Søndag den 19. juni 2022

Der sker så meget her hos os, vi har huset fyldt med hvalpe, og man kan læse lidt om dem på deres egne sider under G-kuldet og H-kuldet, der er lavet dagbog.

I dag har jeg modtaget disse fantastiske billeder af to skønne colliedrenge her fra os, Duncan og Fellow, der har været oppe i det høje Skovtårn ved Rønnede, er de ikke seje?
.... og sejt af deres ejere at tage dem med helt oppe til toppen.

Ebony Moor´s Fearless Fellow og Ebony Moor´s Daredevil Duncan oppe i Skovtårnet

Duncan og Fellow øverst oppe i Skovtårnet

Mandag den 6. juni 2022

Vi har haft en del gæster på det sidste, da de nye familier til hvalpene jo selvfølgelig gerne vil besøge deres nye kommende familiemedlem. Vi har hilst på de fleste familier nu, og alle hvalpe kommer ud til rigtig søde og aktive familier.

I dag har datter, svigersøn og børnebørn hilst på hvalpene, og sidste uge var det søn og svigerdatter, der hilste på den hvalp de skal have.


Jonas og Line med lille Gaia

Sarah og børnebørnene Andreas og Alexander

Lørdag den 4. juni 2022

Det går rigtig godt med begge kuld, G-kuldet er nu 5 uger, og H-kuldet er knap 4 uger.
Saga og Eya er formidable mødre, de hjælpes ad med hvalpene, passer dem allesammen på kryds og tværs.
Hvalpene er nu lukket sammen om dagen, så de kan selv vælge, hvilken mælkebar de går i.
Vi holder øje med, at de store hvalpe ikke tryner de små, det går faktisk utrolig godt, men nogen gange skal vi stoppe en lille bølle der bliver for voldsom overfor en af de små.

Alle hvalpe er reserverede, man kan se mere om de to kuld, de har fået hver deres side.

G- og H- kuldet der nu er henholdsvis 5 uger og knap 4 uger.

Lørdag den 28. maj 2022

Der sker udvikling hver dag med begge kuld.

G-kuldet er nu 4 uger gamle, og der kommer mere og mere fart over dem. 
I dag har de været ude for første gang. Første gang spise de mad ude på terassen, men der blæste en iskold vind, så de kom ind umiddelbart bagefter. Sidst på eftermiddagen var de ude igen, der havde vinden lagt sig og de løb lidt omkring og prøvede at gå på fliser og græs.
Det er en helt ny verden der har åbnet sig for dem nu.

H-kuldet er nu 2 uger og 5 dage gamle, og deres øjne er nu åbne, og de kan se mere og mere. 
De er begyndt at tumle lidt, og I dag har de fået opblødt hvalpefoder for første gang, det var en succes. De kan stadig bedst lide mors mælk, og Saga har stadig en engels tålmodighed med de små.

Jeg har fået opdateret stamtavlerne og dagbøgerne på begge kuld nu, de har hver deres egen side, hvor man kan læse mere om dem.

G-kuldet 4 uger og 1 dag gamle og får serveret frokosten udenfor for første gang

H-kuldet 2 uger og 5 dage gamle, øjnene er nu åbnet, og de er begyndt at tumle lidt

Tirsdag den 24.maj 2022

Nu er der gang i Hurlumhejhuset her i Hou, det går godt med de ialt 11 hvalpe.

G-kuldet efter Eya og Delta er nu 3 uger og 4 dage.
De har fået øjne og ørerne har åbnet sig, så nu kan de se og høre. De suser omkring og opdager alt det nye, de tumler med hinanden og er begyndt at ruske lidt i legetøjet.
I går kom de ud af hvalpekassen og blev instaleret i bryggerset og kontoret, hvor min mand sidder dagligt og arbejder.
De har fået ormekur første gang, de har fået klippet negle, og deres små tænder er ved at bryde igennem gummerne.
De får opblødt hvalpefoder med forskellige delikatesser i, men de får også fortsat mælk hos mor Eya.

