Fredag den 27. marts 2020

Jeg har lige modtaget dette fantastiske billede af Coco taget af Nette Stormlund, Coco hedder:

Ebony Moor's Enchanting Evy

... og hun er fra E-kuldet.
Coco er 10 måneder gammel nu og er kuldsøster til vores Eya og halvsøster til Assie.
Coco bor i Næstved og har virkelig udviklet sig super godt, og så har hun et super temperament.

Ebony Moor's Enchanting Evy "Coco"

Torsdag den 12. marts 2020

I dag bliver Assie og hans kuldsøskende 2 år - STORT tillykke til alle de 7 spradebasser.

Dette kuld har virkelig været et fantastisk kuld, der har været så mange positive tilbagemeldinger fra hvalpekøberne, og selv har vi jo en af hannerne, Assie, boende her hjemme.

I vores lukkede facebook gruppe får vi ugentlig tilbagemeldinger fra hvalpekøberne, med små beretninger, billeder og film - tusind tak for det, vi er meget glade for at måtte følge med i det liv vores hvalpe er kommet ud i <3 

Alle de 7 hvalpe har udviklet de mest fantastiske temperamenter, de er sociale, glade, sprudlende, udadgående og har masser af energi.
Man hører så meget om forsigtige og nervøse collier - og jeg må sige, dette kuld er lige det modsatte, de sætter fut i fejemøget og hverdagen bliver aldrig kedelig med en af dem.

Tak til vores skønne hvalpekøbere for at passe så godt på "vores små" og endnu engang 

STORT TILLYKKE TIL HELE D-KULDET
Ebony Moor´s Daydreamer Dexter "Assie"

Torsdag den 5. marts 2020

Vi har været på fem dages mineiferie på Sjælland, vi havde alle fem hunde med, også de to gamle Frida på 14 år og Alba på 9 år.

Egentlig tog vi derovre, fordi Eya skulle deltage ved dobbeltudstillingen i Gørlev den 1/3, men da jeg fik influenza symptomer, og vi står midt i en corona-krise i hele verdenen, så blev vi i feriekomplekset og nød naturen. 
Vi boede nord for Korsør ude i den dejligste natur med udsigt til Storebæltsbroen, og med råvildt løbende lige udenfor terrassedøren. Vi gik nogle dejlige ture i området nede ved vandet.

Vi besøgte også Stevns Klint, som blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2014. På Stevns Klint markerer et lag af fiskeler tydeligst i hele verden en af de største naturkatastrofer og masseudryddelser i jordens historie. Under et meteor nedslag på jordkloden for over 65 millioner år siden, blev mange arter udryddet bl.a de store dinosauere.

Vi var inde og ser Korsør, som har en fin lille "borg", et søbatteri, og vi var forbi havnen og så nogle af den danske flådes krigsskibe.


På hjemvejen var vi forbi Tåsinge, hvor vi besøgte Landet Kirkegård, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet. Hele kærlighedshistorien mellem cirkusprinsessen og dragonløjtnanten er frygtelig, den ender med, at Sixten Sparre i 1889 skyder først Elvira Madigan og bagefter sig selv ude i Nørreskoven, tæt ved Landet Kirkegård.
På det sted, hvor parret blev fundet skudt, er opsat en mindesten, som ses på billedet nedenunder, vi var selvfølgelig ude at finde stenen i skoven.


Alle fem hunde nød vores ferie, de fik mange ture og meget opmærksomhed, så må vi leve med, at Eya ingen bedømmelse fik på udstilling.Tåsinge, Elvira Madigans gravsted og stedet hvor de fandt hende skudt sammen med Sixten Sparre samt Valdemar Slot

Stevns Klint

Ebony Moor´s Daydreamer Dexter og Ebony Moor´s Ebuillent Eya kigger ud af vinduet fra vores feriehus og over på Storebæltbroen + billeder fra Korsør.

Lørdag den 22. februar 2020

I dag har Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel kaldet Hofer været oppe til rally begynder prøve, han fik 93 point og dermed anden pind.

STORT TILLYKKE til Hofer og hans ejer, rigtig godt gået.

Her hjemme er vi faldet godt til i vores nye hus, hundene nyder haven og stranden meget, det er skønt at have fri adgang til naturen uden at skulle have hundene i bilen først.

Ebony Moor´s Decisionmaker Diesel "Hofer"..
Billedet er fra sidste år, hvor han blev klubmester i rally begynder.

Tirsdag den 11. februar 2020

Der er allerede sket meget her i 2020.
Vi har solgt vores hus på Søkrogen i Odder og er flyttet til Hou, der ligger 10 km udenfor Odder ude ved kysten.
Hou er en lille færgeby med havn, hvor Samsøfærgen lægger til, og så er der også en lystbådehavn. Her er den flotteste strand med hvidt strandsand og masser af badebroer. Hou er en by med mange aktiviteter, her ligger den populære Hou Maritime Efterskole og Egmonthøjskolen, hvortil den store svømmehal Vandhalla er bygget.

Her er hyggeligt, stille og rart, og vi er blevet taget godt imod. 
Vi har købt et helt almindeligt parcelhus med en hyggelig have og et lille drivhus med vinstokke.

Huset har fået den helt store renovering med indlæggelse af fjernvarme, nye lofter, nye gulve, nyt køkken, nyt bryggers og nye badeværelser. Vi er ikke på plads endnu, for håndværkerne er ikke helt færdige, men selvom det roder lidt hist og pist, så elsker vi allerede at være her. Vi har fået mere plads og større have, og så har vi nem adgang til den dejligste natur.

