Mandag den 26. marts 2018

Sagas hvalpe er nu 2 uger gamle og både mor og børn har det godt. 
Saga er en rigtig kærlig mor, hvalpene sutter og trives, og nu venter vi på, at øjnene snart åbnes.
De er blevet hurtige nu, de stavrer rundt på alle fire ben og tumler hurtigt omkuld, men der sker fremskridt hver eneste dag.
Se mere under "D-kuld" her på hjemmesiden, der er lavet en dagbog og en stamtavle.

Hvalpene er nu 14 dage gamle

Torsdag den 22. marts 2018

Hvalpene er nu 10 døgn gamle, og alle 7 basser trives rigtig godt.
En tommelfingerregel siger, at de skal have fordoblet deres fødselsvlgt når de er mellem 7 og 10 dage gamle, og her i dag er alle dobbelt så store, som da de blev født, flere fordoblede faktisk vægten for flere dage siden. Især dem der var lidt små til start har taget meget på. 

Der er blevet oprettet et afsnit her på hjemmesiden, der hedder "D-kuldet", der vil nyheder omkring hvalpene fremover blive opdateret. Siden er ikke helt klar endnu, men stamtavlen ligger der og så kommer der også en dagbog samt billeder.

Sagas og Marlons hvalpe

Onsdag den 14. marts 2018

Der er nu gået 2½ døgn siden, at Saga fødte hende 7 hvalpe, og alle babyerne trives. De sutter på livet løs og har gjort det lige fra starten, og de har alle fået lidt tilskud af modermælkserstatning, da Sagas mælk ikke er løbet helt til endnu, der ER mælk, men jeg vil være sikker på, at de får nok og ikke bliver for trætte. De ville gerne have modermælkserstatningen i går nogle gange, men i dag vil de helst ikke, så jeg tager det som udtryk for, at der er flere forsyninger nu. 
Jeg har hele tiden sørget for, at de suttede godt hos Saga, inden de fik et lille tilskud, men forhåbentlig stopper det snart, de har fået tilskud 3 gange i døgnet.

Saga er en fantastisk mor, hun er kærlig og vil ligge hos hvalpene hele tiden, hvor hun har et øje på dem allesammen, de bliver nusset til den helt store guldmedalje.

Mandag den 12. marts 2018

Her til morgen fødte Saga 7 velskabte hvalpe på dag 60. Fødslen gik hurtigt. Hun var meget urolig hele natten, og hun fik så første presseve kl 5.30. Saga var så sej, hun tog hele fødslen rolig og vidste lige, hvad hun skulle gøre, og hun var så god til samarbejde og alle instinkter var intakte, så hun gjorde lige det hun skulle.
Hvalpenes fordeling er sådan her:

2 zobel tæver, 3 zobel hanner, 1 tricolour tæve og 1 tricolour han.

Hvalp 1 kl 5.37: zobel tæve, 166 g
Hvalp 2 kl 6.20: tricolour han, 194 g (lille blis)
Hvalp 3 kl 6.38: zobel tæve, 187 g (meget hvidt på bagparten)
Hvalp 4 kl 7.45: zobel han, 238 g (to tynde streger på ryggen)
Hvalp 5 kl 8.02: tricolour tæve, 199 g
Hvalp 6 kl 8.21: zobel han, 208 g (født ude i sneen i en presseve)
Hvalp 7 kl 8.54: zobel han, 242 g (meget hvidt på bagparten + plet)

Saga er en super mor, hun passer godt på hendes babyer. De har alle suttet i flere timer nu, Saga har fået flere portioner mad, hun har drukket, og hun har været ude at tisse.

Dyrlægen har lige tilset hvalpene og Saga, alt var fint, Saga har fået noget til at trække livmoderen sammen med og hun har fået en kalkindsprøjtning, så nu slapper vi lidt af ovenpå strabadserne.