H-kuldet efter Saga og Cooper er nu 2 uger og 1 dag.
De vokser godt, får stadig kun mælk hos mor Saga.
Øjnene er ved at åbne, så snart kommer der også mere liv i dem. Lige nu er de i gang med gå-øvelser, de kommer op på alle fire men vælter hurtigt.
Saga har meget overskud og tager sig så tålmodigt af dem, ja saga har endda også overskud ti lige at hjælpe med Eyas hvalpe, de får en tår mælk ind imellem.

Jeg har lavet dagbøger her på hjemmesiden for begge kuld, lige nu mangler jeg stamtavlen på H-kuldet.

Så er der gang i hurlumhejhuset i Hou

Mandag den 9. maj 2022

Nu fik Saga endelig hendes egne hvalpe. Tiden hvor Eya har haft hvalpe har været svær for Saga, hun har et kæmpestort moderindstinkt, og hun stressede meget op over, at Eya lå med hvalpe og hun ikek selv havde nogen. Hun forsøgte hele tiden at komme ind i hvalpekassen til Eyas hvalpe og hylede, når hun ikke fik lov.

Nu kom de så, de fantastiske fem, men der var lidt bump på vejen.
Saga gik selv i fødsel og fødte de to første hjemme. Herefter gik fødslen i stå, der kom ikke flere veer. Der blev forsøgt med kalk uden effekt, og hen på morgenen ringede vi til dyrlægen, da der var gået 4 timer siden sidste hvalp blev født. 
Saga havde det godt, ingen smerter, ingen pressetrang, klart fostervand ved de to hvalpe, ingen hvalpe at mærke i fødselskanalen, det hele var gået i stå, men på røntgen var set fem hvalpe.
Lige inden vi kørte til dyrlægen, kom der et stor skvulp af grøn/sort fostervand, hvilket er et dårligt tegn. Dyrlægen turde ikke sætte gang i veerne, når han ikke vidste, hvorfor hvalpene ikke kom frem i fødselskanalen, så vi besluttede, at der skulle laves kejsersnit i forsøg på at redde de tre sidste hvalpe.
Kejsersnittet blev lavet, ærgerligt for Saga har født 15 hvalpe før uden problemer, og ud kom tre sprællevende hvalpe, så alt ende godt - pyyy.
Årsagen til at det hele gik i stå var pga hvalp 3, hvor livmoderen ligesom havde sluttet sig stramt rundt om ham og havde snoet sig lidt, og derfor kunne han ikke komme fremad, så godt dyrlægen ikek satte gang i weerne, for det havde ikke hjulpet noget.

Både Saga og hvalpene har det godt, der kom:

Tæve 1 tricolour 185 g
Han 1 tricolour 225 g
Han 2 tricolour 245 g
Han 3 tricolour 265 g
Han 4 zobel/hvid 260 gDer vil blive lavet en ny side omrking H-kuldet med dagbog, stamtavle og oplysninger omkring kombinationen, det tager lang tid at lave, men det er på vej.

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" med hendes 5 hvalpe

Fredag den 6. maj 2022

Alt går godt med de 6 hvalpe, de er nu en uge og en dag gamle.
Eya er en fantastisk mor, hun nusser de små, vasker dem og har tålmodighed, når de ligger og river og sutter i mækebaren.

Hvalpenes mormor Saga er helt skruk med de hvalpe, hun hopper og til dem, så snart hun får muligheden, så vasker hun dem og passer godt på dem.
Saga er selv drægtig og har termin her indenfor de næste dage. Alt er lidt spændende med hende, for sidst hun fik hvalpe var der tre døde i hende og to levende. Denne gang er hun via røntgen fotograferet til 5 hvalpe, hun har lagt sig godt ud, men det er ikek nemt altid at mærke liv hos hende, sådan var det også sidste gang. 
Pga episoden sidst har hun denne gang fået antiviotika to gange, første gang ifm parringen og anden gang under drægtigheden, da hun var ca 5 uger henne. Jeg håber, at det gør, at hun får et fint kuld, men oplevelsen fra sidst sidder i mig, så jeg frygter det værste, men håber inderligt, at hun får levende hvalpe, så hun får sine egne og ikke skal stjæle tid sammen med børnebørnene.


