Dagbog

Mandag den 9. maj 2022

Saga gik i fødsel om aftenen den 8/5.
Denne gang kom første hvalp som den skulle, hun fødte den i fødekassen og den suttede med det samme.
Så gik der to timer, hvor intet skete, Saga var afslappet og passede den lille.
Jeg havde fået kalkinjektioner med hjem af dyrlægen, som jeg kunne bruge, hvis fødslen gik lidt i stå, så jeg gav hende en injektion efter 2½ time, og efter 20 min kom næste hvalp den suttede også så snart den blev lagt til.
Så gik det hele i stå igen, Saga havde det godt, var rolig og afslappet, ingen veer, passede de to små.
Efter 2½ time gav jeg en injektion med kalk igen for at få gang i veerne, men det hjalp ikke rigtig noget. Der havde været klart fostervand ved de to første hvalpe og moderkagerne var kommet med ud.
Kl 5 om morgenen ringede jeg til dyrlægen, de synes, at vi skulle se an, fordi Saga ingen smerter havde, der var ikke presseveer, og det virkede ikke til, at nogle hvalpe sad fast.
Kl 7 ringede jeg til vores egen dyrlæge, der gerne ville vurdere hende, så vi gjorde klar til at tage afsted. Inden vi kom ud af døren kom der er skvulp grøn/sort væske ud af Saga, hvilket ikke er gode tegn, det tyder på, at der er en hvalp der er stresset og skal ud.
Der var ingen hvalpe at mærke i fødselskanalen, så de tre sidste lå langt inde.

Vi kom ned til Odder Dyreklinik, og dyrlægen vurderede at vi skulle lave kejsersnit og ikke sætte gang i veerne, nu hvor vi ikke vidste, hvorfor det hele var gået i stå.
Kl 8.15 kom de tre sidste hvalpe ud, alle spræl levende. Årsagen til at hvalpene ikke kom frem i fødselskanalen var, at hvalp 3 var omsluttet af livmoderen, der havde drejet sig lidt om ham, så han ikke kunne skubbes frem.

8/5 kl 23.23
Tæve 1, vægt 185 g, tricolour, fuld krave, lille sort hak op i kraven, lille blis

9/5 kl 2.20
Han 1, vægt 225 g, tricolour, fuld krave, blis, hvid plet på bagparten

9/5 kl 8.15
Han 2, vægt 245 g, tricolour, næsten fuld krave, blis, hvid plet på bagparten, hvid snude

9/5 kl 8.15
Han 3, vægt 265 g, tricolour, fuld krave, mikro prik på bagparten

9/5 kl 8.15
Han 4, 260 g, zobel/hvid, fuld krave, hvid plet og lille prik på bagparten

Da Saga vågnede op efter kejsersnittet tog hun sig med det samme af de fem små, hun har et udpræget moderinstinkt, så hun vidste lige, hvad hun skulle gøre, selvom hun var lidt groggy.