinsk shampoo, som hun får hver 3. dag.
Det renser op i hud og sår, så bakterier og svamp holdes nede...ellers ville hun lugte forfærdelig.
Frida HADER at blive bruset
...nej må man have lov til at bede om et hav-bad...
😀

Men dejligt at se Frida så legesyg og glad i dag.

...og vi krydser vores fingre...
for i morgen.
🤔

Onsdag den 15.8.2007.

Frida har ikke haft det godt i dag.
Da vi kom hjem var poterne igen hævede, og det så ud som om, at der var gået infektion i nogle af alle de små sår hun har.
Hun ville ikke støtte på højre forpote, det var også den der var hævet mest.

Hun er startet på antibiotika her i eftermiddag.
Desuden har hun fået en pamol, det fik vi lov til at dyrlægen, da hun virkede til at have ondt og være utilpas.

Her til aften er hun livet noget op og vil som vanlig spille bold og har god appetit.
Det med appetitten kan dog også skyldes, at hun får prednison, det giver øget appetit.
Hun har den sidste uge kun fået 2 tbl prednison hver anden dag, før fik hun hver dag, men i går blev vi nødt til at give hende en ekstra gang, idet hun rendte urolig rundt hele tiden og kløede sig over det hele.

Nu er der kun 1½ døgn til vi skal til Ålborg.....åhh hvor jeg håber den dyrlæge kan gøre noget!.

Jeg har sat et par billeder i her på siden, så det er nemmere at forstå, hvad jeg skriver om.

Det første er sat på længere nede på denne side, så datoen passer med billedet, nemlig datoen den 1.8.07.

Desuden har jeg taget et billede i dag, der er sat ind her under, og man kan jo se, at det hele bare bliver værre og værre.

Stakkels lille pige!
🤔

Fridas poter den 15.8.07, hvis man sammenligner med billederne fra den 1.8.07, så er det jo kun blevet værre.
Ud over poterne og benene har det bredt sig til hoftekammen og hele brystet og maven, og så er der lidt i ørerne og omkring munden og en plet på snuden, i nakken og over haleroden og nu er det startet på halsen.

Mandag den 13.8.2007

Først et stort tillykke til vores onkel Bjørn,
 der i dag er blevet
40 år
 Skøn middag på Restaurant Navigator på Marselisborg Lystbådehavn.


Og så til vores smertensbarn Frida.
Fridas hudproblemer bliver værre og værre, det er fortvivlende.
Rødmen breder sig og hun har skaldede pletter rigtig mange steder nu, hun ser forfærdelig ud.

Vi er i dag blevet henvist til Ålborg Dyrehospital, hvor der er en dyrlæge der har speciale i hudproblemer.
Jeg synes ikke det ligner almindelig eksem, for tit starter det med rødme og buler på huden og så går der infektion i.
Huden bliver skældende og fortykket.

Vi skal til Ålborg på fredag den 17. august, det er lang tid at vente, når man dagligt ser, at tilstanden forværres.

Frida virker ikke syg, hun vil gerne lege og især spille bold og hun vil gerne gå tur.
Hun spiser også som hun plejer.

Uhh den ventetid...nu må det godt blive fredag.

😲

 

Fredag den 10.8.2007.

Frida har nu fået sin anden sprøjte.
Det er som om poterne er noget mere hævede nu, men det kan jo skyldes, at hun nu får sprøjtet små doser ind, af det hun ikke tåler.
Det er ikke så voldsomt at det bekymrer os, da vi var blevet forberedte på det.

Jeg har talt med Sinna fra Kennel Nitopets idag.
Hun bekymrer sig også meget om Frida.
 Sinna ejer Fridas far Dandy og har opdrættet Fridas mor Zandra.

Sinna har undersøgt, om der er allergi i Dandy eller Zandras linier, det er der ikke.
Fridas allergi er et udslag af tilfældigheder, idet hverken forældre eller søskende har allergi eller eksem.

Om det er arveligt, så Frida kan give det videre til eventuelle hvalpe, er svær at sige, men vi har bestemt, at vi ikke vil avle på Frida.
Hun bliver en hygge- og familiehund, som vi vil nyde at tage med til skov og strand.

Måske skal hun på udstillinger på et senere tidspunkt, når hun engang om lang tid bliver pæn igen, men lige nu ser hun forfærdelig ud og skal ikke vises frem.

Det lille pus!
🙂

Onsdag den 8.8.2007

I dag er Frida startet på hyposensibiliseringsbehandling mod allergi.
Det er spændende om det vil hjælpe hende, vi krydser vore fingre.
Behandlingen er en proces, der øger dyrets tolerance overfor de allergener det reagerer på.
Frida skal have injektioner hver anden dag den første tid og herefter går der flere og flere dage/uger imellem.
Behandlingen varer mindst 9 måneder men kan være livslang, hvis den virker.
Vores dyrlæge vil tage kontakt til hunde-huds-dyrlægen i Ålborg i næste uge for at høre, om han har alternative behandlingsforslag, så det hører vi om senere.
Uh-ha hvor vi håber hun får det bedre ellers er gode råd dyre.
🤭

Tirsdag den 7.8.2007.