Ebony Moor´s Ebullient Eya og hendes 6 hvalpe

Tirsdag den 3. maj 2022

I dag har vi måtte aflive den ene tricolour han hvalp.
I går aftens havde han det godt, han blev vejet lige før midnat og havde taget fint på, han suttede og alt var så fint.
Her til morgen begyndte han at pive, og han ville ikke sutte, han var allerede lidt træt og slap. Jeg tog til dyrlæge med ham, han fik saltvand i nakken som væsketilskud, han fik antibiotika og han blev røntgenfotograferet, da hans mave var en anelse udspilet. Han havde en del afføring i tarmen, så han fik også lidt saltvand op i tarmen for at han bedre kunne komme af med afføringen.
Vi tog hjem, han var for træt til at sutte, han fik tilbudt både sukkervand og modermælkserstatning, han tog kun lidt. Jeg håbede, at han efter nogle timer ville klikke op efter væsketilskuddet, men det gjorde han ikke, han blev tiltagende sløv og maven blev større. 
Jeg tog til dyrlæge igen, han blev ultralydsscannet, da maven var blevet større med kartegninger på, og på ultralydsscanningen kunne man se, at han havde meget væske ude i bughulen, så han havde en misdannelse et sted muligvis i blæren eller i tarmen.
Han blev aflivet med det samme, han var blevet bleggrå og mere slap bare i den tid vi var ved dyrlægen, så han kunne ikke reddes.

Nu nyder Eya hendes 6 andre hvalpe, heldivis er de livlige og dygtige til at sutte, og der høres nu tydeligt, at mælken er løbet til.

Ebony Moor´s Ebullient Eya med hendes nu 6 hvalpe

Torsdag den 28. april 2022

I dag har Eya født 7 smukke hvalpe, det er hendes første kuld - vores G-kuld.

På røntgenbilledet blev talt 6 hvalpe, men der var en der puttede sig, for der kom 7.
Hvalpene er fordelt med 1 tricolour pige, 2 tricolour drenge, 1 zobel/hvid pige og 3 zobel/hvide  drenge.

Han 1 tricolour 235 g
Tæve 1 tricolour 280 g
Han 2 zobel/hvid 310 g
Han 3 tricolour 330 g
Han 4 zobel/hvid 277 g
Tæve 2 zobel/hvid 185 g
Han 5 zobel/hvid 318 g

Eya var sej under hele fødslen, hun havde styr på det hele, tog det roligt og vidste lige, hvad hun skulle gøre. Efterfølgende har hun vist sig at være en fantastisk mor for hvalpene.

Der er ved at blive lavet en side her på hjemmesiden, hvor der kommer opdateringer omkring kuldet, siden kommer til at hedde G-kuldet, her kan man se stamtavlen, der kommer billeder og løbende opdateringer.

G-kuldet efter Ebony Moor´s Ebullient Eya

Lørdag den 23. april 2022

Den søde ventetid er spændende, og vi ved jo, at både Eya og Saga er drægtige.
Eya er en uge foran Saga, de er begge to blevet runde, og hos Eya kan man mærke de små hvalpepoter sparke, det kommer også hos Saga indenfor de næste par dage.

I dag har Knud fået sat den ene hvalpekasse op, og Eya har undersøgt den indgående, hun er selv født oppe i den. Saga er lidt mere ligeglad med den kasse, hun kender den indgående, hun har fået hvalpe i den 3 gange før. I morgen sættes hvalpekasse to op, de skal have en hver, så stuen bliver fyldt godt op.

Både Eya og Saga får nu mere foder, der blandes hvalpefoder i deres mad, og de får nu foder tre gange i døgnet mod to gange før.
Vi forventer hvalpene kommer indenfor de to første uger i maj, så det er lige om lidt!