Søndag den 25. februar 2018

Det går godt med Sagas  drægtighed, hun lægger sig ud nu og er mere stille end vanlig.
Hun er dog ikke mere stille, end at hun meget gerne vil med på tur, og hun vil også meget gerne tilbyde sig, ved at stille op på hver en lille sten eller træstub for en godbid.
Der er ca 18 dage tilbage inden hun skal føde, hvalpekassen er stillet op i stuen og arbejdsplanerne er afstemt, så vi kan være hos hvalpene hele tiden.
Saga får mad tre gange om dagen nu og hun får hvalpefoder blandet i hendes mad, så hun kan få ekstra proteiner, så hvalpene kan vokse.
Hun er begyndt at have mælk i patterne, og man kan mærke små bevægelser i hende mave, fostrene er ca 10 cm store, så det er ikke spark men mere  små "kluk" bevægelser inde i maven.

Saga drægtig nu på dag 45 ud af ca 63

Onsdag den 14. februar 2018

Sikke et vejr, skønt solskin og blå himmel.
Vi har været på skovtur i vores lille lokale skov, der ligger i vores baghave, og der blev et par billeder af Saga og Alba. Frida var også med, men den gamle grå dame tusser rundt og bryder sig bestemt ikke om at stille sig op til skue.

Det går godt med Sagas drøgtighed, hun er blevet lidt bredere over ryggen, men ellers har hun det godt, leger og løber omkring og meget glad som altid.

Saga er nu på dag 35 ud af ca 63 dage, så der er præcist 4 uger tilbage ud af de 9 uger.

Saga og Alba i Balle Skov ved Odder

Torsdag den 8. februar 2018

I dag har Saga været til scanning - og der er små babyer i hendes mave

JUBIIIII

.... så den 15 marts har hun termin, vi glæder os SÅ meget.
Hvor mange hvalpe der er, kan man slet ikke sige noget om, men der var mindst to i hver side, og der kan sagtens være flere inde bagved.

Saga venter hvalpe midt i marts 2018

Lørdag den 20. januar 2018

I dag har Alba og jeg været på nosework kursus med instruktør Joan Rasmussen, et kursus arrangeret af LAU vest (lydigheds- og aktivitetsudvalget) i Dansk Collie Klub.
Nosework træningen er bygget op omkring søgning efter 3 specielle dufte, i DK er det lavendel, eukalyptus og anis, i andre lande kan det være andre dufte. Hunden søger efter duftene i 4 forskellige miljøer, nemlig beholder-/kasse, indendørs miljø, udendørs miljø og på køretøj.
På vores kursus nåede vi kun at prøve et lavendelsøg indendøre, så der er meget at arbejde videre med, men alle de 6 hunde på kurset var rigtig dygtige og Alba havde en fantastisk dag.

Saga skulle også have været med, men hun er blevet parret for en uge siden, så hun skal have ro, så de befrugtede æg forhåbentlig sætter sig fast, så vi kan få colliebabyer til marts.Alba laver næsearbejde

Fredag den 12. januar 2018

Nu er Saga kommet hjem fra en elskovsferie i Sverige, hvor hun har været oppe at besøge Marlon (Glenoak Ballroom Dancer), så vi håber nu på små Sagababyer i midten af marts.
Vente, vente, vente ..... tålmodighed er en dyd.

HviskerCoolSmiler stort

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Onsdag den 3. januar 2018

Så er et nyt år begyndt og meget spændende venter.
Vi havde et forrygende 2017, det kan man læse om i "Nyheder 2017".

Sapphiresky Let Fate Deside " Saga" er kommet i løbetid, og i går var vi ved dyrlæge med hende, så hun kunne blive herpesvaccineret, så nu er vi klar til at tage turen op til Glenoak Ballroom Dancer "Marlon" om 5-6 dage. Marlon bor i Sverige hos Stephanie, der har Kennel Sapphiresky, det var også der vi købte Saga i sin tid.

Vi håber alt går vel, og at Saga får nogle fine hvalpe til marts, der må gerne krydses fingre, det er hendes første kuld.

Mere følger ..... i næste afsnit af Kennel Ebony Moor´s føljeton Cool
Forældre og bedsteforældre kan ses på siden "Hvalpeplaner", hvor der også er beskrivelse af sundhedsstatus og bedrifter.

Her ses Marlon og saga, som forhåbentlig får hvalpe til marts 2018