Alle fem hunde trives godt her, de faldt faktisk til med det samme, da vores møbler kom. Bare vi er her, så har de det godt. Assie, Eya og Saga leger rigtig meget i haven, den er sjovere end vores gamle have, da de kan løbe rundt om en masse buske og drivhuset, så den vilde jagt går hver eneste dag.
Gamle Frida og Alba på 9½ har også fundet ud af det, de virker afslappede og velbefindende.

Vi har kun et problem, og det er, at fjernvarmen er langsom til at komme i gang. Der er gulvvarme i hele huset og i weekenden har vi haft 17 grader i huset, fordi noget var kikset, men vi håber på, at vi nu får banket temperaturen lidt op, så vi ikke skal sidde med dyner på om aftenen.

Mere følger ....

Vi er flyttet til Hou ved Odder

Søndag den 2. februar 2020

I dag er en speciel dato 02.02.2020 - det har også været en god dag!

Vi er flyttet til Hou ved Odder, det gamle hus fik vi afleveret i går kl 12.
Endelig kan vi koncentrere os om det nye hus, og skal ikke pendle frem og tilbage med flyttelæs.
Huset er ikke helt færdigrenoveret endnu, vi mangler lidt i køkkenet, lidt på badeværelserne og så skal vinduerne males indvendigt, men det bliver først til sommer. Ellers er alt skiftet ud, det er super lækkert alt sammen.

Hundene er faldet til, vi har nu sover her i tre nætter. De elsker haven, der er lidt større end den vi havde før, og så er den anderledes, idet der er masser af bede, træer og et drivhus, som de kan løbe rundt om. Den vilde jagt går dagen lang, især Saga, Assie og Eya drøner rundt og leger, de har virkelig en fest. Frida der er over 14 år nu tager det hele i strakt pote og tusser omkring og virker allerede hjemmevant, det samme gælder Alba på nu 9½ år.
Bare vi er her, så er de helt trygge, de slapper af, der hvor vi er, og det var tydeligt, at især Alba blev glad, da alle møblerne kom i hus, hun gik rundt og gned sig op af dem i ren gensynsglæde.

Der er nyt fra Zoe, der er fra vores E-kuld, der nu er 8½ måned.
Zoe blev jo desværre udsat for et grimt overfald af en løs hund, og hun blev syet og fik lagt dræn ind i benet.
Vi har lige modtaget nedenstående billede af den smukke pige, hun har det rigtig godt igen. Såret er helet fint og drænet er ude. Bedst af alt er, at hun ikke virker til at have taget skade mentalt, hun er den samme glade, venlige, frække og udadvendte pige som altid.

Det var sidste nyt herfra - vi pakker flyttekasser ud, hænger ting op, nyder stilheden og er glade for at være kommet helt tæt på stranden.

Ebony Moor's Exceptional Eisa kaldet "Zoe" 8½ måned

Tirsdag den 14. januar 2020

Vi er ved at få lavet den helt store renovering af det hus vi har købt i Hou, så dagene går hurtigt her i kennelen.
Al indmad er pillet ned og skaffet af vejen, der er lige blevet lagt fjernvarme ind, der bliver slebet, høvlet, malet og afmonteret - og nu er der kommet nye gulve, køkken, bryggers, badeværelser og hegn, der bliver sat op her den næste uges tid.

Det er et KÆMPE arbejde, vi er i gang med, og der er meget koordinering, men heldigvis har vi professionelle håndværkere til at lave ombygningen for os.
Vi glæder os rigtig meget til at flytte og komme tæt på stranden og havet, det kommer til at tage os 5 minutter for os at komme ned på den fineste sandstrand.


Vi har jo stadig vores fem hunde, der også skal have en spændende hverdag, så de kommer ud på deres sædvanlige ture. I dag var jeg på DcH banerne med Saga, Assie og Eya, og jeg fik lige dette peltskud af Eya. Hvis man siger som en kat der miaver, så kigger hun så sødt med hovedet på skrå.

Eya bliver i dag 8 måneder, som tiden flyver afsted, hun er kommet i hendes første løbetid, ja her kan vi slet ikke følge med.

Ebony Moor´s Ebullient Eya 8 måneder

Onsdag den 8. januar 2020

Så er vi kommet godt ind i det nye årti med dette flotte billede af Ebony Moor´s Daredevil Duncan.
Duncan er fra D-kuldet og hvalpene derfra er nu 1 3/4 år gammel.

Alle hvalpene fra E-kuldet har klaret nytåret så flot, ingen skræmte vovser, og så vidt vides er hvalpene fra D-kuldet også stærke mentalt. Vi fik video af Duncan, hvor han går tur, mens der skydes raketter af, og han reagerer slet ikke, selvom der er meget lyd og lysglimt.
Vores egne hunde er også ret ligeglad med fyrværkeri. Saga kan ligge ude i haven og kigge på det hele, og hendes børn Assie og Eya er heller ikek bange overhovedet. Assie gøer når raketterne flyver, men han vil ud og fange dem, Eya observerer dem næsten ikke, men fortsætter bare med det hun har gang i.

Det nye år bliver spændende for os, for vi flytter i slutningen af januar måned. Renoveringen af det nye hus er i fuld gang, alt er gravet op og pillet ned - så nu starter snart det spændende med at bygge alt op igen. 

På hundefronten bliver der ro - håber vi, for vi har ingen hvalpeplaner i 2020. Vi skal hygge om de hunde vi har, vi skal gå ture ved stranden, som vi får lige i baghaven, vi skal træne lidt og så håber vi på lidt ferie sammen med hundene.

Mere følger hen ad vejen.

Ebony Moor´s Daredevil Duncan