Billedet nedenunder er fra sidste år af datter og mor, nu venter de begge to hvalpe næsten samtidig ... så forhåbentlig får Eya nye små halvsøskende og Saga bliver mormor!
Men selvfølgelig kan meget nå at ske endnu, intet er sikkert, før hvalpene er her, men vi krydser fingre, for, at de begge to får nogle sunde og smukke hvalpe.

Ebony Moor´s Ebullient Eya og Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Onsdag den 6. april 2022

Jubiii endnu en god nyhed - i dag er Saga konstateret drægtig ved ultralydsscanning, og dyrlægen kunne se 5+ hvalpe.
Der kan komme flere, der kan komme færre, da nogle af de bitte små fostre kan forgå hen ad vejen.

Her er lidt om kombinationen, jeg har ikke så mange billeder af farens aner, men lidt har jeg, og derfor tager jeg et par af oldefædrene med, da det er dem jeg har billeder af:

Far

DKCH KLBCH
Wicani Sweet Talking Guy

Farfar
Wicani Rumours

Farmor
Wicani Silken Feather

Oldefar
EECH
Wicani Dragonsblood

Oldefar
Van-M Feathre In His Cap At Wicani

Mor
RBM
Sapphiresky Let Fate Decide

Morfar
Steadwyn Majestic Classical "Royal"
EECH NOCH DKCH FICH LECH INTCH WW14 EUW15 NORDVV18 KBHV18
Steadwyn Majestic Classical 

Mormor
Nordisk veteranvinder 2018 RBM
Steadwyn Best Of Me 

Wicani Sweet Talking Guy

Wicani Dragonsblood

Van-M Feathre In His Cap At Wicani

Steadwyn Majestic Classical

Tirsdag den 5. april 2022

I dag fylder spradebassen Fellow 1 år - stort tillykke til den dejlige dreng.


Fellow er fra vores sidste kuld, F-kuldet, og han er eneste hvalp derfra. Egentlig havde han en kuld bror, men han blev aflivet 4 uger gammel, da han var blind og ikke tålte rigtig mad, han tålte kun mors mælk.

HIP HIP HURRAAA til den sødeste, sjoveste, frækkeste Fellow


Ebony Moor´s Fearless Fellow 1 år

Mandag den 4. april 2022

Jubii !!!

Ebony Moor's Exalted Echo er blevet HD og AD fotograferet med super resultater, han har HD A og AD 0 ... jeg er vildt glad og taknemmelig over, at hans ejer har ladet ham fotografere.

Nu er 11 ud af Sagas 14 børn HD fotograferet, og alle er de HD fri og har dermed sunde hofter, der er 9 af hvalpene der er AD fotograferet og alle har 0, og er dermed også fri på albuerne.

Jeg er en meget glad og taknemmelig opdrætter, og jeg vil takke alle mine fantastiske hvalpekøbere, der har støttet op omkring mit opdræt, ved at lade deres hunde fotografere.
Det er et stort hjælpeværktøj for mig, så jeg også i fremtiden har chance for at opdrætte sunde colliehvalpe, så man støtter ud over mig også op om racen ved at bidrage med HD og AD fotografering.

Tak, tak tak 😘

 

 

Ebony Moor's Exalted Echo

Fredag den 1. april 2022

Jubiiii i dag er Eya scannet drægtig, dyrlægen kunne se mindst 5 bobler, men der kan godt være flere, der kan på den anden side også komme færre, hvis nogen af dem går til.

Det bliver så vore G kuld, og jeg er så spændt på de hvalpe.
Der er utrolig flotte udstillingspræmierede hunde bag kombinationen med verdensvindere og internationale champions på begge sider, men udseende er jo ikke alt.
Jeg lægger meget vægt på fysisk og mental sundhed, og her kan man roligt sige, at på både Deltas og Eyas side har hundene vist skønne, glade og udadvendte temperamenter.
Jeg håber virkeligt, at både de glade sind, det flotte ydre og sundheden forplanter sig til de små spirer i Eyas mave.