Nu er hyposensibiliseringssprøjterne kommet, og Frida skal op og have den første i morgen eftermiddag.

Nu krydser vi alle fingre for, at det er noget der kan hjælpe hende.

🙃

Mandag den 6.8.2007.

Der er fire nye billeder fra turen til
Djurs Sommerland.
Se under "Fridas familie"

Frida har stadig røde poter, men hævelsen er faldet, så de nu har normal størrelse igen, og hun kan gå og løbe uden problemer.
Poterne er stadig røde og skældende og pelsen mangler, men nu har hun ingen ubehag.
Vi har været ved stranden den sidste lille uge, så hun bader i saltvand hver dag flere gange dagligt, og det hjælper rigtig godt, det renser op i sårene.
😀

Søndag den 5.8.2007.

Der er nu kommet svar på Fridas blodprøve, og der er ikke tale om skab.
🤨

Det er vi egentlig lidt kede af, for det betyder jo så, at hun har eksem pga allergi.
😥

Det får så den kedelige konsekvens, at vi ikke vil avle på Frida, da allergi kan være arveligt, men ikke nødvendigvis er det.
Vi er kun interesserede i at avle sunde hvalpe, så vi løber ingen risiko.

Nu skal Frida snart starte med hyposensibiliserings behandling.
Hvis det ikke hjælper hende, bliver vi henvist til en hunde-huds-specialist i Ålborg.

Poterne er nu knap så hævede, men de ser stadig uhyggelige ud, så hun skal fortsætte højdosis prednison og antibiotika.
🤒

Det er rigtig træls det hele - især for Frida, det lille pus.
Hvis I er nogle derude der har erfaring med eksem på hunde, hører vi gerne fra jer.
🙂

Onsdag den 1.8.2007.

Vi har sommerferie og er lige kommet hjem fra London.
Det var en skøn tur, hvor vi oplevede meget.
Man kan se få billeder fra turen under
"Jolicoeur"
(meget makabert)

og under
"Fridas familie".
😎

Frida blev passet af drengenes far Michael herhjemme de første tre dage, og hun var de sidste tre dage hjemme hos Sarah og hendes hunde.

Frida har haft det rigtig træls mens vi var væk.
😥

Lige inden vi tog afsted blev hendes poter badet i Imaverol, da dyrlægen troede hun havde svamp mellem poterne.

Da vi kom hjem var hendes poter ildrøde og uden pels og hævet op til dobbelt størrelse.
Det ser forfærdelig ud og hun er blevet set af to dyrlæger.


Der er tvivl om, hvorvidt det er startet som eksem med komplikationer i form af svamp og infektion eller om det er skab.
Ud over poterne har Frida også røde plamager på brystet og op af benene og der ses skældannelse og sår.

Lige nu er alle planer om hvalpe lagt på hylden indtil vi har fundet ud af, hvad årsagen til alt dette er.
Vi vil under ingen omstændigheder avle hvalpe der ikke kommer af sunde forældre.

Sarah og hendes mor Tine og hendes papfar Cody tog Frida til dyrlæge imens vi var i London pga de frygtelige poter, som har forskrækket alle rigtig meget.
Vi er meget taknemmelige for, at de tog sig så godt af Frida.
🙃

Dyrlægen har nu indsendt en indberetning på Imaverol, da hun heller aldrig har set noget lignende.
Den voldsomme hævelse og rødme mener dyrlægen skyldes "ætsning" med Imaverol.
Sarah har oplevet akkurat det samme med en hest der blev behandlet med Imaverol, hvor huden fuldstændig kogte op og hævede til ukendelighed, så det er kraftige sager, og hermed er bragt en advarsel.I morgen får vi svar på blodprøven, der vil fortælle, om det er skab.
Herudover er planlagt hyposensibiliserings behandling, men vi venter stadig på sprøjterne.
 Dette kan muligvis hjælpe, hvis der er tale om allergi.
Lige nu får Frida prednison i høje doser, for at mindske kløe og ubehag, og så får hun antibiotika pga sårene der er kommet, og som hun kradser hul i.

Øv øv øv
stakkels dyr.

Fridas poter 1.8.07 en uge efter behandling med imaverol.

Februar - august 2007.

Frida har haft røde poter i hele denne periode.

Det startede i det små men er så gradvist blevet værrre og værre.

I juni startede hun også med at få en rød plamage på brystet og der begyndte pelsen at falde af.

Huden begyndte at klø mere og mere.

Frida har fået prednison, og det tog hun noget på af, og så har hun fået antibiotika og er blevet behandlet for svamp med shampoo.

Lige inden vi skal til London tager vi hende til dyrlæge igen igen og hun skal så have poterne badet i imaverol, da dyrlægen tror der er tale om eksem med komplikationer i form af svamp.

Vi bader poterne lige inden vi går i seng, står op kl 4 næste dag og flyver til England!