Her er lidt om kombinationen:

Far:
DKCH INTCH KLBJCH KLBCH
Klok Collies Fabulous Butterfly

Farfar:
HALL OF FAME
WW10 INTCH DKCH NOCH GBCH NLCH LUCH DEVDHCH EUVW15 DECH FICH NORDCH KBHV12 DKVV15 DKVV18 KLBCH NORDV10 Årets collie nr 1 2015 Årest collie nr 2 2012 + 2018 mm

Shep's Gonzales Que Guapo

Farmor:
DKCH INTCH
Uglebjerg Butterfly In Blue

Mor:
Ebony Moor's Ebullient Eya

Morfar:
DEVDHCH
Glenoak Director's Cut

Mormor:
RBM
Sapphiresky Let Fate Decide

Far Klok Collies Fabulous Butterfly "Delta"

Farfar Shep's Gonzales Que Guapo "Basil"

Morfar Glenoak Director´s Cut "Cooper"

Oldefar Steadwyn Majestic Classical "Royal"

Torsdag den 10. marts 2022

Nu er der lidt nyt ift vores hvalpeplaner.
Både Saga og Eya har været i løbetid, og de er nu begge to blevet parret/insemineret med en uges mellemrum.


Kuld-G
Far: Klok Collie´s Fabulous Butterfly "Delta"
Mor: Ebony Moor´Ebullient Eya "Eya"

Kuld-H
Far: Wicani Sweet Talking Guy "Cooper" 
Mor: Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" 

Hvis de er drægtige forventer vi, at hvalpene kommer første uge i maj.

Der må gerne krydses fingre for, at der kommer to kuld raske og livlige totter!Klok Collie´s Fabulous Butterfly "Delta" og Ebony Moor´s Ebullient Eya
Wicani Sweet Talking Guy "Cooper" og Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Fredag den 4. marts 2022

En af Sagas sønner - Ebony Moor´s Excellent Enzo - bor på Sjælland, og hans ejere vil gerne stille ham til rådighed for avl for egnede tæver.

Enzo er en fantastisk dejlig hund, han er meget glad og social, hilser på alt og alle, elsker børn og har gennemført en mentalbeskrivelse med rigtig flot resultat, han er helt skudfast.
Enzo er HD og AD fri, dvs han har sunde hofter og albuer, han har CRD på øjnene og er udstillet med Very Good.

Jeg har lavet en side til ham, hvor man kan læse mere om ham og se lidt billeder af anerne bag. 

Hvis I kunne tænke jer at bruge Enzo, så skriv til mig, så formidler jeg kontakten til ejerne, og det videre forløb går igennem dem.


Ebony Moor´s Excellent Enzo

Tirsdag den 22. februar 2022

I dag er en helt særlig dato, da den kan skrives både forfra og bagfra 22022022, det kaldes et palindrom - jeg elsker de dage!

Jeg har haft fri, så Eya, Saga og jeg har gået to timer ved stranden. Derud over har Knud gået med hundene to gange, så nu ligger de og slapper af.

Eya er kommet i løbetid, vi tager progesterontest inden weekenden, men jeg tror ikke, at hun skal parres før søndag eller måske først i næste uge - og så håber vi på mange, sunde hvalpe!

Klok Collies Fabulous Butterfly "Delta" der forhåbentlig bliver far til vores G-kuld

Tirsdag den 15. februar 2022

Vi har været på miniferie ved Vadehavet med alle tre collier Alba, Saga og Eya.
Vi boede i Skærbæk og tog rundt på ture derfra.


Vejret var blæsende, ja faktisk var der storm alle dage, og det mærkes jo især på Vestkysten. Jeg var oppe i det nye Marsk-Tower, der er konstrueret med inspiration fra et DNA molekyle, de var ved at lukke tårnet pga stormen, men jeg nåede lige derop.

Vi var på Rømø flere gange, der er en fin og smuk hundeskov, hvor vi havde det hele for os selv, vi så den specielle Rømø Kirke, vi var på stranden, hvor man kan samle østers, når der er lavvande, og vi var selvfølgelig ude på den kæmpestore strand ved Lakolk.


Vi besøgte Tønder, Løgumkloster, Krigsfangelejren og gravpladserne ved Løgumkloster, der ligger i en lille skov, og vi var i Ribe og spise lækker mad med udsigt til Domkirken. 
Tønder og Ribe er jo to meget smukke byer med smukke, gamle huse og hyggelige gader, virkelig et besøg værd.
Dagen i går gik til Blåvandshuk, Danmarks vestligste punkt, her blæste det også en pelikan, men der var smukt, og jeg fik samlet mange store konkylier og muslingeskaller, der var skyllet op på stranden.

Mange oplevelser på få dage, vi har nu trætte hunde, de elsker at være med, de får jo også mange, mange lange gåture dagen lang.

Marsk-tårnet i Skærbæk og hundeskoven på Rømø

Tønder by og Krigsfangelejren ved Løgumkloster

Blåvandshuk, Danmarks vestligste punkt

Torsdag den 10. februar 2022

Vi har hvalpeplaner her i foråret, vi parrer både Saga og Eya, og her nedenfor kan I se de to hanner, der skal være de kommende fædre.
Der er lavet en ny side, der hedder "Hvalpeplaner 2022", hvor man kan læse mere om kombinationerne og sundheden bag.

Vi har valgt to hanner med gode temperamenter og sundheden i orden, desuden har de begge to flotte udstillingstitler, så de ser tilmed også godt ud.

Vi har allerede en hel del på hvalpelisten, der er stor rift om colliehvalpe lige nu, bare til orientering.

Wicani Sweet Talking Guy

Klok Collies Fabulous Butterfly

Søndag den 6. februar 2022

I dag har Hofer (Ebony Moor's Decisionmaker Diesel) fået første pind i Rally Øvet med 91 point.

STORT TILLYKKE til ejer Eva!

Sidste år blev Hofer Rally Begynder Mester (RBM), Hofer og Eva er sådan et perfekt makkerpar og gør det bare så godt i rally lydighed.

Hofer er efter
Glenoak Ballroom Dancer "Marlon"
Sapphiresky Let Fate Decide "Saga"

Ebony Moor's Decisionmaker Diesel

Lørdag den 5. februar 2022

I dag har Knud og jeg været på gåtur ved Bjørkær ruinen, der ligger et par km udenfor Hou.
Borgen Bjørnkær stammer fra 1200 taller, der er ikke meget tilbage, den har været ødelagt og genopbygget igen i 1300 tallet, den var i brug helt op i 1400 tallet.
Man mener at den adelige og senere kongemordsdømte Marsk Stig har huseret på Bjørnkær i 1200 tallet, han blev erklæret fredløs efter dommen.
Efter den lille gåtur til borgruinen kørte vi hen til Ravnskov, der også ligger her ved Hou, vi gik en tur i den friske luft, hvor solen skinnede det meste af tiden - foråret nærmer sig kan man mærke nu.

Collierne og mig ved Bjørnkær ruinen ved Hou

Ebony Moor´s Ebullient Eya og mor Saga

Onsdag den 2. februar 2022

I dag er det den 02.02.22, sjov dato - vejret er flot med sol og blå himmel, men vinden er kold.
Saga, Eya og jeg tog på tur til Rude Strand her ved Odder.
Først lavede vi øvelser ved DcH banerne og brugte  sansepladsen med hængebroen, klatrestablen, hjulene mm, de to colliepiger fik også brugt A brættet, som de elsker at klartre op på, så de står på toppen og skuer ud over det hele.

Bagefter tog vi ned og gik tur ved stranden, vi havde den næsten for os selv, men der var højvande, så vi kunnne ikke engang gå hen til Kysing Strand, for vandet stod helt op til skrænterne.

Tre på tur - Saga, Eya og jeg <3 

Ebony Moor´s Ebullient Eya og hendes mor Saga (Sapphiresky Let Fate Decide)

Fredag den 28. januar 2022

I dag var der tre hunde fra E-kuldet, der var oppe til eksteriørbedømmelse hos dommer Annette Bystrup.
Det er et nyere tiltag DKK har lavet, hvor man kan få en hund eksteriørbedømt uden at skulle stille til en udstilling. Hundene bedømmes af en uddannet og godkendt eksteriørdommer, men da det jo ikke er en udstilling er der intet konkurrencemoment indvoveret, man får en mundtlig bedømmelse og et diplom med selve vurderingen.

De hunde der blev bedømt var:
Ebony Moor´s Exalted Echo
Ebony Moor´s Ebullient Eya
Ebony Moor´s Exeptional Eisa (Zoe)

..... og de fik alle tre EXCELLENT ... altså bedst mulig bedømmelse!

Jeg er meget glad og stolt, der var så mange rosende ord med fra dommeren, både hvad angik udseendet med anatomi og fysiologi, men også roser til deres glade, udadvendte og pjattede temperamenter.

Tak til mine skønne hvalpekøbere for at deltage, det betyder rigtig meget for mig.

Også en anden kuldbror er jo nu eksteriørgodkendt, det er Ebony Moor's Excellent Enzo, der jo deltog ved udstillingen i Gørlev og fik Very Good, så sejt - det er nogle meget smukke hvalpe Saga har lavet sammen med Glenoak Directors Cut (Cooper)

Ebony Moor´s Ebullient Eya, Ebony Moor´s Exeptional Eisa (Zoe) og Ebony Moor´s Exalted Echo

Tirsdag den 25. januar 2022

Ebony Moor's Excellent Enzo har for første gang deltaget på udstilling den 22/1-22.
Dansk Collie Klub afholdte dobbeltudstilling i Gørlev, og Enzo deltog ved dem begge to.
Enzo og hans ejer Kirsten gjorde det rigtig godt, Enzo havde en sjov og dejlig dag, så det var en super god oplevelse for ham.

Enzo fik VG (Very Good) ved dommer Charlotte Høier, Danmark, og VG placering 4 ved dommer Johnny Anderson, Sverige, han deltog i åben klasse.

I den ene kritik stod der, at han var en meget glad og charmerende hanhund og det kan man jo kun være enig i. Noget af det der trak ned var hans glade og lidt for høje haleføring.

Ud over at være godkendt på udstilling, så har Enzo andre rigtig gode egenskaber.
Han har HD B
Index 105 pr 1/1-22
AD 0
Gennemført mentalbeskrivelse med 1 på skud

Tusind tak til Enzos ejer Kirsten for at kaste sig ud i at udstille, I har gjort det rigtig godt, nu er Enzo eksteriørgodkendt, rigtig godt gået!

Ebony Moor's Excellent Enzo

Mandag den 17. januar 2022

Har lige modtaget dette smukke billede af Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel fra D-kuldet, billedet er fra i sommers.

Han er bare så flot, og meget, meget sød!

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel

Fredag den 14. januar 2022

Rigtig dejligt solskinsvejr i dag, hvor Saga, Eya og jeg tog ud på DcH banerne i Rude ved Odder.

Vi hyggede med sjove aktiviteter, hvor collierne hoppede op på hængebroen, sprang igennem dækkene, kravlede op på træstammerne og i det hele taget viste alle deres cirkustricks.

Bagefter tog vi ned på stranden og gik en god lang tur i det friske vejr.

Sapphiresky Let Fate Decide "Saga" og Ebony Moor´s Ebullient Eya

Ebony Moor´s Ebullient Eya

Torsdag den 13. januar 2022

Så er det nye år godt i gang, og der er dejlig nyt fra Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel (Hofer).

Hofer og hans ejer Eva har gået til rally lydighed de sidste par år, og tidligere har Hofer opnået at blive både Rally Begynder Mester (RBM) og Klubmester i rally begynder klassen hos Zakkai Hundecenter.

Nu har vi lige fået at vide, at Hofer er blevet "Årets collie nr 3 i rally begynder klassen 2021" i Dansk Collie Klub!
.... så STORT og HJERTELIGT TILLYKKE med det til både Hofer og Eva.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel